2022.II.19. MTK – Ferencváros: 0-0

Rengeteg helyzetet hozott az örökrangadó, gólt azonban nem

Mijatovics ihletett formában védett, de kellett némi szerencse is ahhoz az MTK-nak, hogy ne kapjon gólt a Ferencvárostól.
Nem hozott gólt a labdarúgó NB I 21. fordulójában rendezett MTK–Ferencváros örökrangadó a rengeteg vendéghelyzet ellenére sem.


Nyilatkozatok:

Márton Gábor: — A lehető legtöbb pontot kell begyűjtenünk. Jó meccsre  számítok, s ugyanazt a mentalitást akarom látni, mint a múlt héten. A Fradi formája kicsit ingadozik, ettől függetlenül Magyarország egyik, ha nem a legjobb együtteséről beszélünk. Döntőnek bizonyulhat, mennyire maradunk higgadtak az ellenfél kapuja és persze a sajátunk előtt. A  csapat motivált, ennél pedig nincs fontosabb.

Sztanyiszlav Csercseszov: — Tisztában vagyok vele, hogy fontos mérkőzés vár ránk, ráadásul idegenben. Most is, mint mindig, nyerni akarunk, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. A legutóbbi bajnokinkon, a Zalaegerszeg ellen megmutattuk, hogy milyen szervezetten tudunk játszani, emellett remek volt a csapategység is. Teljes mértékben készen állunk az MTK elleni összecsapásra, amely legutóbb idegenben legyőzte fő bajnoki riválisunkat, a Puskás Akadémiát. Ez azonban már történelem. A szombati az egy teljesen új meccs lesz, mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Elképzelhetőnek tartom, hogy az új játékosok közül többen is lehetőséget kapnak majd a hétvégén.

A mérkőzés:

MTK Budapest — Ferencváros: 0-0
Hidegkuti stadion, 19:30. 4.826 néző.
Vezette: Karakó Ferenc (asszisztensek: Tóth II. V., Garai; Videóbíró: Berke Balázs; VAR asszisztens: Kovács G.; VAR operátor: Oláh G.; tartalékjv.: Pintér Cs.)

MTK Budapest: Mijatovic — Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka — Kata (Stieber Z., 46.) — Kadlec (Kovácsréti, 82.), Spirovski (Szakály D., 46.), Ramadani, Kovács M. (Mezei, 58.) — Grozav (Miovski, 46.)
kispad: Somodi, Nagy Zs., Herrera, Palincsár, Miknyóczki
vezetőedző: Márton Gábor

Ferencváros: Dibusz — Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka (Civic, 60.) — Vécsei, Laidouni — Zachariassen, Nguen, Marquinhos (Auzqui, 60.) — Boli (Bassey, 60.)
kispad: Bogdán, Besic, Somália, Esiti, Kovacevic, Mak, Marin, Pászka, Loncar
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lap: Kata (7.), Spirovski (22.) illetve Nguen (41.)

ISMÉT FŐSZEREPBEN A VAR! A 79. percben Kristoffer Zachariassen az MTK kapujába lőtt, de a ferencvárosi futballisták hiába ölelgették másodpercekig egymást, a videobíró érvénytelenítette a gólt, így a Ferencváros kénytelen volt beérni döntetlennel. A Fradi egyébként is csupán a meccs végére pörgött fel, Sztanyiszlav Csercseszov cseréi színt vittek a vendégek játékába, ám az összecsapás meglehetősen egysíkúan kezdődött.

Az első negyvenöt percben fergeteges tempóról még jóindulattal sem lehetett beszélni, érződött, hogy a tömörülő védelem feltörése gondot okoz a Ferencvárosnak.

Az MTK egyértelműen a stabil védekezésben bízott, nemcsak a pálya két szélét, hanem a közepét is lezárták játékosai, ami kifogott a vendégeken. A ferencvárosiak a saját helyzetüket is megnehezítették, hiszen a támadóharmadban szerephez jutó futballisták gyakran túlságosan közel álltak egymáshoz, nem húzták szét megfelelően a mezőnyt, megkönnyítve a védők feladatát. A Fradi a támadósor bal oldalán NB I-es újoncot avatott: a brazil Marquinhos leigazolását követően nyomban a kezdőcsapatban kapott helyet, viszont Olekszandr Zubkov lázas betegség, míg Ryan Mmaee sérülés miatt hiányzott.

A találkozó nyomban az immár (3.8 millió eurós értékével) az NB I legértékesebb játékosának számító Marquinhos lehetőségével kezdődött, a dél-amerikai játékos három perc tíz másodperc elteltével fordult kapura. A gól azonban nem csupán neki, a mezőnyből senkinek sem jött össze az első félidőben, sőt a két kapusnak, Milan Mijatovicsnak és Dibusz Dénesnek védenivalója is alig akadt.

Elnézve a félidőben az öltöző felé induló Márton Gábor és Sztanyiszlav Csercseszov arcát, aligha voltak elégedettek, az MTK vezetőedzője a szünetben próbálta felrázni csapatát, hármat cserélt, megerősítve a középpályát és a támadósort. Ha nem is egyre-másra vezették a támadásokat, a fordulás utáni első negyedórában kétszer is veszélyeztettek a kék-fehérek, a pályára küldött Bojan Miovszki és Stieber Zoltán egyaránt gólt szerezhetett volna. Ezt érzékelve Csercseszov is változtatott, érkezett a bal oldalra Eldar Civic, a csatársorba Fortune Bassey, a szélre pedig az NB I-ben ugyancsak ezen a napon bemutatkozó argentin Carlos Auzqui.

Ekkor fél óra hátravolt még a mérkőzésből, az FTC orosz vezetőedzője joggal bízott benne, a friss emberekkel megszerezhetik a mindent eldöntő gólt. Kristoffer Zachariassen találatát – mint fentebb jeleztük – leshelyzet miatt érvénytelenítették, így a Ferencváros csupán egy pontot szerezett az MTK otthonában. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a Puskás Akadémia vasárnap hazai pályán legyőzi a kiesés elől menekülő Debrecent, visszaelőzi a Ferencvárost, és ismét a tabella élére áll. 0–0

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Sztanyiszlav Csercseszov szerint csapata veszni hagyott két pontot.

„Megtettünk mindent, megpróbáltunk mindent a három pontért, viszont sajnos az ellenfél nagyon jól védekezett, illetve nem váltottuk gólra a helyzeteinket. Az első félidőben nem helyeztünk elég nagy nyomást az ellenfélre, a másodikban viszont már sikerült kicsit kibillenteni, és helyzeteket tudtunk kialakítani.”

A Nemzeti Sport kérésére értékelte az új játékosok, Marquinhos és Carlos Auzqui debütálását.

„Mindketten jó teljesítményt nyújtottak. Persze szeretnék ennél többet is látni tőlük, de ez egy fejlődési folyamat lesz.”

Az MTK vezetőedzője, Márton Gábor küzdelmes meccset látott.

„Egy nálunk jobb csapattal játszottunk, amelyik abszolút végig uralta a játékot. Próbáltunk veszélyesek lenni, nem mindig sikerült. Nagyot küzdöttek a gyerekek, úgyhogy örülünk a döntetlennek, de kellett ehhez egy nagy adag szerencse. A félidőben azért cseréltem hármat, mert nyerni akartam, és kevés volt a veszélyes támadásunk.”

Kérdésre válaszolva az óriási bravúrokat bemutató Milan Mijatovics teljesítményét is értékelte.

„Ideje volt – viccet félretéve, amikor idekerültem, hiányoltam néha a bravúrt, ebben ma nem volt hiány, reméljük, maradt még néhány a tarsolyban.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.II.19. MTK – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+5.

  PERC
  Blazic ível a kapu elé, Zachariassen lök.

  90+5.

  PERC
  Nguen beadását kifejeli Szépe. A nap egyik MTK-s hőse.

  90+2.

  PERC
  Nguen ad be balról, Vécsei 11-ről a bal alsóba fejelne, de gyengén, Mijatovics legördül kényelmesen a labdáért.

  90+2.

  PERC
  Egy és egy: Auzqui jobbról élesen belőtt labdája is a kapusé.

  90+1.

  PERC
  15 lövés/fejes ment a hazai kapura, 7-szer kellett védenie Mijatovicsnak.

  90+1.

  PERC
  Civic sokadik beadását Mmaee a bal felső sarok mellé fejeli az ötös jobb sarkáról!

  90.

  PERC
  Bassey lő a jobb alsó mellé 14-ről, középről, jobbal, de Szakály is beleért, szöglet.

  89.

  PERC
  Hat perc a ráadás!

  89.

  PERC
  Civic bal oldali szögletét a levegőbe fejeli fel Mmaee az ötösről, de előtte lökött.

  88.

  PERC
  Kovácsréti balról jövő beadását az ötös rövid sarkán rosszul találja el fejjel Miovszki! De Mmaee jól fogta őt, ha nem is érte el a labdát, a levegőbe felugrott vele, picit meg is lökte.

  83.

  PERC
  Ebedli Zoltán unokája, akiért a nyáron az MTK 155 ezer eurót fizetett a Várdának. 13 meccs az idényben az NB I-ben, egy kanadai ponttal, ez a 21 éves játékos mérlege.

  81.

  PERC
  Kovácsréti Márk be, Kadlec le.

  81.

  PERC
  Marad Mijatovics a mezőny legjobbja, a 21-szeres montenegrói válogatott kapus.

  80.

  PERC
  Bizony, Nguen lesen volt az akció elején!

  80.

  PERC
  Reménykedek a hazaiak, pfújolnak a vendégdrukkerek.

  80.

  PERC
  De hosszasan ketyeg a VAR!

  79.

  PERC
  EZ MÁR GÓL, KRISTOFFER ZACHARIASSEN az ötös bal sarka elől jobbal a kapu bal alsó sarkába lő, Laidouni bal oldali, lapos beadását követően. 0–1!

  78.

  PERC
  Civic lő ballal 18-ról, kissé balról, Mijatovics öléből kiperdül a labda, Zachariassen rácsapna, de javít aztán a montenegrói.

  77.

  PERC
  Civic bal oldali beadását Zachariassen nem tudja ballal kapura tenni az ötösről, rossz a levétel is, Mijatovics takarít.

  76.

  PERC
  HELYZET, Auzqui jobb oldali szögletét Laidouni a jobb sarok mellé fejeli hatról.

  76.

  PERC
  Volt kis lökés, de nem 11-es, és nem is piros lap.

  75.

  PERC
  Sluka ment becsúszva Bassey elől Auzqui jobbról érkező beadása után.

  75.

  PERC
  Mmaee ellöki Stiebert Miovszki passza után a 16-oson belül… tovább!

  75.

  PERC
  Civic passzát Bassey a jobb alsóba lőné 18-ról, középről, jobbal, de Mijatovics erre is odaér, vetődve.

  74.

  PERC
  Márton Gábornak korábban még sosem sikerült vezetőedzőként meccset nyernie a Ferencváros ellen. A ZTE-vel és a Fehérvárral is volt egy hazai 1–1-es döntetlenje, majd legutóbb, tavaly februárban a Vidivel 2–0-ra alulmaradt a Groupama Arénában.

  74.

  PERC
  A Ferencváros az előző 12 idegenbeli bajnokijából 10-et megnyert, csak Debrecenből, valamint Felcsútról tért haza pont nélkül.

  74.

  PERC
  Ebben a párharcban a hazai táblázat utolsó előttije, a 3–1–6-os otthoni mutatójú MTK fogadja a vendégtabella legjobbját, az FTC-t (8–0–2).

  71.

  PERC
  Mmaee 11 méteres fejese Mijatovics kezében landol.

  71.

  PERC
  Aztán elöklözi a „felpattanót”. A VAR vizsgálja a Szépe-mentést… nincs büntető!

  70.

  PERC
  MICSODA JELENETEK! Auzqui szögletét kapura fejeli az ötösről Mmaee, de balra vetődve eléri a kapus a labdát, Bassey ballal kapura lő nagyon közelről, de ment a jobb sarok előtt Szépe, a mezőny legjobbja, vállal! Laidouni balról jobbal középre adja a labdát, hatról Bassey kapura lő, ballal, de Mijatovics ezt is eléri a jobb sarok előtt.

  69.

  PERC
  MIJATOVICS!

  69.

  PERC
  Nincs bent, Vécsei beadása után Blazic fejel a bal alsó felé ötről, odaér Mijatovics.

  68.

  PERC
  HELYZET, Zachariassen fejel a jobb alsó mellé nyolcról, Laidounié lenne a labda, de Varju az utolsó pillanatban elrúgja előle a labdát.

  67.

  PERC
  Wingo keresi jobbról Nguent középen, Ramadani visszaér, és leszidja aztán Slukát.

  67.

  PERC
  Kadlec szereli a jobb szélen megiramodó Wingót, szép becsúszással.

  64.

  PERC
  Ramadani megindulna a balon, Civic szereli. Ápolás.

  63.

  PERC
  Rajkovics rosszul éri el a bal oldali szögletet.

  63.

  PERC
  MAJDNEM, Sieber lő kapura Mmaee mellől ballal, a 16-os jobb sarka elől, Dibusz hatalmas vetődéssel eléri a labdát a jobb alsó előtt!

  62.

  PERC
  Civic bal oldali beadását Zachariassen jobbal nem sokkal tolja az ötösről, bevetődve.

  59.

  PERC
  Carlos Auzqui váltja a bal szélen Marquinhost.

  59.

  PERC
  Fortune Bassey be, Boli nem örül, de le kell mennie.

  58.

  PERC
  Eldar Civic váltja a ma nem villogó Botkát.

  58.

  PERC
  Mezei Szabolcs be, Kovács le, szélső helyett középső középpályás.

  58.

  PERC
  Stieber beadása nagyon rossz, Wingo kirúgja a labdát az oldalvonalon túlra… Sluka beadása sokkal jobb, Szakály hatról a bal alsó mellé fejeli a labdát!

  56.

  PERC
  Miovszki higgadtan kicselezi az ötös előtt Botkát, de jobbal gyatrán a kapus elé gurít. Kontra, Nguen ballal 21-ről 8 méterrel véti el a jobb felső sarkot.

  56.

  PERC
  Laidouni jobb oldali beadását nem éri el a jobb sarok előtt Zachariassen.

  55.

  PERC
  Ha már légiósok: a hazai keretből a mai meccskeretbe nem neveztek 7 légióst. A vendégek dettó…

  54.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  54.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  53.

  PERC
  Marquinhos balról jobbal szépen emel középre, és eléggé erősen, de az ötösön nem ugrik elég magasra Zachariassen.

  52.

  PERC
  Wingo lő a jobb alsó sarok felé kissé jobbról, 22 méterről, Mijatovics jobbra vetődve fogja a labdát.

  50.

  PERC
  Boli húzogatja a labdát az ötösön, nagy nehezen szereli Szépe, Marquinhos jobbal kapura lő 14-ről, blokkol Ramadani. A szögletet kifejeli Kadlec.

  48.

  PERC
  Szépe felfejeli a levegőbe Vécsei jobb oldali beadását, jön a kapusa.

  46.

  PERC
  Bojan Miovszki váltja a mezőny leggyengébben teljesítő tagját, Grozavot. Ékcsere.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Szakály Dénes be, Kata le, motorcsere.

  FÉLIDŐ

  Stieber Zoltán be, Szpirovszki le, szűrő helyett karmester.

  FÉLIDŐ

  Remény. A kék-fehérek a legutóbbi három otthoni találkozójukat úgy bukták el, hogy legalább két gólt kaptak és már a szünetben is vesztésre álltak.

  FÉLIDŐ

  Az MTK az előző fordulóban ért egy mérföldkőhöz, hiszen Felcsúton a Puskás Akadémia ellen 1500. győzelmét aratta az első osztályban.

  FÉLIDŐ

  Ha az FTC nyer, a Nemzeti Labdarúgó Adattár (NELA) kimutatása szerint jubileumot is ünnepelhet, hiszen – a félbeszakadt bajnokságok meccseit is beszámítva – ez lesz élvonalbeli történelmének 1800. győzelme.

  FÉLIDŐ

  A Hungária körúton az MTK felé billen a mérleg, 28 győzelem, 20 iksz, 23 vereség. A Ferencváros legutóbb 2014 márciusában kapott ki a Hidegkuti Nándor Stadionban (2–3, a győztes gólt akkor is Torghelle szerezte), az új létesítményben még veretlen (3 diadal, 2 iksz).

  FÉLIDŐ

  Az FTC az előző kilenc bajnokin nem kapott ki az MTK-tól, négy döntetlen mellett ötször győzött, valamennyiszer legalább két góllal (3–1, 4–1, 2–0, 3–1, 2–0). A máig utolsó MTK-diadal 2016 szeptemberében Dunaújvárosban jött össze, amikor Torghelle Sándor 93. percben értékesített tizenegyesével győztek 2–1-re a kék-fehérek.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A párharc legjobb góllövői a közelmúltból
  Torghelle Sándor 6
  Varga Roland 5
  Illés Béla 5
  Kenesei Krisztián 4
  Kanta József 4

  FÉLIDŐ

  ÚJ ÚTON INDUL EL a Ferencváros. Az átigazolási időszak utolsó óráiban alaposan belehúzott a klub, kis túlzással óránként jelentett be új játékost. A portfoliók alapján remek képességű labdarúgók érkeztek az Üllői útra, kérdés, az MTK ellen melyikük lesz ott a pályán… Velük vagy nélkülük, szombat este győz az FTC. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45.

  PERC
  Varju nem tud lőni a 16-osról, de harcosan ugrik a labdáért, és visszaszerzi.

  43.

  PERC
  Nguen jobbal két méterrel a léc fölé lő a 16-os bal sarka elől.

  42.

  PERC
  Csercseszov arckifejezését nincs sajnos módunkban élethűen szavakkal visszaadni…

  42.

  PERC
  Rajkovics emelését Mmaee kifejeli a bal oldalra. Varju dobhat be, Kadlec passza pocsék… Grozav meg csel címén kiviszi a labdát az oldalvonalon túlra!

  41.

  PERC
  Nem durva a meccs, Nguen egyébként sincs felpörögve. Sőt.

  40.

  PERC
  Nguen Tokmac kap sárga lapot, mert állon rúgta Kovácsot. Újoncavatás…

  40.

  PERC
  Vécsei újabb lövése jobb, pontosabb is: ballal 21-ről pontosan a kapus ölébe lő.

  40.

  PERC
  A Ferencváros az utolsó 2021-es és az első 2022-es idegenbeli bajnokiját elveszítette, de azóta kétszer is győzött (mlsz.hu).

  40.

  PERC
  Örökrangadót játszanak a Józsefvárosban. A két csapat a mostani bajnoki szereplés alapján sincsen azonos súlycsoportban, de érdekes, hogy a legutóbbi négy egymás elleni mérkőzésükből három döntetlenre végződött. Az MTK otthon, az Újpest legyőzése óta, a legutóbbi három mérkőzését elveszítette.

  37.

  PERC
  Wingo jobb oldali beadását Boli a bal alsó mellé sarkazza az ötös rövid sarkáról, méterekkel.

  35.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  35.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  34.

  PERC
  60 százalékban a vendégeké a labda, 3 lövés ott, 1 a hazaiaknál.

  34.

  PERC
  Kovács passzát Szpirovszki kissé jobbról, 22-ről nem sokkal rúgja a kapu túlsó alsó sarka mellé!

  33.

  PERC
  Vécsei lő ballal a jobb felső mellé egy ölnyivel a 16-os jobb sarkáról, előtte Ramadanit szerelte Zachariassen harcosan.

  32.

  PERC
  A hazai kispadon 2 a légiós, a Fradién tíz… Plusz négy légiós szakember.

  31.

  PERC
  A hazai kezdőben 7 a légiós, a vendégekében 8.

  31.

  PERC
  Marquinhos bal oldali beadása Mijatovicsé, Zachariassent előzte meg.

  31.

  PERC
  60 százalékban a Fradinál a labda.

  30.

  PERC
  Boli nekimegy a balon Slukának, ez már szabadrúgás, jogosan.

  30.

  PERC
  Nguen passzával Boli már az ötös jobb sarka előtt, amikor érkezik Rajkovics, és szereli őt, szabályosan.

  29.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  29.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  26.

  PERC
  Wingo bead a jobb szélről… Csercseszov a fejét csóválja. Kirúgás.

  26.

  PERC
  Szpirovszki anno 46 meccsen 6 gólt lőtt a Fradiban, 1 gólpasszal.

  23.

  PERC
  S. Mmaee lő jobbal kapura 16-ról, kissé jobbról, az ötösön beleér a labdába Szépe, Mijatovics a nevető harmadik így.

  23.

  PERC
  Az északmacedón légiós a Fradi anno 500 ezer euróért vette, 100 ezerért adta el, az MTK ingyen kapta meg a nyáron.

  21.

  PERC
  Sztefan Szpirovszki kap sárga lapot, összefutott Bolival. Reklamál aztán a szűrő, jogosan, hogy akkor Wingo miért nem kapott sárga lapot.

  17.

  PERC
  Wingo hatalmasat fut a felfutó Slukába, sárga lap nincs.

  14.

  PERC
  Nguen passzát Zachariassen jobbal a 16-osról a jobb alsó mellé szúrja, méterekkel. De Rakovicsot ügyesen eltolva magától.

  12.

  PERC
  Marco Rossi telefonálgat a lelátóról, de nincs VAR-vizsgálat. Mármint a kezezés ügyében.

  12.

  PERC
  Botka beadását Nguen Boli elé sodorja, aki ballal 14-ről Rajkovicsba lő, majd azonnal kezezést reklamál. Folyik az akció, nincs VAR-ozás még.

  11.

  PERC
  A karmester, szélső a Vasas neveltje.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  8.

  PERC
  Vécsei beadása rossz, majd szereli őt könnyedén Ramadani.

  7.

  PERC
  Kata Mihály kap sárga lapot Laidouni felrúgásáért.

  5.

  PERC
  NAGY MENTÉS, Zachariassen jobbról érkező, lapos beadását a Varjut könnyedén megforgaró Marquinhos jobbal a jobb alsó mellé lövi, pontosabban a bevetődő Szépe mentett hatalmasat.

  3.

  PERC
  Wingo ad be jobbról jobbal laposan, Boli jobbal rosszul találja el a labdát az ötös előtt, Botkáé a lecsorgó, ballal 13-ról kapura lő, blokkol az ötösön Rajkovics.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak kék-fehér mezben és kék nadrágban, a vendégek zöld-fehér mezben és fehér nadrágban.

  A mérkőzés előtt megemlékeztek a minap elhunyt ferencvárosi legendáról, Fenyvesi Mátéról.

  Az MTK idegenbeli döntetlennel, majd hazai verséggel kezdte a tavaszi szezont. Legutóbb azonban meglett a kiesés elől menekülő kék-fehéreknek az év első győzelme. Ráadásul Márton Gábor tanítványai az előző fordulót az éllovas helyről váró Puskás Akadémiát Felcsúton fektették két vállra. A címvédő Ferencváros a vártnál gyengébben kezdte a tavaszi rajtot, de a Pakstól elszenvedett kínos hazai vereségre jól reagált az FTC. Az MK-ban a Vasast, míg az NB I-ben a ZTE-t győzte le idegenben két góllal.
  MTK–Ferencváros 2016–2017: 2–1, 1–3, 1–1, 2018–2019: 1–4, 1–3, 0–2, 2020–2021: 1–1, 2–2, 0–2, az ősszel: 0–0 Mérleg: 5–2–4

  Egy kis örökmérleg! Bár a kék-fehérek jelenlegi 11. helyezése nem indokolja, ezt a párosítást továbbra is örökrangadónak nevezik, amelyre 220. alkalommal kerül sor szombaton – tegyük hozzá, hogy a különböző adatbázisokban eltérő adatok szerepelnek, de maguk a klubok így tartják nyilván. Az eltérés oka két 1925-ös mérkőzés (országos bajnoki döntő, 0:0 és 4:1-es MTK-siker, amelyeket a bajnokságon kívül rendeztek meg a vidék legjobbjainak részételével.) Az örökmérleg 78 MTK-siker, 51 döntetlen és 90 ferencvárosi diadal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól az MTK-hoz:
  2021, Varga Roland, ingyen
  2014, Hidvégi Sándor, kölcsönbe
  2013, Batik Bence, k., i.
  2000, Dr. Füzi Ákos, k.
  1995, Szekeres Tamás
  1991, Keresztúri András
  1989, Zsiborás Gábor
  1987, Pölöskei Gábor
  1954, Mészáros József
  1944, Polgár Gyula
  1933, Turay József
  1919, Mándi Gyula
  1916: Schlosser Imre
  1915, Weisz Ferenc
  Az MTK-tól a Ferencvároshoz:
  2021, Gera Dániel, ingyen
  2021,Katona Máté, 200 000 euró
  2013, Hidvégi Sándor, i.
  2010, Jova Levente
  2010, Rodenbücher István, i.
  2004, Zavadszky Gábor
  1989, Szeibert György
  1987, Kajdy György
  1940, Finta Károly
  1915, Weisz Ferenc
  1914, Domonkos László

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Futács, Ramos (térdműtét után) és Weir (bokaműtét után) sérült, a vendégektől Sigér D. (térdműtét után), Haraisvili, R. Mmaee és Zubkov (betegség) maródi.

  „Tisztában vagyok vele, hogy fontos mérkőzés vár ránk, ráadásul idegenben. Most is, mint mindig, nyerni akarunk, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. A legutóbbi bajnokinkon, a Zalaegerszeg ellen megmutattuk, hogy milyen szervezetten tudunk játszani, emellett remek volt a csapategység is. Teljes mértékben készen állunk az MTK elleni összecsapásra, amely legutóbb idegenben legyőzte fő bajnoki riválisunkat, a Puskás Akadémiát. Ez azonban már történelem. A szombati az egy teljesen új meccs lesz, mindent meg fogunk tenni a győzelemért” – nyilatkozta a fradi.hu-n Sztanyiszlav Csercseszov.

  „A lehető legtöbb pontot kell begyűjtenünk – mondta Márton Gábor, az MTK Budapest vezetőedzője a klub honlapjának. – Jó meccsre számítok, s ugyanazt a mentalitást akarom látni, mint a múlt héten. A Fradi formája kicsit ingadozik, ettől függetlenül Magyarország egyik, ha nem a legjobb együtteséről beszélünk. Döntőnek bizonyulhat, mennyire maradunk higgadtak az ellenfél kapuja és persze a sajátunk előtt. A csapat motivált, ennél pedig nincs fontosabb.”

  Bár tíz hely választja el az MTK Budapestet és a Ferencvárost a tabellán, nem lefutott a mérkőzésük. JÖN AZ ŐSI DERBI! Izgalmas bajnokira van kilátás: noha a Ferencváros toronymagas esélyese az MTK Budapest elleni örökrangadónak, a zöld-fehérek a tavasszal még nem nyújtottak annyira meggyőző játékot, mint amilyet a korábbi években megszokhattunk tőlük. A kiesés elől menekülő MTK legutóbb bravúrt mutatott be, 2–1-re győzött a Puskás Akadémia ellen idegenben.

  Az örökrangadón bravúr kellene a Fradi legyőzéséhez.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ MTK–FTC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső