A Fradi naptára, február 29.

tempo-naptar

Mérkőzéseink ezen a napon:

1920. MAFC – FTC: 0-2, NB1
1948. Ferencváros – MATEOSZ: 2-0, NB1
1984. Ferencváros – PMSC: 3-1, MK
1992. Hatvan-DEKO – Ferencváros: 2-6, MK

Összes díjmérkőzés: 4 mérkőzés, 4 győzelem, 13-3 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1920. Matkovich József

Ezen a napon játszotta első válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1956. Mátrai Sándor

Ezen a napon játszotta egyetlen válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1956. Szabó László

Tallózás a korabeli sajtóhírekből:

“A Ferencváros öltözőjében elégedett arcokat látunk. Lyka edző mondja: – Kispéter és Deák is jól érzi magát, mindkettő vállalja a játékot…A nehéz talajon is biztosan győztek a hosszú labdákkal játszó zöld-fehérek…Lyka Antal: – Ezen a rossz talajon nem lehetett jobb játékot várni.” (1948.02.29 – MATEOSZ, NB1)

KSL480302-19480229-mateosz-kocsis

Szerdán Budapest-válogatottja Libanon válogatottja ellen állt ki. A mérkőzést a bejrúti városi stadionban 20 000 néző előtt játszották le. (…) A magyar csapat ismét meglehetősen kényelmesen játszott, sok húzással építették a csatárok a támadásokat, nem törtek eleget kapura, s viszonylag keveset is lőttek. (…) A hátvéd-hármasban viszonylag még Mátrai állta meg helyét a legjobban, de ő sem játszott hibátlanul.” (Budapest-válogatott—Libanoni válogatott 4:1)

“Több mint egy órán keresztül dermedt csend ülte meg ezen az estén a zöld-fehérek feltámadását áhító népes ferencvárosi szurkolósereget. Ami azt illeti a fővárosi együttes híveinek sokáig minden okuk meg volt az ijedelemre. Kedvenceik ugyanis hosszú ideig meglehetősen keveset mutattak a várva várt korszerű támadófutballból. Főként az első félidőben nagyon kiismerhető volt a Ferencváros játéka, mivel elsősorban sablonos, kapu elé ívelgetésekkel próbálkoztak…A második játékrészben a zöld-fehérek – részben Ebedli beállításának köszönhetően – lényegesen nagyobb sebességre kapcsoltak és két perc alatt sikerült is eldönteniü, ki jut tovább…Vincze Géza: – Boldog vagyok, hogy a csapat a nehéz időszakban is bizonyította, nemcsak fizikai, hanem jókora lelki tartalékkal is rendelkezik.” (1984.02.29 – Pécsi MSC, MNK)

Deszatnik Péter“A Ferencváros 60 km-re jött el a fővárostól, úgyhogy igazán beosztónak bizonyult, mert minden 10 km-re jutott a zöld-fehérek számára egy-egy gól. Tulajdonképpen – mivel szerdán újra kell játszani az FTC-Veszprém mérkőzést – remekült sikerült Nyilasi gárdájának bajnoki főpróbája. Egyes időszakokban kifejezetten sziporkázóan játszottak a zöld-fehérek, és Fodor, valamint Albert mindig képes volt arra, hogy a csapatot mozgassa. Így állandóan a megfelelő időpontban váltott ritmust a Fradi. Különösen sziporkázóan játszott az ősz folyamán gólínségben szenvedő Deszatnik. Új oldaláról mutatkozott be: igaznis csatár! A szünet után némileg kiengedtek a zöld-fehérek, és ezt használta ki a lelkes NB II-es gárda talált góljaival…Nyilasi Tibor az MLSZ eltiltása miatt nem ülhetett a Fradi kispadjára, így a zöld-fehérek autóbuszából nézte a mérkőzést.” (1992.02.29 – Hatvan, MNK)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
FACEBOOK:
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
HOST