Lexikon

Mérkőzések:

Játékosok, Edzők és Sportvezetők:

Ranglisták és statisztikák:

Egy focitörténész fejfájásai, avagy kiegészítések a lexikonunkhoz

  1. rész: Kettős ellenfelek
  2. rész: Hazai, külföldi
  3. rész: Hazai hivatalos mérkőzések I.
  4. rész: Hazai hivatalos mérkőzések II.
  5. rész: Mérkőzésszámok, góllövők

A játékos-, edző- és klubstatisztikák forrásadatai: Sport Világ, Sporthírlap, Nemzeti Sport, Képes Sport, Képes Sportlap, Labdarúgás, Fradi Híradó (1957-1975), Fradi Műsorfüzet (1976-79), Fradi Műsorlap (1980-89), Fradi Újság (1990-2000), Zöld Sasok, Tribün, Fradi Magazin, MTI (1988-), RSSSF, ftc.hu, adatbank.mlsz.hu valamint Nagy Bélának, az FTC legendás krónikásának alábbi könyvei: Az első negyedszázad mérkőzései, A profizmus évei, Minden taps a Ferencvárosnak szól, Magyar Kupa Krónika, Karácsonyi könyv, Napló sorozat továbbá könyvtárunk.

Köszönet azoknak a Fradistáknak, akik segítettek az adatbázis teljessé tételében: Kocsis Zsuzsanna, magyarfutball.hu, Hegedűs István az adatok javításában, a fotók elérésében Czikkely Boldizsár,  ulloi129, focinews, Lendvai Róbert, a videók létrehozásáért: SmithGab, Bede Zsolt, Sport-Video.hu, Peti(peterszky), illetve a videók elérhetőségéért: kbscfradi szurkolótársainknak, továbbá azoknak a szurkolóknak, akik nem FTC szimpatizánsok, de segédkeztek az adatok elérésében.

Külön köszönet Nagy Domokos Imrének és Hélisz Józsefnek (mindketten kigyűjtötték a korabeli sajtóból az FTC mérkőzéseit), akik nélkül nem jöhetett volna létre ez az anyag, ebben a minőségben.

A hiányzó adatok pótlásáért, illetve a pontatlan forrásokból adódó hibák javításáért külön köszönet Sándor Mihálynak, Hegyi Tamásnak és Pataki Gyulának.

A játékosok magyar válogatottban valamint ferencvárosi pályafutásukon felüli adatai a futball adattár segítségével készültek. Előbbiek során a FIFA adattárát is felhasználtuk.

A labdarúgó adatbázist készítette: Horváth Károly (horvath.karoly@tempofradi.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 09.19.21:00 EL csoportkör Espanyol-FTC (TV:Sport1)
Következik: 09.22.18:00 ZTE-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 09.25. 15:00 Iváncsa-FTC (TV: -)
Következik: 09.29.16:00 FTC-Kisvárda (TV:M4stream)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST