A Ferenczvárosi Torna-Klub kérvénye torna- és szabadtéri társasjátékok czéljára

Budapest székesfőváros törvényhatósági bizottsága 1899. évi julius hó 5-én (szerdán) délután 3 órakor tartandó rendes közgyűlésének tárgysorozata.

B) Délután 4 órakor.

1. Az 1872. XXXVI. t.-cz. 100. §-a értelmében előre kitűzettek:

(…)

d) bízottmányi és tanácsi előterjesztés a „Ferenczvárosi torna-klub” kérvényére, a IX. ker. Soroksári-út, mellett fekvő 2387. □ öl kiterjedésű fővárosi területnek játszó-tér czéljára leendő átengedése iránt. (Előadó: dr. Bárczy jegyző.)

ns-19060624A „Ferenczvárosi Torna Club”, egy újonnan alakult sportegyesület, a IX. ker. külső soroksári-úti népiskola mellett 958//8//23—28/1//2. hr. sz. alatt fekvő 2387 □ öl kiterjedésű telket torna- és szabadtéri tártasjátékok czéljaira átengedni kérte. Minthogy a jelenlegi bérlő kártalanítását a Club magára vállalta és e részben a felek között megegyezés jött létre, a tanács egyetértve a pénzügyi és gazdasági bizottsággal javasolja, hogy a szóban forgó terület hat egymásután következő évre kérelmező egyesületnek használatra átengedtessék bármikor érvényesíthető 1/4 évi felmondás kikötése és a következő feltételek mellett:

1. A használatúl átengedett terület kizárólag csakis sportczélokra használható.

2. Köteles a Club a használatul átengedett területet saját költségén bekerittetni, megállapittatván, hogy a kerítés az első három használati év leteltével a székesfőváros tulajdonába megy át.

3. Köteles a Club a használatul átengedett terület jelenlegi haszonbérlője által igényelt 60 frtnyi kártalanítási összeget haszonbérlőnek kifizetni s ennek megtörténtét a testület átadása előtt igazolni.

4. Köteles a Club tulajdonjog elismerési dij fejében évenkint julius hó 15-én egy darab ezüst forintot a székesfővárosi központi pénztárba befizetni.

*

Dr. Bárczy István tanácsjegyző előadja a bizottmányok és a tanács előterjesztéseit (..) a „Ferenczvárosi torna-klub” kérvényére a IX. ker. Soroksári-út mellett fekvő fővárosi területnek játszótér czéljára leendő átengedése iránt (...) (Elfogadtatnak.)

(Fővárosi Közlöny, 1899. július 4. & július 7.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST