2022.II.13. ZTE – Ferencváros: 1-3

Villámrajt és jó folytatás: nyert a Ferencváros Zalaegerszegen

Már a 13. másodpercben betalált a címvédőtől Zachariassen, Spoljaric gólja kevés volt a pontszerzéshez.
A labdarúgó NB I 20. fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros 3–1-re nyert Zalaegerszegen, ezzel a címvédő lett a forduló nagy nyertese – a tabella élére is állt.


Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — Nagyon fontos bajnoki vár ránk vasárnap idegenben, éppen ezért alaposan feltérképeztük az ellenfelünket, amely elsősorban kontrákból tud hatékonyan veszélyeztetni. Ezekre oda kell figyelnünk hátul, miközben elöl élnünk kell a lehetőségeinkkel. Elvégeztük a munkát a hét közben, készen állunk a ZTE-re. A napokban átbeszéltük a csapattal az előző mérkőzések tapasztalatait, a jó és rossz dolgokat egyaránt. A játékosaim tudják, hogy mit várok tőlük. Szombaton már a mérkőzésre szánt taktikát gyakoroltuk, hogy élesben is ugyanazt lássuk majd a pályán, mint az edzésen. Örömteli, hogy minden labdarúgómra számíthatok, egyedül Muhamed Besic nem léphet majd pályára a sárga lapok miatt. Örülök, hogy végre szinte a teljes kerettel dolgozhatok.

A mérkőzés:

ZTE — Ferencváros: 1-3 (1-2)
Zalaegerszeg, 17:15. 5.366 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Vígh-Tarsonyi, Horváth Z.; Videóbíró: Solymosi Péter; VAR asszisztens: Georgiou; VAR operátor: Németh Á.; tartalékjv.: Bognár)

ZTE: Demjén — Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi (Halilovic, 63.) — Koszta (Szalay Sz., 71.), Sankovic, Bedi, Tajti — Spoljaric, Zimonyi (Grzan, 25.)
kispad: Gyurján, Bobál D., Milovanovikj, Posztobányi, Rebernik, Fehér
vezetőedző: Waltner Róbert

Ferencváros: Dibusz — Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka (Civic, 90.) — Laidouni, Vécsei — Zachariassen (Gavric, 75.), Nguen, Zubkov (Loncar, 62.) — R. Mmaee (Bassey, 75.)
kispad: Bogdán, Kovacevic, Mak, Marin, Auzqui, Boli
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Spoljaric (45.) illetve Zachariassen (1.), R. Mmaee (34.), Botka (49.)
Sárga lap: Lesjak (42.), Gergényi (55.) illetve S. Mmaee (89.)

Mindössze tizenkét másodperc. Ennyi idő kellett a Ferencvárosnak, hogy vezetést szerezzen a Zalaegerszeg otthonában, a másik oldalról nézve viszont szinte még el sem kezdődött a meccs, és a hazaiakat irányító Waltner Róbert máris írhatta újra a meccstervet.

A ZTE vezetőedzőjének könnyebbséget jelentett, hogy az előző fordulóval ellentétben ezúttal Demjén Patrikra és Bojan Szankovicsra is számíthatott – a két kulcsember pozitív Covid-teszt miatt hiányzott az MTK ellen –, csakhogy a Fradi az első félidő nagy részében esélyt sem adott ellenfelének. Szinte csak a hazai térfélen járt a labda, a kék-fehérek csupán néhány másodpercre tudták megtartani. A vendégek támadói már a labdakihozatalnál letámadtak a vetélytárs védőit, így Demjén Patriknak jobb híján az ívelés maradt, a középpályán viszont a Fradi nyerte meg a párharcokat, rendre megszerezte a lecsorgó labdát, és kezdődhetett elölről a türelemjáték a hazai térfélen. A ZTE-védelem igyekezett állni a sarat, ziccerek helyett átlövésekkel veszélyeztetett a bajnoki címvédő, a hazaiak kapusa előbb Aissa Laidouni, majd Tokmac Nguen lövését védte, ám érződött, csak idő kérdése az újabb vendéggól.

Waltner Róbert változtatott, a huszonhatodik percben lecserélte Zimonyi Dávidot, ám ezután is a Ferencváros maradt lendületben, amely Ryan Mmaee góljával megduplázta előnyét. Az első félidő egyoldalú játékát elnézve nehéz volt elképzelni, hogy kétgólos előnyről veszélybe kerül a három pont, ám Josip Spoljaric szemfüles góljával a semmiből szépített a támadásban addig nagyon halovány zalai együttes, így a második játékrészre nyílt maradt a meccs.

A fordulás után a második gól szerzője került helyzetbe, ám kiszorított helyzetből leadott lövését védte a hazaiak kapusa. Nem sokkal később viszont a támadó előkészítőként jeleskedett, remek ütemben tálalt a támadást kísérő Botka Endre elé, a hátvéd pedig a szerdán a Vasas ellen 2–0-ra megnyert Magyar Kupa-csata után ismét eredményes volt, ezzel visszaállt a kétgólos különbség. Sőt, ha a hatvanadik percben Demjén Patrik nem védi bravúrral a marokkói támadó újabb kísérletét, fél órával a vége előtt elvarrta volna a szálakat Sztanyiszlav Csercseszov együttese. Nem mintha az orosz szakvezetőnek a folytatásban bármi oka lett volna az idegeskedésre, csapata kézben tartotta a meccset, a ZTE legfeljebb akkor tehette volna szorossá a hajrát, ha Sime Grzan lövését nem védi bravúrral Dibusz Dénes negyedórával a vége előtt.

A Fradi kapusa hárított, a címvédő pedig az utolsó tizenöt percben takarékra kapcsolva is megtartotta előnyét, a három pont megszerzésével pedig ismét a tabella élére állt. 1–3

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Sztanyiszlav Csercseszov elárulta: ott volt a fejükben, hogy újra átvehetik a vezetést a tabellán.

„Szerencsére meg is tettük. Nagyrészt kontrolláltuk a meccset, néha, főleg a vége felé, nem feltétlenül volt így. Van még min dolgoznunk, de a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot. Az első harminc percben maximálisan irányítottuk a meccset, gólt lőttünk. Utána voltak problémáink, kicsit átengedtük a gyeplőt, kaptunk egy szerencsétlen gólt. A második félidőben viszont sikerült korrigálni, lőttünk még egy gólt, ami megnyugtatta a csapatot.”

A ZTE vezetőedzője, Waltner Róbert először is gratulált az ellenfélnek.

„Befolyásolta a meccset, hogy szinte el sem kezdődött, de már gólhátrányban voltunk. Nagy nyomást helyezett ránk a Ferencváros az elején, de a szünet előtti negyedórában feljavultunk, szereztünk is egy gólt. A második félidőben megint rosszkor kaptunk gólt, mégis bátrabban játszottunk. Kijött a minőségbeli különbség, a nemzetközi tapasztalat a játékgyorsaságban, a sebességben. Látszott ezen a meccsen, hogy más szintet képvisel a Ferencváros. Nem tudom elmarasztalni a csapatot, mert mindent megpróbáltak a fiúk: volt lövésünk, védett a kapus, de jobb volt ma a Fradi.”

Waltner már a 26. percben lecserélte Zimonyi Dávidot, aki láthatóan nem is volt boldog emiatt.

„Ma nem fogott ki jó napot, elveszett a védők között” – mondta el Waltner a döntés okáról.

Kristoffer Zachariassen:

Botka Endre:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a ZTE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.II.13. ZTE – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+5.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+5.

    PERC
    Távoli Halilovic-szabadrúgás, de magas Szerafimovnak az ívelés. Ezzel vége is…

    90+2.

    PERC
    Civic passzát Bassey jobbal a léc alá rúgná 14 méterről, de Demjén eléri ezt is!

    90+1.

    PERC
    Öt perc a ráadás!

    90.

    PERC
    Eldar Civic be, Botka nem szerez több gólt a héten.

    89.

    PERC
    Samy Mmaee kap sárga lapot Szalay fellökéséért.

    89.

    PERC
    Bassey lő a jobb alsó felé középről, 14 méterről, a jobb alsó előtt eléri a labdát a vetődő Demjén!

    87.

    PERC
    Bassey balról középre ad, Laidouni a bal felsőt veszi célba jobbal, de Demjén eléri vetődve a tízméteres lövést! MICSODA JELENET!

    86.

    PERC
    Szankovics lő jobbal kapura 17 méterről, középről… és éppen eltalálja Tajtit.

    84.

    PERC
    Tajti a tizenhatoson… de nagyon rosszul passzol. Botka.

    83.

    PERC
    Tajti beadása Loncaré, kontra, Grzan szereli a jobb szélen Nguent.

    80.

    PERC
    Szalay visszapasszát jobbal az egyik védőbe rúgja középről, 17 méterről Szankovics.

    76.

    PERC
    Nagy védés, Grzan lő középről, 23 méterről ballal a jobb alsó felé, de Dibusz nagyot vetődve eléri a labdát. Miként aztán Tajti bal oldali sarokrúgását is.

    75.

    PERC
    Fortune Bassey be, Ryan Mmaee le. Ékcsere.

    75.

    PERC
    Zseljko Gavrics váltja Zachariassent. Szélső helyett… szélső.

    73.

    PERC
    Tajti adja be a másik oldalról is, pontosan Ryan Mmaeének.

    73.

    PERC
    Tajti jobb oldali szögletét Kálnoki-Kis a rövid sarok elől középre fejeli, Blazic ment azonban fejjel.

    72.

    PERC
    Koszta a Fradi ellen: 14 meccs, 2 góllal és 0 gólpasszal.

    71.

    PERC
    Koszta: 20 bajnoki az idényben, 9 góllal és 2 gólpasszal.

    70.

    PERC
    Szalay Szabolcs be, Kosztának nagyon nem ment ma.

    69.

    PERC
    Ryan Mmaee lő Zachariassen lapos passza után kissé jobbról, tíz méterről kapura, ám blokkol a bevetődő Kálnoki-Kis!

    68.

    PERC
    A Fradi 7 győzelemmel és 2 vereséggel még mindig vezeti a vendégtabellát, jobb gólkülönbségével előzi meg a PAFC-ot. Az előző három NB I-es idegenbeli fellépésén mindig 3 gólnál kevesebb volt.

    68.

    PERC
    A ZTE nem kapott ki az előző öt hazai NB I-es találkozóján, a mérlege 4 győzelem, 1 döntetlen. Csak a Mezőkövesd tudott ezalatt ponttal távozni Zalaegerszegről. Bajnokin legutóbb a Paks intézte el saját otthonában Waltner Róbert gárdáját, de nagyon (5–2).

    67.

    PERC
    A VAR szerint sem.

    67.

    PERC
    Lesjak nagyot esik, majd reklamál máris. Bedi két csodás csel után adott be balról, Koszta elrontotta a levételt, Samy Mmaee szerelte, majd eléállt Lesjak. Ez nem ért tizenegyest.

    65.

    PERC
    Dibusz is kap egy gyors ápolást.

    64.

    PERC
    Botka a földön, ápolás, csere lesz?

    63.

    PERC
    A zöld-fehérek a legutóbbi három bajnokijukon csupán egyszer találtak be, az előző ötön pedig mindössze kétszer. A Gyirmóttal együtt ez a legkevesebb találat most a mezőnyben az ötfordulós formatabellán. Az is igaz viszont, hogy ezzel mindkét csapat a lehetséges maximális hat pontot gyűjtötte be (a Honvédot, majd az Újpestet verte meg 1–0-ra a Ferencváros).

    63.

    PERC
    Tizenkilenc forduló alatt a Paks már a negyedik csapat volt, amelyik ellen ebben a szezonban gólképtelennek bizonyult a címvédő Ferencváros. Az előző kiírásban a 33 meccséből csak 2 olyan volt, amelyiken nem szerzett gólt.

    63.

    PERC
    Emir Halilovic be, Gergényi le. Védő helyett szélső, Bedi megy egy sorral hátrább.

    61.

    PERC
    Stjepan Loncar be, Zubkov le, szélső helyett szűrő.

    61.

    PERC
    Wingo elfut Bedi mellett a jobb szélen, a beadását kapura teszi jobbal Ryan Mmaee, de jobbra vetődve védeni tud Demjén!

    59.

    PERC
    A fradisták vigasza – Ballai Attila publicisztikája.

    57.

    PERC
    Grzan kiharcol egy szögletet, amelyet kifejel Samy Mmaee.

    56.

    PERC
    A VAR szerint nem ért büntetőt az eset.

    55.

    PERC
    De tizenegyes lesz? Koszta jobb oldali szögletét Laidouni bal vállal vette le a tizenhatoson belül.

    55.

    PERC
    Gergényi Bence lerántja a jobb szélen Laidounit. Sárga lap.

    53.

    PERC
    Ryan Mmaee perdítését jobbal a bal alsó mellé emeli 20 méterről, középről Laidouni, Demjén vetődve biztosított.

    51.

    PERC
    Spoljaric elesik az ötös előtt Wingo odalépése után, mit mond a VAR?

    50.

    PERC
    Botka passzát Ryan Mmaee balról jobbal beadja Szerafimov lába között, középen tízről Tajti mellől jobbal a jobb alsóba lő. 1–3!

    49.

    PERC
    BOTKA ENDRE ON FIRE!

    49.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–3) Botka
    48.

    PERC
    Ryan Mmaee otthagyja a bal szélen könnyedén Szerafimovot, de ballal öt méterről a kapusba lő. Zubkov remekül indított.

    46.

    PERC
    CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Waltner Róbert együttese a legutóbbi öt fordulóban egyszer sem szerzett két gólnál kevesebbet.

    FÉLIDŐ

    A Ferencváros felváltva vesztett és nyert az előző öt bajnokiján, ha a sorminta folytatódik, akkor most győzelem következik.

    FÉLIDŐ

    Az előző hét körben csupán egyszer maradt alul a ZTE, Pakson kapott ki 3–2-re a tavaszi rajton. Ezen kívül 3-szor nyert, ugyancsak 3-szor döntetlent játszott.

    FÉLIDŐ

    Az egerszegiek több mint 11 éve, 2010. november 6-án tudták hazai pályán legyőzni a zöld-fehéreket. Akkor egy 89. percben értékesített tizenegyes döntötte el a meccset a kék-fehérek javára (2–1). Zalaegerszegen a vendéglátók szemszögéből 11–13–15 a mérleg, tehát a fővárosiak állnak jobban.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    53 százalékban volt a Ferencvárosnál a labda, 7 lövéséből kapura ment 5, a hazaiaknál ez az arány 4/3.

    FÉLIDŐ

    E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
    Lipcsei Péter 6
    Igor Nicsenko 4
    ifj. Albert Flórián 4
    Radu Sabo 3
    Horváth Ferenc 3

    FÉLIDŐ

    HÁROM MECCSEN EGY GÓLT SZERZETT tavasszal a Ferencváros, a ZTE két bajnokin négyet, mégis a hazai védelemre nehezedik majd nagyobb nyomás. Ha Waltner Róbert együttese állja a sarat, pontot szerezhet az önmagát még kereső címvédő ellen. BABJÁK Bence a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45.

    PERC
    Spoljaric passzát Koszta ballal, 16 méterről a bevetődő Samy Mmaeébe rúgja, Bedi a kipattanót balról ballal a kapu elé emeli Wingo és Dibusz fölött, Blazic a gólvonalon áll, három méterről meg a jobb alsó sarokba fejel Spoljaric. 2–1!

    45.

    PERC
    SZÉPÍT A ZTE, JOSIP SPOLJARIC, KI MÁS?!

    45.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–2) Spoljaric
    42.

    PERC
    Zoran Lesjak kap sárga lapot, jobb kézzel odacsapott Botka bal fülére párharc közben.

    41.

    PERC
    A Zalaegerszeg hét közben nem volt érdekelve a kupában, így több ideje maradt a felkészülésre. A hazaiak az elmúlt öt bajnokijukon csak egyszer kaptak ki (2–1–1). A Ferencváros december végén edzőt váltott, de egyelőre Sztanyiszlav Csercseszov vezérletével sem szárnyal a címvédő. Az orosz trénerrel 2–0–2 a csapat mérlege. A „zöld-fehérek” legfájóbb emléke a múlt heti 3–0-s hazai vereség a Paks ellen. Ráadásul októberben a ZTE borította a papírformát, és 2–1-es győzelemmel távozott a Groupamából.
    Zalaegerszeg–Ferencváros 2014–2015 (Ligakupa): 1–1, 0–2, 2019–2020: 1–1, 1–2, 2–3, 2020–2021: 2–2, 1–2, 0–2, az ősszel: 2–1

    37.

    PERC
    Nguen jobbal a jobb alsó mellé lő 23 méterről, középről.

    36.

    PERC
    Elég éles szögből, Demjén későn látta már meg a labdát, ezért lett gól.

    35.

    PERC
    0–2, Zubkov bal oldali beadását Wingo mellel leveszi a tizenhatoson belül, a jobb oldalon, majd jobbra passzol RYAN MMAEE elé, aki az ötös sarka elől jobbal a kapu túlsó alsó sarkába talál, Kálnoki-Kis lába között. 0–2!

    33.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–2) Mmaee
    33.

    PERC
    Samy Mmaee szereli utolsó védőként Kosztát, Spoljaric indítása rossz volt, de Laidouniról éppen a csatár elé pattant.

    32.

    PERC
    A ZTE az őszi idény egyik legnagyobb meglepetését érte el azzal, hogy októberben 2–1-re nyerni tudott a Groupama Arénában.

    29.

    PERC
    Tajti első lövése lepattan Kosztáról, a második, 21 méterről, éppen a kapushoz tart.

    27.

    PERC
    Spoljaric újabb pocsék passza Zachariassen fejéről Grzan elé pattan, de Samy Mmaee fejjel menteni tud előle.

    26.

    PERC
    Koszta lesz az ék innentől.

    26.

    PERC
    Sime Grzan be, Zimonyi le. Nem boldog…

    25.

    PERC
    Kálnoki-Kis topformában, elakad benne Ryan Mmaee jobb oldali beadása.

    25.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    25.

    PERC
    A Zete mindkét eddigi idei bajnoki mérkőzését idegenben játszotta, mind a kétszer két gólt szerzett – Pakson kikapott, az MTK ellen nyert. Pályaválasztóként ősszel kitűnő volt a mérlege, a rossz kezdés után öt mérkőzésen 13 pontot szerzett. A Ferencváros három bajnoki és egy Magyar Kupa-mérkőzésen van túl eddig 2022-ben, a budapesti csapatok ellen nyert, a vidékiektől kikapott. Idegenben a Puskás Akadémiától kikapott, de az Újpestet megverte (mlsz.hu).

    24.

    PERC
    ZUBKOV KIHAGYJA, de már les. Ryan Mmaee középről, hat méterről Kálnoki-Kisbe rúgja Zachariassen jobbról jövő, lapos passzát. A kipattanót hatról, estében kapura tolja Botka, hatalmasat véd a jobb alsó előtt Demjén, balról három méterről ballal az oldalhálóba lő végül az ukrán légiós.

    22.

    PERC
    Bedi középtávoli lövése sem sokkal jobb. Kapuscsemege.

    22.

    PERC
    Előtte Ryan Mmaee indítása után Nguen kissé balról, 14 méterről, ballal feladta a labdát a kapusnak.

    21.

    PERC
    MELLÉ, Tajti jobb oldali szabadrúgását nem sokkal fejeli a bal alsó mellé Szerafimov, tíz méterről, középről.

    20.

    PERC
    Csercseszov elmondta, hogy a nemrégiben a kölcsönjátéka után Horvátországba visszatérő Cabraja helyére Pászka Lóránd érkezik a Soroksártól. Aki 25 éves és bal oldali mindenes.

    19.

    PERC
    Laidouni jobbal a kapus ölébe lő középről, a tizenhatos elől.

    17.

    PERC
    Nguen megindul a jobb szélen, Gergényi azonnal ellöki, mivel nem érte volna utol. Rutin.

    14.

    PERC
    2 lövésből 2 ment kapura.

    14.

    PERC
    Eddig 68 százalékban a Ferencvárosnál a labda.

    13.

    PERC
    Botka beadása után mintha az egyik hazai védő kezén csattant volna a labda… de tovább! Szerafimov bevetődve blokkolt, és közben a lábáról a saját kezére pattant a labda, ám biztosan nem szándékos mozdulat volt.

    12.

    PERC
    Zachariassen: 14 bajnoki meccs az idényben, 1 góllal. És 2 gólpasszal.

    12.

    PERC
    Blazic fejese Zimonyi kezén csattant, de nem ért tizenegyest az eset, háttal állt a védőnek a hazaiak csatára.

    11.

    PERC
    Bedi megindul a bal szélen, de szereli őt Laidouni.

    9.

    PERC
    A hazai közönség belehúzott, zúg a stadion és a Hajrá, Zete!

    9.

    PERC
    De les.

    9.

    PERC
    Amelyet Nguen ad be jobbról jobbal, Tajti kifejeli a labdát az ötösről. Wingo nem figyel, kontra, de pocsék Spoljaric beadása. Rekontra, Ryan Mmaeét szereli az ötös bal sarka előtt Szerafimov.

    8.

    PERC
    Zachariassen indítja Ryan Mmaeét, aki jobbal éles szögből a kapu elé lő, Kálnoki-Kis blokkolja őt, kornerre.

    7.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    4.

    PERC
    Zubkov ad be balról ballal, a labda magas picit az ötösre felugró Ryan Mmaeének.

    2.

    PERC
    Nagyon bátortalanul ment oda a szélsőhöz Gergényi.

    1.

    PERC
    Ryan Mmaee passza után Nguen ballal 12 méterről Kálnoki-Kisbe lő, a labda jobbra pattan, KRISTOFFER ZACHARIASSEN elé, aki jobbal hét méterről a bal alsóba lő, Gergényi mellől. 0–1!

    1.

    PERC
    VILLÁMGÓLLAL A 13. MÁSODPERCBEN!

    1.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–1) Zachariassen
    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak tiszta narancssárgában, a vendégek zöld-fehér mezben és fehér nadrágban.

    A zalaiak kilencmeccses nyeretlenségüknek vetettek véget ősszel az Üllői úton, így a legutóbbi két alkalommal nem kaptak ki Dibusz Déneséktől (1 siker, 1 iksz).

    BRÉKING! Szánthó az NSO információi szerint azért nincs a keretben, mert közel áll egy átigazoláshoz. Két magyar csapat is érdeklődik iránta: a DAC és egy NB I-es csapat.

    „Nagyon fontos bajnoki vár ránk vasárnap idegenben, éppen ezért alaposan feltérképeztük az ellenfelünket, amely elsősorban kontrákból tud hatékonyan veszélyeztetni. Ezekre oda kell figyelnünk hátul, miközben elöl élnünk kell a lehetőségeinkkel. Elvégeztük a munkát a hét közben, készen állunk a ZTE-re. A napokban átbeszéltük a csapattal az előző mérkőzések tapasztalatait, a jó és rossz dolgokat egyaránt. A játékosaim tudják, hogy mit várok tőlük. Szombaton már a mérkőzésre szánt taktikát gyakoroltuk, hogy élesben is ugyanazt lássuk majd a pályán, mint az edzésen. Örömteli, hogy minden labdarúgómra számíthatok, egyedül Muhamed Besic nem léphet majd pályára a sárga lapok miatt. Örülök, hogy végre szinte a teljes kerettel dolgozhatok” – nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov a fradi.hu-nak.

    Egy kis örökmérleg: 75 bajnoki, 39 ferencvárosi és 15 zalai sikerrel, 163, ill. 86 rúgott góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól a Zalaegerszeghez:
    2020, Szánthó Regő, kölcsönbe
    2019, Bőle Lukács, k.
    2015, Ágoston Donát, ingyen
    2006, Sorin Botis, i.
    2004, Selei András, i.

    Eltiltott: Besic (öt sárga lap) ott, Ubochioma (öt sárga lap) itt.

    A hazaiaktól Halilovic sérült, a vendégektől Sigér D. (térdműtét után), Somália és Haraisvili maródi.

    Zalaegerszegen eleinte Boér Gábor, majd Waltner Róbert keze alatt futballozott (mindkettőjüknél öt-öt gólt ért el), a Ferencvárosban most Sztanyiszlav Csercseszovnak kell bizonyítania. „A felkészülés alatt sok gonddal küzdött a csapat, többen is betegség, sérülés miatt voltak kénytelenek edzéseket kihagyni, én viszont az elejétől az utolsó tréningig végigcsináltam a felkészülést. Nem volt problémám, ennek köszönhetően jó erőben érzem magam. Az egyedüli gond, hogy a felkészülés alatt is mindössze egy felkészülési mérkőzést játszottunk, a bajnokikon pedig csereként jutottam szóhoz, nagyon hiányzik a mérkőzés, a játékpercek. Sztanyiszlav Csercseszov jó edző, és egyáltalán nem olyan szigorú, mint ahogy beállították. Kemények az edzések, de nincs katonás fegyelem. Sőt, a mester kifejezetten játékospárti, a futballisták érdekeit is nézi.”

    A fiatal játékos 27 mérkőzésen 10 gólt szerzett, ezzel több együttes érdeklődését is felkeltette, ám végül visszatért a Ferencvároshoz, hogy a zöld-fehéreknél harcolja ki a kezdőcsapatba kerülést. „Nekem nagyon fontos a bizalom – folytatta a játékos. – Fiatal vagyok, támadó szellemű futballista, lényeges, hogy érezzem, bíznak bennem! Zalaegerszegen megkaptam a lehetőséget, úgy érzem, éltem is vele. Lelkizős típus vagyok, nekem nagyon sokat jelent, ha az edzőm mellettem van és támogat.”

    A Ferencváros Szánthó Regő korábbi klubjához, a Zalaegerszeghez megy, a fiatal futballista alighanem a szokásosnál is nagyobb motivációval készül a kék-fehérek ellen. „Jó lesz visszatérni Zalaegerszegre, szép időszakot töltöttem a klubban – felelte lapunknak a 21 esztendős támadó, aki a legutóbbi idényben kölcsönben szerepelt a ZTE-ben. – Nagyon jól éreztem magam a klubban és a városban, a koronavírus-járvány ellenére is. Sokszor odahaza ültem, de a csapattársaimmal tartottuk a kapcsolatot, és ami a legfontosabb, a játék is jól ment.”

    A Ferencváros fiatal támadója, Szánthó Regő lelkizős típus, fontos neki, hogy érezze edzője bizalmát. A FERENCVÁROSI FIATALOK közül
    talán ő kapja a legtöbb lehetőséget. Szánthó Regő a tavasszal az Újpest elleni 1–0-s derbin és a Paks elleni hazai, 3–0-ra elveszített bajnokin is pályára lépett, és nem zárható ki, hogy a vasárnap délutáni találkozón is szóhoz jut.

    Magyarországon február 14-én, hétfőn zárul az átigazolási időszak, ezt követően már csak ingyen igazolható játékosok szerződtetésére lesz lehetőség, tehát hétfőig le kell zárnia a Ferencvárosnak a folyamatban lévő tárgyalásokat, ha valóban szerződtetni szeretné az említett játékosokat.

    Marquinhos az Atlético Mineiro saját nevelésű játékosa, de Bulgária előtt játszott kölcsönben a Chapecoensében is. A brazil élvonalban 26 meccsen egy gólt szerzett és négy gólpasszt adott. Ő lehet a Ferencváros harmadik téli szerzeménye a szombaton bejelentett argentin Carlos Auzqui és a korábban érkezett, nigériai Fortune Bassey után. Ugyanakkor a görög metrosport.gr értesülései szerint még egy nigériai válogatott középpályás is jöhet, a 27 éves Anderson Esiti személyében, aki a PAOK Szalonikitől érkezhet kölcsönbe.

    A napokban először a bolgár sportal.bg írt róla, hogy a Botev Plovdiv által egy éve kölcsönvett Marquinhos nem marad Bulgáriában, ugyanis az Atlético Mineiro megegyezett a Plovdivban 30 tétmeccsen hét gólt és nyolc gólpasszt elérő játékos eladásáról a magyar bajnok Ferencvárossal. Ezt erősítette meg szombaton a brazil sajtó is. A Transfermarkt által 3.8 milliósra becsült Marquinhos kivásárlási árát 1.5 millió euróra teszik.

    Több brazil portál, köztük az Itataia is arról ír, hogy az Atlético Mineiro támadóját, Marquinhost végleg kivásárolhatja a szerződéséből a Ferencváros. Az átigazolás jövő héten válhat hivatalossá, a játékos a hírek szerint már el is utazott orvosi vizsgálatra, Budapestre.

    Auzqui az Estudiantes nevelése, a csapattal 2010-ben bajnokságot nyert. 2017 februárjában 2.5 millió euróért a River Plate-hez igazolt, amelynél nem vált alapemberré, összesen 42 tétmérkőzésen lépett pályára – ezeken négy gólt és hat gólpasszt jegyzett –, időközben pedig kölcsönben szerepelt a Huracánnál, a Lanúsnál és a Talleresnél is.

    „Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek – mondta Carlos Auzqui a FradiMédiának. – A Ferencváros hatalmas múlttal rendelkező klub, nem akármilyen ajánlólevéllel, és ezt megtapasztaltam, amikor megérkeztem ide. Alig várom, hogy megkezdődjön az új kalandom. Izgatott vagyok, mert nagy álmom volt, hogy Európában is kipróbáljam magamat, és örülök, hogy most ez az idő is elérkezett. Nagyon remélem, hogy segíteni tudok a csapatnak a játékommal, a góljaimmal és együtt elérjük a nagy célokat.”

    Az argentin sajtó úgy tudja, az FTC 600 ezer eurót fizetett a Transfermarkt által 3.5 millió euróra taksált Auzqui játékjogáért, és az átigazolási díj további százötvenezer euróval emelkedhet, ha a Fradi ősszel bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A labdarúgó iránt állítólag a Vélez Sarsfield, a Cruzeiro és a Nacional is érdeklődött.

    Argentin sajtóinformációra hivatkozva először február elsején adtunk hírt Carlos Auzqui lehetséges szerződtetéséről, egy nappal azután, hogy Myrto Uzuni a spanyol élvonalbeli Granadába igazolt. Néhány nappal később az argentin média már azt írta, megszületett a megállapodás a felek között a 30 éves szélső átigazolásáról.

    Carlos Auzqui (balra) érkezett a Ferencvároshoz a Spanyolországba igazoló Myrto Uzuni pótlására (Fotó: fradi.hu)
    Bejelentette Carlos Auzqui szerződtetését a Ferencváros. A 30 éves argentin labdarúgó a River Plate-től érkezett a magyar bajnoki címvédőhöz.

    „Sok pozitívumot hallottam már a KTE-ről, arról is, hogy mennyire jó a csapat, illetve a csapategység is. Nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy Kecskemétre igazoljak. Természetesen az a célom, hogy szerepeljünk minél jobban a bajnokságban, akár hatalmas bravúrt is elérve. Bízom benne, hogy folyamatosan fejlődhetek Kecskeméten, ezáltal sikeres szerepléshez segítve a csapatot” – mondta Szökrönyös az aláírást követően.

    Szökrönyös tagja volt a 2019-ben az NB II-ben bajnoki címet szerző ZTE-nek. Azóta kétszer is szerepelt kölcsönben az NK Nafta Lendavában, amelyben az ősszel 15 bajnokin 3 gólt szerzett.

    A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszeg a másodosztályú Kecskemétnek adta kölcsön Szökrönyös Dánielt az idény végéig – írja a kecskemétiek hivatalos honlapja. A 22 éves játékos az őszt a szlovén második vonalban szereplő NK Nafta Lendavában (Lendva) töltötte.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A ZTE–FTC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ