Szí­v és akaraterő – Toldi Géza 70 éves

Toldi Géza

Toldi Gézának, a régi idők kiváló válogatott labdarúgójának 70. születésnapját a klub elnöksége és a szurkolók is megünnepelték. Előbb az FTC-étterem protokoll helyiségében dí­szebéden köszöntötte Harót János a neves sportembert. A szépen terí­tett asztalon az FTC-zászló mellett virágból kirakva egy 70-es szám is dí­szelgett … Az ebéd végén Harót János átadta az FTC zöld kővel dí­szí­tett aranygyűrűjét, amelyért Géza bácsi meghatódva mondott köszönetet.

„Viszonzásul” legkedvesebb sporttrófeáját adta szeretett egyesületének: azt a zöld-fehér ólomkristály serleget, amelyet legemlékezetesebb mérkőzése, a Bologna elleni KK-diadal után kapott a szurkolóktól.

A múltat idéztük délután is. Csőke József, a neves sportfilm rendező vendégei voltunk a Filmgyár házi vetí­tőjében. A régi időket felidéző filmkockákon megelevenedett az ifjú Toldi Géza egyik tankszerű áttörése, amely végén a labda a hálóba vágódott …

Öt órakor már a törzsszurkolók zúgó Géza! Géza! kiáltása fogadta az FTC-klubház tanácstermében az idős örökös bajnokot. Tiszteletére Z. Horváth Gyula és Fényes Szabolcs is megjelent, s az ő dalukat énekelte megható szeretettel kiváló művészünk, Csákányi László.

npl-1979-0005Toldi Géza könnyeivel küszködve mondott köszönetet ismert és ismeretlen barátainak, akik mind az ő tiszteletére jöttek össze ezen az estén. Itt voltak a régi játékostársak közül is igen sokan, és nevükben Csikós Gyula mondott meghatóan szép szavakat. Z. Horváth Gyula ünnepi köszöntőjét dübörgő vastaps kí­sérte, s bizony ezen az estén a zsúfolt teremben nem egy ember a szemét törölgette …

A baráti összejövetelen még a régi ellenfél, Sebes Gusztáv is köszöntötte a 70 éves Toldi Gézát. Jólesett hallani, hogy a „világot járt” Guszti bácsi kijelentette: ő még ilyen felemelő születésnapot egyetlen egyesületnél sem látott!

Ennél szebb elismerést az est rendezői, elsősorban dr. Papácsy Ervin nem is kaphattak volna …

Amikor a társaság eloszlott, Géza bácsi könnyes szemmel í­gy búcsúzott: — Köszönöm valamennyiőtöknek ezt a mai megemlékezést, ennél szebb születésnapom még soha nem volt…

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ