2022.VI.8. NK Carda Martjanci – Ferencváros: 0-8

2 hozzászólás a(z) 2022.VI.8. NK Carda Martjanci – Ferencváros: 0-8 bejegyzéshez

  • Olyan régebben nemegyszer előfordult, hogy edzőmérkőzésen a kapusunk -- erősebb “foglalkoztatása” érdekében az ellenfél kapuját védte -- de nemzetközi viszonylatban ilenre nem emlékszem. Még ha a derék >Mártonhelyi Csárda< valamelyest "hazainak" számít. (Trianonig és 1941 áprilisa és 1945 márciusa között Vas megyei volt a falu.) Ámbár a közös csapatkép is sok mindent elárul.
    A sérült kapus vezetékneve egyébként Vörös, erre emlékszem a közvetítésből. Rajta kívül még több kifejezetten magyar nevű játszott a csapatban.
    De mutassanak nekem szűkebb hazánkból egy 500 körüli lélekszámú falut, amelyik ki tud állítani egy teljes felnőtt csapatot…

  • PERCRŐL PERCRE

    2. FÉLIDŐ

    90. perc: Vége a mérkőzésnek, a Ferencváros 8–0-ra nyert az NK Carda Martjanci ellen!

    88. perc: Két-három húzásból végigvitt ferencvárosi akció végén Marquinhos tekert fölé a tizenhatosról. A brazil futballista lent maradt a lövés után, a bokáját fájlalta, ápolni is kellett, de vissza tudott jönni a pályára.

    87. perc: Erős lövés a jobb szélről az egyik szlovén játékos részéről, Varga Ádámnak kellett figyelnie.

    85. perc: Bassey lőtt kapura ballal, éles szögből, ez is fölé ment.

    83. perc: Kényelmes tempóban ért fel a Ferencváros a szlovén csapat kapuja elé, Loncar fölé szállt kísérletével ért véget az akció.

    Sigér Dávid az egyedüli ferencvárosi, aki végigjátssza a mai meccset.

    77. perc: Loncar tizenhatosról leadott lövése levágódott, Marquinhosé pedig megpattant egy szlovén lábon – Szécsi magabiztosan védett.

    Visszajön a pályára az a szlovén védő, aki beállt a kapuba Szécsi „kölcsönvétele” előtt. Persze, nem 12. embernek, hanem egy csapattársa helyére…

    75. perc: Úgy tűnt, hogy Katona Mátét buktatta az ellenfél védője a tizenhatoson belül, de a bíró ezúttal sem ítélt tizenegyest.

    71. perc: NYOLC! Marquinhos kapott remek mélységi passzt Basseytól, a brazil támadó az alapvonal közeléből visszagurított a második hullámban érkező Baturina elé, aki tíz méterről, ballal a jobb alsó sarokba belsőzött.

    70. perc: Újabb két változtatás a Ferencvárosnál, Pászka és Zachariassen helyett Katona Máté és a 16 esztendős Vén Áron a pályán.

    Közben cseréltek a szlovénok is: olyan játékos állt be, akit korábban már lecseréltek…

    66. perc: Marquinhos esett nagyot a tizenhatoson belül, a játékvezető szerint nem szabálytalankodtak a brazil támadóval szemben.

    63. perc: MEGVAN A HETEDIK IS! Pászka bal oldali szögletét követően Zachariassen kapásból, belsővel lőtt a kapuba körülbelül hét méterről.

    60. perc: OTT A HATODIK! Marquinhos robogott el a bal szélen, az alapvonal közeléből középre passzolt, az imént beállt Baturina pedig három lépésről a léc alá helyezett, felavatva ezzel Szécsi Gergőt. 6–0

    59. perc: Adama Traoré és Esiti helyett Baturina és Nagy Olivér a pályán a Ferencvárosnál.

    58. perc: Elképesztő jelenetek… A Carda Martjanci kapusa megsérült, nem tudja folytatni a játékot, de nincs cserekapus, ezért az egyik mezőnyjátékos állt be védeni néhány másodpercre. Aztán a Fradinál úgy döntöttek, hogy kölcsönadják Szécsi Gergőt a hátralévő harminc percre… Innentől ő védi a mártonhelyiek kapuját.

    A második félidő kezdete óta Adama Traoré a jobb szélen játszik, Marquinhos pedig a bal oldalon.

    55. perc: Pászka jobb oldali szabadrúgása után a kapus érdekes kézmozdulattal hárított.

    54. perc: Sárga lapot kapott a Carda Martjanci kapusa, mert miután rosszul mozdult ki a kapujából, rácsúszott Gera Dániel lábára.

    53. perc: Eljutottak egy szögletig a szlovének, a jobb oldali beadás után Varga Ádám lehúzta a labdát.

    53. perc: Loncar távoli lövése nem jelentett veszélyt a mártonhelyiek kapujára.

    49. perc: Esiti kapott sárga lapot.

    48. perc: Bassey ordító helyzetben hibázott.

    A szünetben négyet cseréltek a zöld-fehérek: Szécsi, Knoester, Auzqui és Boli helyett Varga Ádám, Csontos Dominik, Marquinhos és Bassey folytatja.

    46. perc: Elkezdődött a második félidő!

    1. FÉLIDŐ

    45. perc: Vége az első félidőnek, a szünetben 5–0-ra vezet a Ferencváros!

    45. perc: Centimétereken múlott a szlovénok szépítő találata, Szécsi szemmel verte csak a labdát.

    44. perc: Egymást zavarta két szlovén védő, Loncar elcsente tőlük a labdát, majd megindult vele a kapu felé, le s passzolhatta volna Traorénak, de ő inkább lőtt egy igazítás után, a jobb felső sarokba tartó lövését a kapus kiütötte.

    42. perc: MEGSZÜLETETT ADAMA TRAORÉ ELSŐ GÓLJA A FERENCVÁROSBAN! Zachariassen simította le a labdát Pászkának, aki a bal szélről, az ötössel egymagasságban lágyan középre emelte a labdát, amelyet Traoré felugorva a bal alsó sarokba fejelt. 5–0

    40. perc: Boli törlesztett, miután nem fújtak le vele szemben egy szabálytalanságot. Nem volt szép jelenet.

    Ilyen még nem volt, több mint tíz perce nincs már Fradi-gól…

    38. perc: Loncar löbbölte be a labdát a védők mögé Zachariassennek, aki öt méterről a kapus kezébe csúsztatott.

    Érdekesség Mártonhelyről: a falut a 2020-as népszámlálási adatok szerint alig több mint 500-an lakják, területe 4 négyzetkilométernél is kisebb (3.7).

    A meccsnek otthont adó sportkomplexumban egyébként van teniszpálya, strandröplabdapálya, gördeszkapálya, sőt még egy játszótér, amelyen a szülők jelenleg is hintáztatják a gyermekeiket.

    33. perc: Az első szlovén kaoura lövés, jócskán mellé ment a labda.

    31. perc: Újabb kapufa! Pászka szöglete után Knoester megcsúsztatta a labdát, a hosszú oldalon érkező Zachariassen néhány lépésről a lécre fejelt, onnan a labda a gólvonal elé pattant.

    30. perc: Pászka vállalkozott lövésre körülbelül 25 méterről, a kapus látványos vetődéssel oldalra tenyerelte a labdát.

    A ferencvárosi cserék elindultak melegíteni.

    Csaknem fél órát kellett várni arra, hogy a szlován csapat először meginduljon, de a támadóharmadhoz érve Sigér lefülelte az ellenfél játékosának indítását.

    26. perc: LONCAR BELŐTTE A BÜNTETŐT! A bosnyák középpályás ballal a jobb felső sarokba emelte a labdát, ezt a lövést magasabban jegyzett kapusok sem védhették volna. 4–0

    25. perc: TIZENEGYES A FERENCVÁROSNAK! Traoré tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, már épp lerázta volna magáról a védőjét, amikor az hátulról felrúgta.

    Nagyjából ez a realitás, mégiscsak egy negyedik ligás csapat az ellenfél…

    19. perc: MEGVAN A HARMADIK IS! Gera Dániel ívelt át a bal oldalra a jobb szélről, Loncar visszafejelte a labdát középre, a lendületből érkező Zachariassen pedig felugrásból, négy méterről a kapuba bólintott a tehetetlen kapus mellett. 3–0

    17. perc: OTT A MÁSODIK FERENCVÁROSI GÓL! Loncar szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, kicselezett egy védőt, majd a tizenhatoson belülre érve a bal oldalról középre gurított, Boli pedig nyolc méterről a kapu közepén passzolt. 2–0

    15. perc: Auzqui vitte le a labdát a jobb oldalon az alapvonalig, középre gurított, a labda az egyik védőről a kapu felé pattant, de a kapus a gólvonalon védett.

    13. perc: Esiti indítása után Traoré veszélyeztetett, de nem találta el a kaput.

    A játék gyakorlatilag csak a szlovén csapat térfelén zajlik, hatalmas az FTC labdabirtoklási fölénye.

    10. perc: VEZET A FERENCVÁROS! Knoester ívelte be a labdát a védők mögé Bolinak, aki szépen levette a labdát, átemelte védőjét, majd öt méterről, kissé balról a rövid alsó sarokba lőtt. 1–0

    9. perc: Boli és Adama Traoré játszott össze a szlovének tizenhatosán belül, a mali támadó középre passzolt labdáját ki tudnák vágni a védők.

    6. perc: Loncar lőtt 20 méterről, kissé balról, középre tartó lövését a kapus könnyedén védte.

    4. perc: Kapufa! Mats Knoestert centiméterek választották el attól, hogy megszerezze első gólját az FTC játékosaként.

    1. perc: Rögtön itt az első nagy ferencvárosi helyzet! Röviden adta haza a labdát a mártonhelyiek védője, Auzqui lecsapott rá, középre gurított Bolihoz, akinek az emelésébe a kapus épp annyira tudott belekapni, hogy a labda ne a kapuba, hanem mellé hulljon.

    1. perc: A szlovén csapat kezdte a mérkőzést!

    Az edzőpálya mellett egy palánkos kispályán fiatalok futballoznak.

    Érkeznek a csapatok a pályára. A Ferencváros tiszta fehérben, a szlovén együttes lila nadrágban és lila mezben játszik ma délután.

    Köszöntjük kedves Olvasóinkat a Ferencváros labdarúgócsapata első nyári előkészületi mérkőzésének online közvetítésében! A szlovén negyedik ligás NK Carda Martjanci lesz a zöld-fehérek ellenfele.

    ELŐZMÉNYEK

    • „A legfontosabb az edzőtáborban, hogy megnézzük a fiatal labdarúgóink tudását – mondta Sztanyiszlav Csercseszov a meccs előtt a FradiMédiának. – Korábban volt néhány edzésünk a tinikkel, de mindenkinél izomprobléma jelentkezett egy-két foglalkozás után. Nem komoly, de mégiscsak gond, így nem állhatnak készen arra, hogy szintet lépjenek. Ezért is edzettek együtt többször is a felnőttekkel a tavasszal, mert a modern futball megköveteli, hogy ne csak kilencven percet, ha úgy alakul, száz percet is végig bírjanak futni. Célunk a térfogatot növelni, hogy felkészüljünk a következő lépésre. Például az elmúlt öt napban nem volt száz méternél több labda nélküli futása a fiúknak. Most a következő edzettségi szintre kell felkészülnünk, ha ugyanis nem állunk rá készen, a játékosoknak izomproblémái keletkeznek. Most senkinek sincs ilyen problémája. Folyamatosan készítjük fel a játékosokat a következő edzőtáborra.”

    A FERENCVÁROS KERETE AZ ELSŐ NYÁRI EDZŐTÁBORRA (Bad Radkersburg)
    Kapusok: Bogdán Ádám, Kovács Marcell, Szécsi Gergő, Varga Ádám
    Hátvédek: Botka Endre*, Csontos Dominik, Kaján Norbert, Mats Knoester, Nagy Olivér, Pászka Lóránd
    Középpályások: Anderson Esiti, Gera Dániel, Giorgi Haraisvili, Katona Máté, ifj. Lisztes Krisztián, Stjepan Loncar, Sigér Dávid, Vén Áron, Kristoffer Zachariassen, Xavier Mercier
    Támadók: Carlos Auzqui, Roko Baturina, Franck Boli, Fortune Bassey, Marquinhos, Ryan Mmaee*, Tokmac Nguen, Redzic Damir, Adama Traoré

    * = Sérülés utáni rehabilitációját végzi.

    • Nem játszik ma Tokmac Nguen és Bogdán Ádám sem, mindketten kimaradtak az FTC hivatalos Facebook-oldalán közzétett meccskeretből.

    • Az FTC eddig három játékost igazolt a nyáron: a mali támadó, Adama Traoré és a holland középhátvéd, Mats Knoester kezdőként lép pályára a mai felkészülési meccsen, a francia középpályás, Xavier Mercier azonban ma még nem játszik, mert ő csak kedden – nem sokkal a szerződtetésének bejelentése után – csatlakozott a társakhoz, és szerda délelőtt vett részt az első edzésén.

    • A magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes Ferencváros június 3-án kezdte meg a felkészülést az előttünk álló idényre, két nappal később pedig már el is utazott az ausztriai Bad Radkersburgba, ahol június 15-ig edzőtáborozik, s ez idő alatt három felkészülési meccset vív – az NK Carda Martjanci után az északmacedón Shkendijával és a román FC Argessel is összecsap Sztanyiszlav Csercseszov együttese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ