2022.III.18. Ferencváros – Mezőkövesd: 1-0

Ferencváros: sovány győzelem, fontos három pont

A második félidőben a mezőkövesdiek két ziccert is kihagytak, így a házigazdának elég volt Nguen gólja a sikerhez.
A Ferencváros hazai pályán 1–0-ra legyűrte a Mezőkövesdet a labdarúgó NB I 25. fordulójának első mérkőzésén.


Nyilatkozatok:

Supka Attila: — Már sok pozitívumot lehetett látni csapatunk Zalaegerszeg elleni játékában az előző meccsekhez képest: hozzáállásban, mentalitásban is sokkal jobbak voltunk. A második félidőben a játék is olyan volt, amilyet szeretnénk látni a csapattól. Úgy gondolom, hogy a lehetőségeink is megvoltak arra, hogy megszerezzük a három pontot, sajnos a helyzeteinket viszont nem tudtuk kihasználni. Ma este a Ferencváros ellen lépünk pályára. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a tavalyi bajnok, és az idei bajnokaspiráns gárda ellen játszunk. Nagyon jó, mondhatni Magyarországon a legjobb kerete van a Ferencvárosnak. Úgy gondolom, hogy mindenki átérzi ennek a meccsnek a súlyát, mindenki a legjobb formáját akarja megmutatni ezen a mérkőzésen. Bízom benne, hogy eredményesen tudunk szerepelni, hiszen más csapatok is jöttek már el az Üllői útról ponttal, pontokkal. Mindenki tudja, mi a tétje a Ferencváros elleni meccsnek, tudják, hogyan kell ellenük játszani. Remélem, hogy pontot, vagy akár pontokat is tudunk szerezni a ma esti fordulón.

Sztanyiszlav Csercseszov: — Legutóbb fontos győzelmet arattunk Székesfehérváron. Tudtuk, hogy ellenfelünk mindent meg fog tenni azért, hogy megnehezítse a dolgunkat. A végeredményt látva elégedettek lehetünk, megőriztük előnyünket a tabella élén. Voltak nehézségeink a közös munka elején, a feladat nem volt egyszerű, de folyamatosan javulunk, megtaláljuk a stabilitásunkat. Vannak részek, amiket még fejlesztenünk kell, de elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával.

A mérkőzés:

Ferencváros — Mezőkövesd-Zsóry: 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 20:00. 6.517 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Király, Szalai; Videóbíró: Solymosi Péter; VAR asszisztens: Kovács G.; VAR operátor: Takács J.; tartalékjv.: Andó-Szabó)

Ferencváros: Dibusz — Wingo, Kovacevic, S. Mmaee, Civic — Esiti, Laidouni (Vécsei, 59.) — Zachariassen (Gavric, 70.), Nguen, Zubkov (Botka, 70.) — R. Mmaee (Bassey, 90+3.)
kispad: Bogdán, Besic, Mak, Pászka, Auzqui, Loncar, Marquinhos, Boli
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Mezőkövesd-Zsóry: Tordai — Bilali, Karnyicki, Vadnai — Farkas D., Cseri (Qaka, 76.), Cseke, Besirovic (Babati, 57.), Vajda S. (Granecny, 68.) — Jurina (Drazic, 46.), T. Kis (Madarász, 46.)
kispad: Antal B., Vági, Vutov
vezetőedző: Supka Attila

Gól: Nguen (3.)
Sárga lap: Laidouni (41.), Zubkov (44.), Esiti (56.), Csercseszov (87.) illetve Cseri (7.), Cseke (45+4.), Madarász (63.), Granecny (69.)

Hogyan lehet megállítani a Ferencvárost a Groupama Arénában?

Tekintve, hogy a kérdésre annak a Mezőkövesd Zsórynak kellett megtalálnia a választ, amely a legutóbbi négy bajnokijából egyet sem nyert meg, túl sok mozgástere nem maradt Supka Attila vezetőedzőnek. A vendégek szakvezetője három belső védőt állított a kezdőcsapatba, az öt középpályásból a két szélső rendre visszazárt labdaszerzés után, ám az borítékolható volt, hogy a vendégeknek csak akkor lehet esélyük, ha felvállalják és olykor meg is nyerik a párharcokat, a gólvonal előtt pedig Tordai Árpád extra teljesítményt nyújt.

Nos, az elképzelés már a 3. percben borult, Tokmac Nguen ugyanis a félpályáról indulva jutott úgy helyzetig, hogy egyetlen védőt sem kellett lepattintania magáról, lapos lövése pedig nem tartozott a védhetetlen kategóriába, mégis a kapuban kötött ki. A vendégek becsületére legyen mondva, hogy a gyorsan kapott gól után nem zuhantak össze, később az első gólnál a labda mellé nyúló kapus védte a napokban szerződést hosszabbító Eldar Civic lövését, illetve Ryan Mmaee fejesét is, ettől függetlenül érződött, hogy nincs egy súlycsoportban a két együttes. A Ferencváros a kimondottan agresszív letámadás nélkül, olykor kényelmes tempóban is könnyedén szerzett labdákat, a Mezőkövesd csak elvétve jutott el Dibusz Dénes kapujáig, s a játék képe alapján úgy tűnt, csak idő kérdése a második hazai találat. A Fradi sokszor körbeadogatta a vendégek által felhúzott falat, kereste a lehetőséget, és bár Kristoffer Zachariassen egy lapos beadás után megtalálta, a partjelző lest jelzett. Az ítélet után viszont hosszú percekig állt a játék, Bogár Gergő várta a VAR-szoba megerősítését, ám a videózás annyira elhúzódott, hogy idővel mindkét kispad mutatta játékosainak, kezdjenek el mozogni és tartsák melegen az izmaikat – mintha csak a szünet után futottak volna ki a labdarúgók, és a második félidő kezdő sípszavára vártak volna…

A gól végül érvénytelen maradt, és mivel az első félidő végén Olekszandr Zubkov mindkét helyzetét kihagyta, a mezőnyfölény ellenére a szünetben csak egy góllal vezetett a hazai együttes.

Kevés hiányzott, hogy a fordulás után a túlságosan kényelmes tempóban passzolgató zöld-fehéreket megbüntesse a Mezőkövesd, ám a szünetben pályára lépő Sztefan Drazsics ajtó-ablak helyzetben a jobb alsó sarok mellé gurította a labdát. Nem véletlenül fogta a fejét Supka Attila, ennél nagyobb helyzetet aligha kívánhatott a címvédő otthonában. A másik kapunál Tordai Árpád védett bravúrral egy közeli fejest, ezzel együtt a fordulás után jelentősen feljavult a kövesdiek játéka. A vendégek játékosai igyekeztek lapos passzokkal építkezni, bátran vállalták a test test elleni küzdelmet, jól játszották be a labdát az üres területre, olykor már a hazai térfélen megkezdték a letámadást, az első félidőben látott hazai fölény pedig olyannyira eltűnt, hogy ha az FTC kapusa nem védi bravúrral Drazsics közeli lövését, húsz perccel a vége előtt egyenlít a Mezőkövesd. Mivel a Ferencvárosnak is voltak helyzetei, az utolsó húsz percben az előny növelése ugyanannyira benne volt a meccsben, mint a vendégek egyenlítése, ám a második félidőre kiegyenlítetté váló találkozón nem született újabb találat.

A pocsék kezdés után a Mezőkövesdnek a pontszerzésre is esélye volt, míg a többször inkább egyénieskedő hazai játékosokat a szünet után inkább elaltatta, mintsem felpörgette volna az előny – ám pontokat csak az egyik csapat kapott.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője így látta csapata teljesítményét.

„Nagyon örülök a mai győzelemnek, úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy azt elterveztük, hiszen gyorsan megszereztük a vezetést. Az a nyomás, amit az első percekben helyeztünk a Mezőkövesdre, később kicsit alábbhagyott, s ekkor teret engedtünk ellenfelünknek, amely ettől talpra állt, s megfordulhatott a fejében az egyenlítés lehetősége. De a legfontosabb, hogy az ilyen mérkőzéseket is behúzzuk. Ma csapatként küzdöttünk a győzelemért, ennek külön örülök.”

Újságírói felvetésre kitért a sárga lapjára is, amelyet azután kapott, hogy kicsit hevesebben reklamált egy, a Mezőkövesdnek ítélt közvetett szabadrúgás után.

„Gyakorlatilag azért kaptam ezt a sárga lapot, mert nem viselkedtem megfelelően a pálya szélén. Az egész stadion láthatta, hogy amit hazaadásnak ítéltek meg, abba beleért az ellenfél játékosa, mielőtt Dibusz Dénes megfogta volna a labdát.” 

Supka Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője így értékelt.

„Ilyen mérkőzésre számítottunk, arra kevésbé, hogy már a harmadik percben gólt kapunk. Nagyon nagy hibát követtünk el védekezésben, nem léptünk ki a lövőre, nem blokkoltuk a labdát. Ez meg is fogta a csapatot, nem voltunk olyan agresszívek, bátrak, ahogy szerettünk volna játszani a mérkőzés elejétől. Az első félidő közepétől azonban már tudtuk úgy építeni a játékot, ahogy azt terveztük: kivittük a szélekre a labdákat, ott próbáltuk megbontani a Ferencváros védekezését. Egy-két lehetőségünk akadt is. A második félidőben jót tettek a cserék a csapatnak, azt játszottuk, amit megbeszéltük, ottmaradtunk az ellenfél térfelén. Tudtuk nagyon jól, hogy zavarba hozható a Ferencváros védelme, sokszor labdát tudtunk szerezni, és ezkeből volt is két hatalmas ziccerünk, amelyekből gólt kellett volna rúgni. És akkor az egyik pontot el tudtuk volna vinni az Üllői útról, ami a mi életünkben most nagyon nagy dolog lett volna. A játékosoknak azt mondtam a mérkőzés után, hogy erre a játékra lehet építeni, ha mindenkinek olyan lesz a hozzáállása, mint a második félidőben, akkor nem féltem a csapatot a bennmaradásért folytatott küzdelemtől. Ilyen játékkal nem szégyen kikapni a Ferencvárostól, csak a kihagyott ziccerek bosszantanak. A pontszerzés az önbizalomnak is jót tett volna.

Tokmac Nguen:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.III.18. Ferencváros – Mezőkövesd: 1-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+5.

  PERC
  7-szer lőttek kapura a vendégek, 3-szor Dibusznak is kellett védenie.

  90+5.

  PERC
  17-szer lőtt kapura a Fradi, 13-szor a kapu felületét is eltalálta!

  90+5.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+5.

  PERC
  Pár füttyszó is felharsant.

  90+5.

  PERC
  Jelzésértékű: nincs nagy öröm a stadionban, visszafogott tapsolás hallatszik pár helyről.

  90+5.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  Fortune Bassey be, R. Mmaee le.

  90+3.

  PERC
  S. Mmaeét kell ápolni a felező körül.

  90+1.

  PERC
  Nguen kétszer is labdát veszített egy perc alatt, és egyszer sem törte magát, hogy visszaszerezze.

  90+1.

  PERC
  Babati jobb oldali beadása kapuscsemege.

  90.

  PERC
  Madarász jobbal 19-ről a bal alsó mellé lő, de szöglet, beleért Esiti. Babati beadását kifejeli az ötös elől Kovacevic.

  90.

  PERC
  Négy perc lesz a ráadás.

  89.

  PERC
  Madarász és Wingo lökdösődik egy jót.

  89.

  PERC
  Supka Attilának, a kövesdiek mesterének kevés sikerélménye volt eddig az FTC ellen, a 20 találkozójából csak négyet tudott megnyerni nyolc döntetlen és nyolc vereség mellett. Ráadásul a legutóbbi két alkalommal aktuális csapatai gólképtelenek voltak a zöld-fehérekkel szemben (0–0 a Kisvárdával, majd 0–3 a Mezőkövesddel).

  88.

  PERC
  A Mezőkövesd az eddigi 24 bajnoki fordulóban tízszer maradt gólképtelen, köztük az előző két mérkőzésén.

  88.

  PERC
  Babati adja be a bal kapufa elől, nyolc méterről. Nem is, ballal harmatgyengén a bal sarok mellé lő, Cseke legurítása után.

  87.

  PERC
  Sztanyiszlav Csercseszovnak sárga lap reklamálásért.

  87.

  PERC
  Egy hazaadásba beleér picit Vécsei, Dibusz megfogja… közvetett szabadrúgás hazaadásért.

  86.

  PERC
  Bilali 12 méteres lövésére rádől a jobb sarok előtt Dibusz.

  83.

  PERC
  R. Mamee lő Vécsei passzából centiméterekkel a jobb alsó sarok mellé 14-ről, középről, egy védő lába között.

  82.

  PERC
  Farkas passzol balra, Drazsics Granceny elé passzol, aki rossz levétel után rálép a labdára a 16-oson. És belesérül…

  81.

  PERC
  Nguen nyugalomra inti Csercseszovot, több sem kell az orosz mesternek…

  81.

  PERC
  Qaka rabonával ad be balról, Cseke jobbal 14-ről rosszul találja el a labdát.

  79.

  PERC
  A Fradi ellen ez az 5. meccse, egy gólt már lőtt.

  78.

  PERC
  Babati: 20 meccs az idényben, 2 góllal és 0 gólpasszal.

  78.

  PERC
  S. Mmaee buktatja a jobb szélen Babatit, de már les.

  78.

  PERC
  Ismét R. Mmaee osztogat, Nguen jobbal 18-ról laposan a kapus elé gurít.

  77.

  PERC
  Esiti jobbal 27-ről nagyon rosszul találja el a labdát.

  76.

  PERC
  Kamer Qaka váltja az elfáradt Cserit.

  75.

  PERC
  A borsodi gárda játszotta házon kívül a legkevesebb döntetlent, – holtversenyben a Fradival – csupán egyet. Zalaegerszegen végzett 1–1-re, és a 4–1–7-es mutatójával a középmezőnyben foglal helyet a vendégtabellán.

  75.

  PERC
  A Ferencváros ebben a bajnokságban kétszer ért el négy gólt hazai pályán: először éppen a Mezőkövesd (4–1), majd a Debrecen (4–2) ellen. A Groupama Arénában viszont csak az élvonalbeli találkozói felét tudta megnyerni, 12-ből hatot.

  75.

  PERC
  S. Mmaee ad be balról, Vécsei hatról a kapushoz fejel. ZICCER VOLT!

  74.

  PERC
  Civic bal oldali beadását Vadnai kivágja a kapu torkából Wingo elől!

  72.

  PERC
  NAGY VÉDÉS DIBUSZTÓL! Drazsics most sem talál be, a légiós megfordíthatta volna a mérkőzést a látogatóknak! Bilali futtatta a jobb szélen Farkast, a pontos, lapos beadást hat méterről jobbal a bal sarokba rúgta volna Drazsics, félmagasan, de a balra elmozduló Dibusz eléri bal kézzel a labdát.

  71.

  PERC
  TARTALÉK. Az elefántcsontparti Boli a jelenlegi kiírásban mindkét találkozón eredményes tudott lenni a Kövesd ellen, augusztusban a Groupama Arénában két, novemberben Mezőkövesden (3–0) egy gólt szerzett.

  71.

  PERC
  A jelenlegi pontvadászatban mindkét meccsen rúghatott tizenegyest a Ferencváros a borsodiaknak, az Üllői úton Myrto Uzuni, a fürdővárosban Ryan Mmaee értékesítette.

  70.

  PERC
  Wingo megy egy sorral előrébb.

  70.

  PERC
  Szélsőcserék…

  69.

  PERC
  Zseljko Gavrics Zachariassent váltja.

  69.

  PERC
  Botka Endre be, Zubkov le.

  69.

  PERC
  Denis Granecnynek sárga lap, odarúgott hátulról Kovacevicnek.

  68.

  PERC
  Denis Granecny a pályán, Vajda csak lemegy.

  68.

  PERC
  ZICCER! Cseke R. Mmaee elé passzol, aki jobbal középre ad a bal sarok elől, Wingo jobbal 11-ről a kapusba lő!

  68.

  PERC
  Sokpasszos hazai támadás, rövid R. Mmaee-passzal a végén, Esitit szereli Vadnai becsúszva.

  67.

  PERC
  …de elvégez egy bedobást. Marad a pályán?

  67.

  PERC
  Vajda lesérül, az oldalvonal felé ballag…

  62.

  PERC
  Madarász Márknak sárga lap S. Mmaee lerántásáért.

  62.

  PERC
  R. Mmaee emel az ötös jobb sarka és Nguen elé, de nagyon rossz a levétel!

  61.

  PERC
  A matyóföldi együttes az előző kilenc fordulóban csupán egyszer, Debrecenben tudott győzni (4–1). Azóta 2 iksz és 2 fiaskó a mérlege az NB I-ben. Az ötmeccses formatáblázaton csak a két Fejér megyei csapatot – a Fehérvárt és a PAFC-ot – előzi meg.

  61.

  PERC
  A Fradi már öt forduló óta veretlen az NB I-ben (3 diadal, 2 döntetlen), és az Újpest mögött második az időszak formatabelláján.

  59.

  PERC
  Vécsei Bálint be, Laidouni le, motorcsere.

  59.

  PERC
  Vadnai ment becsúszva az ötös jobb sarka és Wingo elől, Nguen jobbal a léc fölé lő aztán ugyanonnan.

  56.

  PERC
  Babati Benjámin be, Besirovic le.

  56.

  PERC
  Anderson Esitinek sárga lap Drazsics felrúgásáért.

  56.

  PERC
  Az FTC az új megállapodás időtartamáról nem közölt részleteket; a Transfermarkt adatbázisa szerint Civic szerződése idén nyáron járt volna le a Ferencvárosnál; a honlap szerint Civic 2025-ig hosszabbított.

  56.

  PERC
  „Nagyon örülünk, hogy sikerült megállapodnunk Eldarral, boldoggá tesz minket, hogy továbbra is csapatunk tagja lehet – mondta a bosnyák válogatott játékosról Hajnal Tamás sportigazgató a fradi.hu-nak. – Nagyon jó minőséget képviselő balhátvéd, legnagyobb kvalitásai közé tartozik, hogy rendre veszélyes beadásokkal segíti a társakat, idényenként rengeteg gólt készít elő. Tudjuk azt is, hogy miben kell még fejlődnie, ezen fogunk dolgozni. Közös célunk, hogy a folytatásban is olyan sikeresek legyünk, mint amilyenek az elmúlt három évben voltunk. Szeretnénk, ha Eldar ebben továbbra is fontos szerepet töltene be.”

  56.

  PERC
  A 25 éves balhátvéd 2019 nyarán a Sparta Prahától szerződött a Ferencvároshoz, azóta minden sorozatot figyelembe véve összesen 86 mérkőzésen lépett pályára a zöld-fehéreknél, s egy gólt szerzett, valamint 19 gólpasszt adott. Eddig kétszer nyert bajnoki címet az FTC-vel, kétszer játszhatott az Európa-liga, egyszer a Bajnokok Ligája csoportkörében a magyar együttes tagjaként.

  55.

  PERC
  Civic beadása a kapusé.

  53.

  PERC
  Nagy védés, Kovacevic fejeli hatról a bal alsó felé, de Tordai odaér egy villámgyors vetődéssel! Nguen adott be jobbról nagyon pontosan.

  51.

  PERC
  Nguen passzát R. Mmaee teszi balról középre, Farkas remek becsúszással tolja szögletre a labdát.

  50.

  PERC
  Mellé, Cseke szereli Zubkovot, a passzát Cseri csodásan tolja Drazsics elé, aki kissé jobbról, nyolc méterről jobbal a jobb alsó mellé lő!

  46.

  PERC
  Zubkov beadása Tordaié.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Madarász Márk be, Kis Tomislav le.

  FÉLIDŐ

  Sztefan Drazsics váltja Jurinát.

  FÉLIDŐ

  Kettőt cserélnek a vendégek a jelek szerint.

  FÉLIDŐ

  Az FTC pályaválasztóként még egyszer sem kapott ki a Mezőkövesdtől (8 győzelem, 3 döntetlen). A borsodiak legutóbb 2019 novemberében szereztek pontot az Üllői úton (1–1).

  FÉLIDŐ

  A kövesdiek legutóbb több mint két éve, 2020 februárjában – hazai pályán – nyertek a Fradi ellen (3–0), akkor még a kék-sárgákat Kuttor Attila, a zöld-fehéreket Szerhij Rebrov irányította. Bajnokin azóta csak a Paks tudta ugyancsak három góllal megverni a zöld-fehéreket.

  FÉLIDŐ

  54 százalékban a hazaiaké a labda, 10 lövés a kapura (9 a kapu felületére!) itt, 3/1 ez a mutató ott.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A párharc legjobb góllövői:
  Böde Dániel 6
  Franck Boli 5
  Nguen Tokmac 5
  Varga Roland 4
  Dino Besirovic 3

  FÉLIDŐ

  A TAVASSZAL VOLTAK OLYAN MECCSEK, amelyeken akadozott a Ferencváros játéka, ám a Mezőkövesd formáját elnézve hatalmas meglepetés lenne, ha nem a házigazda gyűjtené be a három pontot. BABJÁK Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+5.

  PERC
  Zubkov kap jó passzt a középpályáról, balról, három méterről nem ad középre Zachariassennek, hanem ballal kapura lő, ám éppen Tordait találja el. ZICCER VOLT!

  45+4.

  PERC
  Cseke Benjámin nagyot lök hátulról Laidounin, sárga lap.

  45+3.

  PERC
  Zubkov balról éles szögből középre ad, ballal, laposan, éppen Tordait találja el.

  45+1.

  PERC
  Civic ad az ötösre ballal, pontosan Bilali fejére, a 16-os jobb sarkáról Nguen jobbal Tordai elé lő.

  45.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  45.

  PERC
  Nem úgy Csercseszov.

  43.

  PERC
  Olekszandr Zubkov kap sárga lapot műesésért. Tordai nagyon rosszul jött ki egy indításra, Zubkov elpöcköli mellette a labdát, és nagyon el akart esni aztán. Volt egy kis kontaktus is, de jelzésértékű, hogy Zubkov egyáltalán nem reklamált.

  43.

  PERC
  Farkas beadása Civicé.

  43.

  PERC
  Cseke indítása után Kis jobbal Dibusz ölébe lő középről, 22 méterről.

  42.

  PERC
  Az előző öt meccsükön mindig legalább három gól született, az FTC pedig minimum kétszer betalált.

  41.

  PERC
  Aissa Laidouni odarúg Kisnek, sárga lap.

  40.

  PERC
  Kovacevic emel Nguen elé, Tordai nem jön, elesik azonban Nguen az ötös és Bilali előtt.

  39.

  PERC
  HELYZET, Besirovic jobbról érkező, jobblábas beadását Bilali az ötös jobb sarka és R. Mmaee elől a kapu bal felső sarka fölé fejeli!

  37.

  PERC
  Fotó: Árvai Károly

  37.

  PERC
  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/88/24/11/cikk_2882411/ftc_KAR_960px.jpg

  36.

  PERC
  A hazai drukkerek gyorsan keresnek egy kis pénzt az MLSZ segélyalapjának.

  36.

  PERC
  Bogár még mindig vár. ÉS LES, NEM ÉR A GÓL! A visszajátszások alapján tényleg les volt, belógott a bal térde az ukránnak a leshatár mögé.

  34.

  PERC
  Három perce folyik a munka a videoszobában.

  34.

  PERC
  Csercseszov ideges, továbbot mutat.

  34.

  PERC
  Videobíró.
  33.

  PERC
  Hosszas ellenőrzés.

  32.

  PERC
  Zubkov balról ballal okosan ad be, KRISTOFFER ZACHARIASSEN jobbal középről, négy méterről a kapu közepébe lő. Vajda, Karnyicki és Vadnai is lemaradt róla: 2–0!

  31.

  PERC
  HATALMAS HELYZET MARADT KI! És ismét: Zubkov bal oldali beadása után Nguen és R. Mmaee is egy vendégvédőbe lő az ötösről.

  31.

  PERC
  A Mezőkövesd tétmérkőzésen legutóbb 2019 novemberében nyert a Ferencvárosban. Supka Attila együttese, amely a tizedik helyre csúszott vissza, a legutóbbi négy fordulóban csak két pontot gyűjtött. Február 12-én emlékezetes győzelmet aratott Debrecenben, de azóta kétszer is kikapott, egyszer Újpesten, egyszer Pakson (mlsz.hu).

  30.

  PERC
  A listavezető Ferencváros a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt az OTP Bank Ligában, de a legutóbbi nyolc, a Groupama Arénában játszott bajnoki mérkőzéséből csupán hármat nyert meg.

  30.

  PERC
  Nguen jobbal a jobb alsó felé lő, de nagyon gyengén, Tordai rávetődik a kapu mellé tartó labdára.

  30.

  PERC
  Kis ellöki Laidounit, szabadrúgás középről, 25 méterről.

  28.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  28.

  PERC
  Wingo jobb oldali beadása megpattan Vadnain, a labda a kapus mellkasára pattan, onnan kifelé, de elkerüli így is R. Mmaeét.

  26.

  PERC
  Civic beadása és S. Mmaee levétele is nagyon rossz. Farkas szabadon adhat be jobbról, de ez sem jobb.

  25.

  PERC
  Tordai román, Farkas szerb U-válogatott volt.

  24.

  PERC
  A vendégek keretében 9 olyan légiós van, akit nem neveztek erre a meccsre, a kezdőbe Supka mester 7 légióst tett, a kispadon 4 légiós ül.

  23.

  PERC
  Zubkov szöglete R. Mmaee elé pattan, de a csatár nem lő az ötös elől, visszafelé cselez, majd a testvére elé tolja a labdát, aki középről, 12-ről nagyon gyengén találja el a labdát.

  22.

  PERC
  R. Mmaee jobbal a bal felsőbe emelne egy 21 méterről, kissé balról járó szabadrúgást, Tordai véd a léc alatt, robinzonáddal.

  21.

  PERC
  A kezdőben 10 a légiós, a kispadon 8, a szakmai stábbal együtt 12.

  21.

  PERC
  Baturina, Dvali, Haraisvili, Marin és Somália nincs nevezve a Fradi mai keretébe. LÉGIÓ.

  19.

  PERC
  Jurina lesérül, futás közben egyszer csak ugrott egy nagyot.

  18.

  PERC
  Zubkov ad be ballal egy szögletet balról, kissé balról kapura fejel R. Mmaee, hétről, de középre megy a labda, Tordai megfogja a léc alatt. Jurina nem ugrott fel az ékkel.

  17.

  PERC
  Esiti háromszoros nigériai válogatott.

  17.

  PERC
  Nguen fejeli vissza középre a jobb sarok elől Laidouni szabadrúgását, Esiti nem lő, hanem jobbal felemeli a labdát jó magasra. Ezzel meglepi magát, Karnyicki fejjel ment előle.

  16.

  PERC
  Cseri odalép Nguennek a felezőnél, határeset… majdnem második sárga lap!

  16.

  PERC
  Tordai kirúgja a labdát, Farkas nagyon szépen veszi mellre azt a felezőnél. De a hazai letámadással nem tudnak mit kezdeni a vendégek…

  15.

  PERC
  Civic ballal Tordaihoz lő 16-ról.

  13.

  PERC
  Nguen a Mezőkövesd ellen: 10 meccs, 6 gól.

  11.

  PERC
  Besirovic szabadrúgását (Zubkov döntötte fel a meginduló Farkast) S. Mmaee Vadnai elé fejeli, aki ballal a 16-os elől jócskán a léc fölé lő.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  10.

  PERC
  Az előző két meccsén 1-1 kanadai pontig jutott. Az azt megelőző 7 bajnokin összesen egyig…

  10.

  PERC
  Nguen: 35 meccs az idényben, 9 góllal és 6 gólpasszal.

  9.

  PERC
  Vadnai felborítja a felezőnél Nguent, Csercseszov reklamál, de sárga lap nincs.

  8.

  PERC
  És egy sárga lap is.

  8.

  PERC
  Cseri Tamás csúszik oda Cicvicnek, ápolás.

  5.

  PERC

  3.

  PERC
  MÁRIS GÓL, VEZET A FERENCVÁROS! NGUEN TOKMAC kap passzt Laidounitól a felezőnél, a 16-os előttig vezeti a labdát, Vajda lemarad, a többiek közel sem mennek hozzá, a légiós picit jobbról, 22 méterről jobbal a bal sarokba lő. Tordai kapus késve vetődik, majd megvicceli őt az ötös előtt megpattanó labda: potya góllal 1–0!

  3.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–0) Nguen
  2.

  PERC
  Zubkov a bal, Zachariassen a jobb oldalon egyelőre.

  1.

  PERC
  Nincs sok vendégdrukker, 50-en ha lehetnek, rákezd a hazai tábor.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

  „Legutóbb fontos győzelmet arattunk Székesfehérváron – nyilatkozta a fradi.hu-n Sztanyiszlav Csercseszov. – Tudtuk, hogy ellenfelünk mindent meg fog tenni azért, hogy megnehezítse a dolgunkat. A végeredményt látva elégedettek lehetünk, megőriztük előnyünket a tabella élén. Voltak nehézségeink a közös munka elején, a feladat nem volt egyszerű, de folyamatosan javulunk, megtaláljuk a stabilitásunkat. Vannak részek, amiket még fejlesztenünk kell, de elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával.”

  A Down-szindrómás emberekre hívja fel a figyelmet az MLSZ kezdeményezése.

  A hazai drukkerek hatalmas 1948-as molinóval készültek mára.

  „Már sok pozitívumot lehetett látni csapatunk Zalaegerszeg elleni játékában az előző meccsekhez képest: hozzáállásban, mentalitásban is sokkal jobbak voltunk. A második félidőben a játék is olyan volt, amilyet szeretnénk látni a csapattól. Úgy gondolom, hogy a lehetőségeink is megvoltak arra, hogy megszerezzük a három pontot, sajnos a helyzeteinket viszont nem tudtuk kihasználni. Ma este a Ferencváros ellen lépünk pályára. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a tavalyi bajnok, és az idei bajnokaspiráns gárda ellen játszunk. Nagyon jó, mondhatni Magyarországon a legjobb kerete van a Ferencvárosnak. Úgy gondolom, hogy mindenki átérzi ennek a meccsnek a súlyát, mindenki a legjobb formáját akarja megmutatni ezen a mérkőzésen. Bízom benne, hogy eredményesen tudunk szerepelni, hiszen más csapatok is jöttek már el az Üllői útról ponttal, pontokkal. Mindenki tudja, mi a tétje a Ferencváros elleni meccsnek, tudják, hogyan kell ellenük játszani. Remélem, hogy pontot, vagy akár pontokat is tudunk szerezni a ma esti fordulón” – mondta Supka Attila a mezokovesdzsory.hu-nak.

  Egy kis örökmérleg: ez lesz a 20. mérkőzésük az NB I-ben, az örökmérleg 13 ferencvárosi diadal, 4 döntetlen, 2 mezőkövesdi siker. 38 gól ott, 17 itt.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Mezőkövesdhez:
  2021, Derekas Zoltán, ingyen
  2019, Silye Erik, kölcsönbe
  2018, Amadou Moutari
  2018, Wieland Dominik
  2018, Silye Erik, kölcsönbe
  2017, Bognár István, ingyen
  2014, Kunsági Roland, k.

  Eltiltott: Blazic (öt sárga lap) itt, Pillár (öt sárga lap) ott.

  A hazaiaktól mindenki bevethető, a vendégektől Lakveheliani (térdműtét után), Madarász (csonthártyagyulladás), Vági (gerincsérv), Ikenne-King (térdsérülés), Nagy D. (talpsérülés), Lukic (koronavírusos) és Kocsis G. (combizomsérülés) maródi.

  Több mint tizenegy éve érkezett először Magyarországra. A legenda szerint a Ferencváros brazil légiósa, Somália első téli edzésén nagyon megijedt, amikor a fagyos tréning alatt meglátta saját leheletét, de vajon milyen volt az élete gyerekként Rio de Janeiróban? Reggeltől estig a Copacabanán rúgta a labdát, vagy egészen másért járt le a híres óceánpartra? ezekben a napokban nincs ideje unatkozni – kéthetes kislány édesapja. INTERJÚ ITT!

  „Tisztában vagyunk vele, hogy a Ferencváros otthonába nem nyerni járnak a csapatok, de az idén többször is botlottak odahaza a zöld-fehérek, pontokat veszítettek a Gyirmót ellen és kikaptak a Paks­tól. Annak alapján, ahogy a héten készültünk, úgy érzem, lehet keresnivalónk, mindent megteszünk, hogy pontot-pontokat szerezzünk a fővárosban. Ehhez mindenkinek maximálisan koncentrálnia kell az első perctől az utolsóig. Ha mindenki becsületesen teszi a dolgát, nem azt mondom, hogy nem lesznek gondjaink, de jóval kevesebb problémánk lesz. Vélhetően a hazaiak támadnak többet, nekünk leginkább az ellentámadásokból lehet esélyünk, de igyekszünk minden lehetőséget megragadni. Tudjuk, milyen erőkből áll a Ferencváros, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, mert nekünk is élet-halál kérdése a mérkőzés. Nem kell berezelnünk attól, hogy a Fradi az ellenfél, hanem meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk.”

  A csapatkapitány a március 5-én a Paks ellen elszenvedett 4–0-s vereség után keményen kritizálta a csapatot és önmagát is, elmondta, hogy elfogadhatatlan a teljesítmény, és őszintén szembe kell nézni a problémákkal.„Lehet, hogy néhány embernek nem tetszett, amiket akkor mondtam, tudom, rosszulesik ilyeneket hallani, én is így vagyok vele, de ez is a futball része, és véget kell vetni az önámításnak – reflektált Cseri Tamás. – Előtte két héttel volt egy megbeszélésünk, összeült a csapat, elmondtam, szedjük össze magunkat, figyeljünk oda, nehogy kínosabb legyen a szereplésünk. Sajnos elég forró a helyzet, míg korábban előrefelé kellett néznünk a tabellán, most hátrafelé kell.”

  „Kicsit szomorúak vagyunk, hogy nem tudtunk nyerni, hiszen végig nekünk állt a meccs, nem is emlékszem zalaegerszegi lehetőségre. Viszont az egy pont is pont, a ZTE jó szériában volt, mi kevésbé, így meg kell becsülnünk ezt a döntetlent is – válaszolta lapunk megkeresésére Cseri Tamás, a Mezőkövesd 34 éves válogatott középpályása. – Nem állunk jól, van még kilenc forduló, és továbbra is a mi kezünkben van a sorsunk, muszáj kivívnunk a bennmaradást.”

  A problémákkal való őszinte szembenézés után készül a kiesés ellen harcoló borsodi együttes a listavezető otthonába.
  A Mezőkövesd az előző fordulóban hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Zalaegerszeggel. Mivel a borsodi csapat a tavaszi idényben csak egy mérkőzést nyert meg, és a tizedik helyen áll a bajnokságban, három pontra a már kiesőzónában, a 11. helyen található Gyirmót előtt, adva van a kérdés: lehet örülni a ZTE elleni egy pontnak?

  – Az újabb lépést péntek este a Mezőkövesd ellen tehetik meg. Kínkeserves kilencven percre számít?
  – Az utóbbi időben valóban nehéz hazai mérkőzéseink voltak, az utolsó leheletünkig harcolnunk kellett a győzelemért. Fogalmam sincs, hogy a péntek este hogyan alakul, mindenesetre jó lenne minél hamarabb lezárni a mérkőzést. A vendégek alighanem keményen védekeznek, ám a helyzeteink biztosan meglesznek. Csak rajtunk múlik, mennyire lesz nehéz a kilencven perc. A magam részéről alig várom, hogy elkezdődjön a találkozó.

  – A középcsatár posztján hárman harcolnak a helyért. Milyen a viszonya Franck Bolival és a csapathoz télen csatlakozó Fortune Bassey-vel?
  – Mindketten remek játékosok, jól megértjük egymást, mindenki tisztában van vele, ha egy posztért három jó játékos küzd, azzal hosszú távon a csapat jár a legjobban. A Ferencvárosnál most ez a helyzet. Az edzéseken nyomjuk előre egymást, mindenki azért harcol, hogy a hétvégén ott lehessen a csapatban.

  – Csapattársai közül többen a negyedik aranyérmükre hajtanak, miközben önnek a mostani lehet az első bajnoki címe. Milyen érzés?
  – Különös. Ráadásul egész profi karrierem során ez lehet az első bajnoki címem, el lehet képzelni, mennyire vágyom rá. Gyerekként szereztem aranyérmeket, voltam egy-két torna legjobb játékosa, gólkirálya is, de az teljesen más… Ez itt a profi világ. Márpedig sehol sem könnyű elsőnek lenni.

  – Tizenhét bajnoki mérkőzésen tizenegy gólt rúgott. Elégedett ezzel a mutatóval?
  – Nincs okom panaszra. A magam részéről nemcsak gólokban mérem a sikert: akkor sem vagyok elégedetlen, ha nem szerzek gólt, de jól játszom, és segítem a csapatot. Úgy vagyok vele, játsszak minél többet, legyek ott a pályán, a többi úgyis jön magától.

  – A hátralévő kilenc fordulóra hány gólt tervez?
  – Kilenc forduló alatt a kilenc gól nem lenne rossz. De… Ha megnyerjük mind a kilenc találkozónkat, cserébe szívesen odaadom a kilenc gólomat – még akkor is, ha csatár vagyok. Persze ne legyünk álszentek, nekem is fontosak a találatok… Maradjunk annyiban, sok mérkőzés van még hátra, jó néhány gól bennem lehet.

  – Ennyire ki volt éhezve a játékra?
  – A fehérvári mérkőzés előtt a hétfői edzésen már érzékeltem, hogy minden mozdulatot élvezek. A kapu előtt szinte minden bejött, alig vártam, hogy hétvége legyen, és újra pályán lehessek. Sok mérkőzést ki kellett hagynom, ráadásul fontos találkozók is voltak közöttük. A hazai meccseket a stadion lelátóján üldögélve, az idegenbelieket odahaza a televízión néztem, nagyon vártam már, hogy ott lehessek a többiekkel.

  – Testvére, Samy nagy kritikusa. Megdicsérte a fehérvári mérkőzés után?
  – Samy kisebb betegsége miatt nem lehetett ott velünk Fehérváron, mire beértem az öltözőbe, láttam, már kétszer hívott. Azonnal telefonáltam neki, úgy örült a góljaimnak, mintha ő talált volna be.

  – Hogy van a lába?
  – A bokámmal volt kis gond, ugyanaz a sérülés, mint az Afrika-kupa előtt, de köszönöm, már teljesen rendben vagyok – felelte lapunknak Ryan Mmaee, a Ferencváros marokkói válogatott csatára. – Mivel néha kis fájdalmat éreztem, az orvosi stábbal úgy döntöttünk, inkább alaposan kipihenem a korábbi sérülésemet, nehogy nagyobb baj legyen belőle.

  – A jelek szerint sikerült, hiszen a hétvégén csereként beállva rögtön két gólt rúgott a Fehérvárnak.
  – Ebből is látszik, tényleg teljesen rendben vagyok.

  A Ferencvárost erősítő Ryan Mmaee alig várja, hogy elkezdődjön a Mezőkövesd elleni mérkőzés, és kizárólag a bajnoki cím lebeg a szeme előtt.

  Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága múlt héten, a Ferencváros–Kisvárda mérkőzés után a szurkolók rendzavaró cselekménye címén egyebek mellett szektorbezárással büntette az FTC-t, amely a Mezőkövesd elleni pénteki bajnoki meccsre mégis árusíthat belépőjegyeket.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–MEZŐKÖVESD MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső