A Ferencváros nem óvott

gomb_magyarkupa

Az MLSz szabályalkotó bizottsága tegnap esti ülésén a Magyar Kupa szabályokat vizsgálgatta s közben feltűnt a 18. paragrafus. Ez ugyanis azt írja elő, hogy

a Magyar Kupa megismételt döntőjén csak azok a játékosok szerepelhetnek, akik már az első mérkőzés alkalmával játékjogosultsággal bírtak.

Ez azt jelenti, hogy a csak augusztus 15-én a Hungáriához szerződött Ottávi és Szabó III. jogosulatlanul vett részt a kék-fehérek által 4:3 arányba megnyert második döntőn.

– Jellemző -mondta Nádas Ödön, a bizottság elnöke-, hogy az egyesületek mennyire nem ismerik, mennyire nem figyelik azokat. Még a Hungáriával is megesik, hogy jogosulatlanul szerepeltet játékost az egyik legfontosabb mérkőzésen.

Az esetben az a legérdekesebb, hogy a Ferencváros nem óvta meg a döntőt. Jogában állt volna nyolc napon belül óvni, s ebben az esetben meccs-semmisítés által és új mérkőzés nélkül a zöld-fehérek lettek volna a kupavédők.

Kérdést intéztünk ebben az irányban még tegnap késő este Klement Sándorhoz, aki a következőket mondotta:

Mi is észrevettük, hagy a Hungária szabálytalanságot követett el, de Mallinger Béla azt a nézetett vallotta, hogy  a  pályán elért eredményeket ne bolygassuk. Ha a Hungária nyert, legyen övé a kupa. Mindenesetre lépéseket tettünk a szövetségben, hogy jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő

Íme a Hungária tehát csak a Ferencváros lovagiasságának köszönheti azt, hogy ebben az évben védheti a Magyar Kupát

nemzetisport19321111_5_011sz

(részlet a Nemzeti Sport 1932.11.11.-i számából)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.08.15:45 FTC-PAFC (TV:M4sport)
Következik: 12.12.21:00 EL csoportkör Ludogorec-FTC (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST