A Fradi dicső kupamúltja – 1942/43

Győzelem a SalBTC ellen

„A 11. percben Finta és Onódy vezeti a támadást. A középcsatár helyén felfutó Sárosi dr.-hoz kerül a labda, aki maga elé teszi, majd a kifutó Nádasin is átemeli a labdát és begurítja közvetlen közelről az üres kapuba.

50. perc: Gyetvai kitűnő beadását Sárosi dr. kapásból helyezi a hálóba.

83. perc: Finta jó labdájával Gyetvai elszalad és laposan lőtt beadását a befutó Onódy 5 lépésről a balsarokba helyezi.”

CSAK 10 PERCIG VOLT KUPAHANGULAT

A vasárnapi kupadöntővel befejeződött az 1942/43. évi labdarúgó idény. A Ferencváros csapata 3-0 arányban verte a jóképességű vidéki ellenfelét, és ezzel további egy évre védője maradt a nagyértékű vándordíjnak, némileg kárpótolván hatalmas szurkolótáborát a bajnokságról való lemaradásért. Ettől eltekintve sajnos nem sok jót mondhatunk a Magyar Kupa idei döntőjéről. Legfeljebb azt, hogy szerencsére elmúltak már azok az idők, amikor a kupadöntőt majdnem üres házak mellett, erősen tartalékos együttesekkel vívták meg: 20 ezer néző jelent meg ezúttal a Hungária úti pályán, méltó keretet biztosítva a nagy trófea fináléjának. A mérkőzés viszont nem volt méltó a hatalmas nézősereghez, sem a díj jelentőségéhez. Az első 10 perc igazi kupahangulata után a játék nagy részében megdöbbentően sivár, unalmas és tervszerűtlen csapkodás folyt, amely alig-alig volt képes komoly élvezetet nyújtani. Még ha legalább küzdelem lett volna, de az sem volt. A salgótarjániak szemmel láthatólag megadták magukat sorsuknak, a zöld-fehérek viszont meglehetősen kényelmesen fogták fel a dolgot, csupán arra szorítkoztak, hogy a korán ölükbe hullott vezetést tartsák. A Ferencváros mentségéül szolgál, hogy rövid egymásutánban előbb Sipos, majd Nagy és Rudas sérült meg, és így a csapat gépezetében erős zökkenő állott be. A 3-0-ra végződő Ferencvárosi győzelem után a díszpáholy előtt felsorakozott a győztes, és a zöld-fehéreknek az MLSZ ügyvezető elnöke átnyújtotta a Magyar Kupát, az SBTC-nek pedig a Corinthian-serleget.

Bővebben …

Negyeddöntő: Ferencváros – BSZKRT: 2-0
Elődöntő: Ferencváros – Csepeli MOVE: 4-1

Döntő: 1943. június 27., Hungária út: Ferencváros – SBTC: 3-0
20.000 néző, vezette: Kiss M. Ernő
Góllövők: Sárosi 2, Onódi II.

A kupagyőztes csapat: Csikós – Rudas, Tátrai – Nagy II., Sárosi III., Lázár – Sipos , Sárosi, Onódi II., Finta, Gyetvai

A kupát átvette: Sárosi György

Tabló az 1942/43-1943/44-es MK győztes csapat játékosaival

Tabló az 1942/43-1943/44-es MK győztes csapat játékosaival

(Nagy Béla írásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST