A Fradi naptára, december 27.

tempo-naptar

Évfordulók:

28 éve hunyt el Fenyvesi László
92 éve született Földes Péter
89 éve született Guba Balázs
28 éve hunyt el Móré János
124 éve született Rázsó Mór
46 éve született Tóth Mihály

Mérkőzéseink ezen a napon:

1914. vegyes FTC, BAK – vegyes BTC, MAC 4:1, Edzőmérkőzés
1936. Belenenses – Ferencváros 0-2, nemzetközi barátságos
1942. Ferencváros – Szolnoki MÁV 1-2, Karácsonyi serleg
1958. Werder Bremen – Ferencváros 2-1, nemzetközi barátságos
1959. Austria Salzburg – Ferencváros 3-2, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 4 mérkőzés, 1 győzelem, 3 vereség, 6-7 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1959. Havasi Sándor

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1958. Forgács Ernő
1958. Kárpáti Márton

“A karácsonyi mérkőzések között a legérdekesebb vasárnap, december 27-én (2 óra), kerül eldöntésre, melyre a rendezők, hogy az eredményt küzdelmessé tegyék és a közönség érdeklődését is emeljék, a győztes csapat tagjainak 11 FTC ezüstérmet ajánlottak fel, mí­g a vesztes csapat tagjai 11 FTC bronzérmet kapnak. Ezért a dí­jazásért négy vezető football egyletünk két kombinált csapattal szerepel, még pedig a FTC a BAK-kal, a BTC pedig a MAC legjobbjaival erősí­ti meg csapatát.” (1914 – BTC-MAC kombinált)

“Hajónk, a Jamaica késése miatt csak vasárnap reggel 4 órakor érkezett a Ferencváros Lisszabonba s délután megnyerte az első mérkőzését. A gyengélkedő Táncost pihentettük, s Jászberényivel kí­sérleteztünk a jobbszélen. A mérkőzés végig szakadó esőben folyt le s ezért csupán 5000 néző volt kint. A Ferencváros az első negyedórában jobb technikával és taktikával többet támadott, több gólhelyzetet alakí­tott ki. Után a mieink a hosszú hajóút miatt kissé fáradtan játszanak, a portugálok gyorsabbak, mégis a Ferencváros szerzi meg a vezetést Jakab révén. A félidő utolsó negyedórája hullámzó játékot hoz, gólt a Fradi szerez, Toldi messziről lővi ki a kapu jobb oldalát. Szünet után is a Fradi van fölényben, több kornert érünk el, de gólt már nem sikerül szerezni. Több góllal is nyerhettünk volna, de a játékvezető többször ellenünk tévedett.” (1936 – Belenenses)

“Tátrai Sándor: — Kikaptunk. Mondhatnám azt, hogy elfogult vagyok, de én mégis azt állí­tom, hogy érdemtelenül kaptunk ki. Csapatunk minden részében jobb játékot nyújtott, mint ellenfelünk. Közvetlen védelmünk igen jól játszott, fedezeteink közül Vilezsál, csatáraink közül pedig Orosz, Friedmanszky és Rákosi jó játéka volt örvendetes.” (1958 – Werder Bremen)

1967-ben Európa legjobb labdarúgója: Albert Flórián

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ