2023.I.16. Ferencváros – Viktoria Plzen: 0-0

Az FTC döntetlennel zárta spanyolországi edzőtáborát

Kiegyenlített találkozón nem született gól a cseh bajnok Plzen ellen, folytatás immár az NB I-ben.
Harmadik edzőmeccsét is lejátszotta Spanyolországban a Ferencváros labdarúgócsapata. Az Augsburg elleni győzelem és a Piast Gliwice elleni vereség után a cseh bajnok Viktoria Plzen volt az ellenfél, és kiegyenlített találkozón gól nélküli döntetlen született.

A mérkőzés:

Ferencváros — Viktoria Plzen: 0-0
La Nucia, 15:00. 50 néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Dibusz — Botka, Besic, Knoester, Civic — Laidouni, Esiti (Sigér, 59.) — Zachariassen, Mercier (Nguen, 59.), Traoré — Marquinhos (Halmai, 76.)
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Viktoria Plzen: Tvrdoň — Havel (Pernica, 59.), Hejda, Kaša, Sýkora (Holík, 46.) — Modou, Kalvach — Jirka (Mosquera, 46.), Květ (Chorý, 46.), Pilař (Kopic, 46.) — Durosinmi (Vlkanova, 59.)
vezetőedző: Pavel Horváth

Harmadik és egyben utolsó edzőmeccsére készült a Ferencváros a spanyolországi edzőtáborban a ZTE elleni bajnoki rajt előtt. Az ellenfél a cseh bajnok és idei BL-résztvevő Viktoria Plzen volt.

Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott nagyon kevés helyzettel, bár a 10. percben Civic fejesét nagy bravúrral védte a cseh kapus. Inkább a Plzen támadott, de igazából egyik oldal sem tudott igazán veszélyes lehetőséget felmutatni.

Ahogy a szünetben Hajnal Tamás sportigazgató fogalmazott, jó iramú volt a találkozó, de gólokkal nem kényeztették el a csapatok a nézőket.

A második félidőben sem változott a játék képe, többnyire a csehek támadtak, de csak a 79. percben tudtak gólveszélyt teremteni, ekkor viszont Dibusz kétszer is védett.

Az utolsó tíz percben átvette a kezdeményezést a Ferencváros, csakhogy ez egészen az utolsó pillanatokig sem volt elég arra, hogy helyzetbe kerüljön. Akkor viszont Halmai nagy lehetőséget puskázott el, ezért aztán maradt a döntetlen. 0–0

Kedden az FTC visszatér Budapestre, és a jövő kedden folytatja az NB I-ben egy elhalasztott meccsel.

További képek: fradi.hu

(A Ferencváros és a Viktoria Plzen hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ