A Fradi naptára, január 4.

tempo-naptar

Évfordulók:

54 éve hunyt el Bihari Ferenc
131 éve született Hlavay György
63 éve született Szabó Ferenc

Mérkőzéseink ezen a napon:

1914. AC Bilbao – FTC: 2:5, nemzetközi barátságos
1922. Spezia – FTC: 0-7, nemzetközi barátságos
1924. Fenerbahce – FTC: 1-4, nemzetközi barátságos
1925. Sporting Club Pisa – FTC: 2-2, nemzetközi barátságos
1933. De Zwaluwen – Ferencváros: 0-5, nemzetközi barátságos
1991. Rot Gelb Hamburg – Ferencváros: 0-3, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 6 mérkőzés, 5 győzelem, 1 döntetlen, 26-5 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1991. Nacer, Bouiche

Tallózás a korabeli sajtóhírekből:

  • “Külföldi túrájának negyedik mérkőzését is megnyerte az FTC derék csapata. Pedig a körülmények alaposan ellene szegülnek. Eltekintve attól, hogy a spanyol bajnokcsapat jó ellenfél, az eddigi mérkőzésektől fáradt magyarokat egy alapos hűlés is meggyengített. A csapat minden tagja megfázott a spanyolországi rossz időjárásban.” (1914 – AC Bilbao)
Schlosser gólt lő

Schlosser gólt lő

  • “A mérkőzésről általában elmondhatom, hogy kemény, sőt durva volt. A Fener Bagtsche mindenáron győzni akart és az eszközökben nem volt válogatós. A törökök közül Sehip kapus gyönyörűen, bár hallatlan szerencsével védett. Zeki, amíg játékban volt, a mi elsőosztályu nívónkat teljesen megütötte, a két szélső csatár pedig állandó veszélyt jelentettek kapunkra.” (1924 – Fenerbahce)
  • “Még Firenzéből átjött drukkerekkel is találkoztunk a lelátón. A pizai csapat igen szívélyesen fogadott. A szokásos virággal való üdvözlés (az első magyar csapat az FTC itt Pizában) után a bíró sípjelére indul a találkozó. A mérkőzés után este a szokásos fölköszöntés amerikai ürmös mellett volt műsoron, majd pedig a gyönyörű pizai Operában a Manon előadására voltunk hivatalosak.” (1925 – Sporting Club Pisa)
  • “A bíró gyakran 8—10 méteres offside helyzetben engedi el őket. Eredményt azonban elérni, illetve kiegyenlíteni képtelenek, ezért a mérkőzés bírája — egyébként szintén a pizai klub tagja — egy Ruprich állítólagos hendsze miatt kissé lelkiismeretlenül, inkább elfogultsággal megítélt 11-essel siet segítségükre. A 11-est azonban a 28. percben Amsel nagyszerűen teszi ártalmatlanná, amennyiben Bellini lövését kornerre védi, a kornert viszont Blum menti. Ezután a bíró egymásután állítólagos kapus által való labdahordozásért büntet, amelyből, azonban szintén nem sikerül kiegyenlíteniük. A 37. percben Amselt öt-hat játékos rugdossa a földön fekve, a bíró mégis ellenünk ítél a kapuvonal előtt szabadrúgást. A partbírói tisztet ellátó Héger hiába kér latin nyelven magyarázatot a bírótól, ezt még ő sem képes indokolni. A szabadrúgást kornerre mentjük, amiből Ruprich szabadít fel. A 42. percben Langhieveri, a pizaiak gyors jobbszélsője rohan le, centerezését Moscardini elől Hungler keményebb belépéssel szerelhetné, de így az olasz játékos elhúz mellette. Ruprich keresztezi Moscardinit, s az emiatt megítélt 11-esből Piza az utolsó előtti percben egyenlít.” (1925 – Sporting Club Pisa)
  • “Az év első ferencvárosi gólját Fischer Pali 11-esből szerezte. Nacer személyében először játszott algériai labdarúgó a Ferencváros színeiben.” (1991 – RG Hamburg)

NS-19910106-05-19910104

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.24. 20:00 BL selejtező FTC–Valletta FC (TV: M4)
Következik: 07.30. 20:00 BL selejtező Valletta FC-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST