2022.VIII.31. Vasas – Ferencváros: 0-1

A Vasas otthonában is győzni tudott a Ferencváros

Továbbra is nyeretlen az újonc Vasas, Zachariassen szerencsés gólja döntötte el a mérkőzést.
A Vasas 1–0-ra kikapott odahaza a Ferencvárostól a labdarúgó NB I 6. fordulójában. Kristoffer Zachariassen gólja döntött a szerda esti fővárosi mérkőzésen, a zöld-fehérek negyedik találkozójukat is megnyerték a bajnokságban.

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — A Vasas az előző idényben még a második ligában szerepelt, azóta osztályt váltott, átalakult a kerete, így az előző egymás elleni mérkőzés tapasztalataiból már aligha indulhatunk ki. Ellenfelünk újonc, egy új csapatnak pedig mindig időre van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon az új körülményekhez. Láttuk a rivális korábbi találkozóit, jó csapatnak tartom a Vasast. A legutóbbi, Honvéd elleni bajnokink rendben volt, csapatként jó teljesítményt nyújtottunk, de az már a múlt. Nem számítok könnyű mérkőzésre a Vasas ellen. A célunk természetesen ezúttal is a győzelem lesz!

A mérkőzés:

Vasas — Ferencváros: 0-1 (0-1)
Illovszky stadion, 20:30. 4.295 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Georgiou, Kóbor; Videóbíró: Erdős József; VAR asszisztens: Szert; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Berke)

Vasas: Jova — Ódor, Baráth, Otigba, Hidi P., Deutsch L. (Silye, 70.) — Hinora (Radó, 79.), Márkvárt (Pátkai, 70.), Berecz, Szilágy Sz. (Novothny, 79.) — Holender (Géresi, 70.)
kispad: Uram, Szivacski, Litauszki, Ihrig-Farkas, Hidi M., Vida M., Iyinbor
vezetőedző: Kuttor Attila

Ferencváros: Bogdán — Wingo, Kovacevic, Knoester, Botka (Civic, 46.) — Laidouni, Esiti (Besic, 58.) — Zachariassen (Marquinhos, 58.), Nguen (Sigér, 87.), Traoré — R. Mmaee (Boli, 72.)
kispad: Dibusz, S. Mmaee, Mercier, Auzqui, Lisztes
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Zachariassen (17.)
Sárga lap: Holender (66.), Berecz (86.) illetve Esiti (27.), Bogdán (64.), Knoester (90+3.), Csercseszov (90+4.)

Kristoffer Zachariassen góllal tért vissza a kezdőcsapatba. A Ferencváros norvégja remekül indította az idényt – a BL-selejtezőben a Slovan ellen az oda- és a visszavágón is a kapuba talált, a bajnokságban a Puskás Akadémia ellen szerzett győztes gólt –, ezúttal tizenhét percre volt szüksége a találathoz (a Fáy utcai eredményjelzőre ki is írták, gólszerző: Kristoffer, tíz perc is eltelt, mire javították, s nem a keresztneve szerepelt a táblán).

A Vasas igencsak felfogatott kezdőcsapattal futott neki az FTC elleni összecsapásnak, az összeállításból úgy tűnt, Kuttor Attila a zöld-fehérek ellen a fiatalos lendületben bízik, és az alapfelállással is a bajnokcsapat játékához alkalmazkodott, a hazaiak ezúttal három belső, két szélső védővel, valamint négy középpályással védték kapujukat, egyedül a gyors Holender Filip maradt elöl.

Tömörültek az angyalföldiek, próbálták lezárni a területeket a vendégek előtt, ám a játékot egyértelműen a Ferencváros irányította, a vendégek „mozgató embere” Aissa Laidouni volt, aki szinte minden támadásnál labdához ért, és próbált valami váratlant húzni. A szünet előtti percekben néhány másodpercig örülhettek csak a hazaiak, a kontra végén a menteni igyekvő Adnan Kovacevic perdítette saját kapujába a labdát, ám a beadást les előzte meg, így a Ferencváros előnnyel vonulhatott félidőre.

A szünetben az öltözőben maradt a félidő végén a lábát fájlaló és ápolást kérő Botka Endre, csak bízni lehet benne, a Németország és Olaszország elleni szeptemberi Nemzetek Ligája-duplázás előtt nem súlyos a sérülése. Sztanyiszlav Csercseszov később is belenyúlt cserékkel a mérkőzésbe, az idő előrehaladtával pedig Kuttor Attila is beküldött néhány rutinos futballistát a pályára, hátha sikerül valahogy egy gólt bepréselni Bogdán Ádám kapujába.

A játék azonban ekkor is jobbára a Vasas térfelén zajlott, Adama Traoré fejesénél Jova Leventének résen kellett lennie, a zöld-fehérek a jobb és bal oldalról is próbálkoztak beadásokkal, ám az eredmény nem változott. Különös, megpattanó Zachariassen-gól döntött tehát a szerda esti fővárosi találkozón, ami azt jelentette, a Ferencváros továbbra is százszázalékos – negyedik mérkőzését is megnyerte –, a Vasas viszont továbbra is szenved, hat mérkőzés után továbbra is nyeretlen… 0–1

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov a következőket mondta az egygólos győzelemről.

„Örülhetünk ennek a győzelemnek, hiszen egyáltalán nem volt könnyű a Vasas elleni meccs. Az ellenfelünk nem akart nekünk területet hagyni, ezért igyekeztünk minél nagyobb nyomást helyezni rájuk. Ez néha sikerült, néha nem. A pontok szempontjából jó úton járunk, a játékon azonban még mindig van mit javítani. Innentől már az Újpest elleni, vasárnapi derbire koncentrálunk, fel kell spanolnunk magunkat erre a mérkőzésre.”

Hozzátette, örülne neki, ha a lilák elleni derbiket a Puskás Arénában játszanák, sokkal több szurkoló előtt, mint amennyi a Szusza Ferenc Stadionba vagy a Groupama Arénába befér.

Botka Endrét a félidőben sérülés miatt kellett lecserélni. Vele kapcsolatban elmondta, reméli, nem súlyos a sérülése, de közvetlenül a mérkőzés lefújása után még nem tudott beszélni az orvosi stábbal.

Kuttor Attila, a Vasas vezetőedzője így értékelt.

„Egy vesztes mérkőzés után az eredménnyel nem lehet elégedett az ember, de amit tudtunk, mindent megtettünk a Ferencváros ellen. Ellenfelünk egy megpattanó lövésből szerezte meg a vezetést, utána mi is lőttünk egy gólt, de az sajnos állítólag les volt. Nem azt terveztük, hogy öt védővel beállunk a kapunk elé, hiszen nekünk is voltak helyzeteink, letámadtunk, próbáltunk futballozni. Azok, akik ma pályára léptek, mindent kijátszottak magukból.

Kristoffer Zachariassen:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Vasas hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ