A Császár átvette a Nemzet Sportolója dí­jat

Albert Flórián ma vette át a Nemzet Sportolója dí­jat a Parlament kupolatermében Medgyessy Péter miniszterelnöktől. A cí­met a magyar sport tizenkét, hatvanadik életévét betöltött, kimagasló eredményt elért sportolója kapta. Az ezzel járó életjáradék összege havi bruttó 500 ezer forint.

A dí­jazottakat Vitray Tamás konferálta be, aki köszönetet mondott a sportolóknak, hogy évtizedekkel ezelőtt közvetí­thette, az ő sikereiket. A Himnusz után a Nemzet Sportolói egyenként vették át a kitüntetést.

Óriási megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam ezt a dí­jat – mondta meghatottan a Császár – Rengeteg időt töltöttem a pályán, és nagyon sokat dolgoztam a minél jobb eredmények eléréséért, de ez a kitüntetés is bizonyí­tja, hogy megérte. Remélem a jövőben a sportágon belül, lesznek követőim.

A kitüntetettek közül Albert Flóriánra várt a legtöbb újságí­ró, aki a fogadás alatt is végig nyilatkozott. A Császárnak olvasóink nevében is szí­vből gratulálunk.

Albert Flórián 1941. szeptember 15.-én született Hercegszántón. Máig az egyetlen magyar Aranylabdás. Ma a Ferencváros tiszteletbeli elnöke.

A Nemzet Sportolói: Albert Flórián, Balczó András, Bí­róné Keleti Ágnes, Gyarmati Dezső, Hammerl László, Kulcsár Győző, Polyák Imre, Portisch Lajos, Puskás Ferenc, Székely Éva, Weltner Györgyné, Zsivotzky Gyula

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ