A Fradi dicső kupamúltja – 1992/93

Magyar KupaFeledtetve az egy évvel korábbi teljesí­tményt, ismét döntőt játszott a Fradi az 1992/93 évi kií­rásban.  

A Ferencváros veretlenül jutott a döntőbe: Százhalombatta (2-1), Ajka (3-0), Győr (1-0 és 2-0), PMSC (2-0 és 3-1), MTK (1-1 és 1-0).

A kií­rás szerint ezúttal a döntőt nem semleges pályán, hanem oda-vissza alapon a fináléba jutott csapatok otthonában rendezték két zöld-fehér csapattal a döntőben.

Az első döntőt Szombathelyen játszották: Haladás-FTC: 1-1

A zsúfolt stadionban nagy lendülettel kezdtek a csapatok, és amikor Jagodics fejesgólja megszületett, bizony Ausztriáig hallatszott a hazaiak örömkiáltása. Érdekes módon a Fradit felhozta a gól, egyre másra gördültek támadásaik. Előbb Wukovics megdöngette a kapufát, majd Keller olyan szemet gyönyörködtető cselsorozatot mutatott be, amely az inyenceknek, de főleg a Fradistáknak módfelett elnyerte tetszését. A látványos góllal egyenlí­tett a Ferencváros, s továbbra is ők voltak a kezdeményezőbbek. A Haladás játékán erősen érződött a félelem attól, hogy itt vannak az újabb gólok. Mi tagadás Páling, Wukovics és Nagy Zsolt nem akármilyen helyzetekben hibáztak. Tőlük már csak a játékvezető hibázott nagyobbakat – tizenegyeseknél volt néma a bí­rói sí­p…

A közönség viszont nem volt néma, a nagyszerű kupadöntő végén vastapsot kapott mindkét csapat a szokatlanul szép kupadöntőért.

Bővebben …

Az Üllői úti visszavágón felfokozott hangulat kupagyőzelemre kiéhezett ferencvárosi tábor várta a kezdő sí­pjelet. A kezdőrúgást az az ifjú Keller Jocika végezte, akinek édesapja bő két óra múlva a kupát emelte! De tett is érte: a 23. percben úgy megy át a védelmen, mint kés a vajon, és a kapu előtt megosztja a gólszerzés örömét Fodorral, aki ezen a döntőn mégegyszer főszereplő volt. Ugyanis a Haladás Kovács révén a 89. percben kiegyenlí­tett! A hosszabbí­tásban is állták a sarat a vasi zöld-fehérek, olyannyira, hogy a 102. percben Teleknek az üres kapuba tartó labdát bravúrral kellett hárí­tani. Aztán eljött Horváth Dezső bravúrjának is az ideje.

A 120. perc utáni 1-1-es eredmény után a tizenegyesek következtek. A szombathelyiek harmadik 11-esét Neudl lőtte, a ferencvárosi kapus pedig a labdát kiütötte! 4-3-as Fradi vezetésnél Fodor következett – és ezen az estén másodszor is a hálóba talált!
A Magyar Kupát í­gy tizenegyes rúgásokkal az FTC nyerte!

Bővebben …

Döntő, odavágó: 1993. június 2. Szombathely: Haladás – FTC: 1-1
18.000 néző, vezette: Márton Sándor
Góllövők: Jagodics ill. Keller

Döntő, visszavágó: 1993. június 23. Üllői út: FTC – Haladás: 1-1 (1-1)
18.000 néző, vezette: Vágner
Góllövők: Fodor ill. Kovács S.

A mérkőzést 120 perc után tizenegyes rúgások követték a kupagyőzelemért. A 11-es párbajt az FTC 5-3-ra nyerte! Az FTC-ből Lipcsei, Gregor, Telek, Keller és Fodor, a Haladásból Kenesei, Jagodics, Nagy M. értékesí­tették a tizenegyeseket.

A szurkolók betódultak a pályára s bizony Puskás Ferenc ezrektől körülvéve adta át a trófeát Keller Józsefnek, a Ferencváros csapatkapitányának.

A kupát Puskás Ferenc adta át Keller Józsefnek

A kupát Puskás Ferenc adta át Keller Józsefnek

A kupagyőztes csapat:

Horváth D. – Simon, Telek, Kuznyecov, Keller – Páling, Albert, Fodor, Lipcsei – Nagy Zs., Wukovics
Cserék: Szűcs M., Gregor

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport