Advent első vasárnapja

Advent első vasárnapján egy angyal száll le közénk. Azért jön, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz. Mai zaklatott és rohanó világunkban nagyon sokan csak magukkal vagyunk elfoglalva és sok esetben még saját szeretteikre sem jut elegendő idő. Az angyal azért jön, hogy felkészí­tsen bennünket a szeretet ünnepére. Az angyal segí­t abban, hogy lerázzuk magunkról a keserűséget és úgy tekintsünk a jövőre, hogy abban megtaláljuk a boldogságot. Segí­tsünk neki küldetése teljesí­tésében és gyújtsuk meg advent első gyertyáját.

Számunkra más miatt is kedves advent első vasárnapja. Holnap, december 3-án lesz 112 éves a Ferencvárosi labdarúgás. Zöld-fehér szí­vünkben a Ferencváros örök. Még akkor is, ha néha elbizonytalanodunk, ha néha úgy érezzük, hogy elfogy körülöttünk a levegő. Nehéz és bonyolult éveket élünk. Bizakodunk és félünk, hitet adunk egymásnak, de kételkedünk is. Mert emberek vagyunk, mert tudjuk, hogy számunkra az évek száma nem végtelen, ezért mi a jelenben akarunk örülni a sikereknek. Mi a jelenben akarunk bajnokságot nyerni és meghódí­tani a világot. Nekünk a jelenben van szükségünk Sárosi Györgyre, Rudas Ferencre, Dalnoki Jenőre, Varga Zoltánra, Albert Flóriánra és Nyilasi Tiborra. És ha azt látjuk, hogy ezek a legendás nevek csak a múltat jelentik, el tudunk bizonytalanodni. Mert mi nem tudjuk, hogy mit hoz nekünk a holnap.

Advent első vasárnapja bajnoki fordulót is hoz nekünk. A 2012-s esztendő utolsó bajnoki mérkőzését. Jó lenne bizakodva zárni az évet, jó lenne győzelemmel köszönteni a születésnapot. Visszatekintve az évre elég kevés örömben volt részünk. Jól indultunk, de utána jött egy megtorpanás, melyben az elmúlt hetekben már kezdtünk kilábalni, de ahhoz, hogy bizakodva várhassuk a tavaszt, ma nyerni kéne a Pécs ellen. Változott a csapat, változott az edző és változtak a körülmények is. Az egy évvel ezelőtti csapatból alig maradtak néhányan, Détári Lajost egy új szemlélet, egy új munkastí­lus váltotta Ricardo Moniz személyében. A Fradi vezetői is sokat tettek a továbblépés érdekében. Van új honlapunk, újságunk és tegnaptól webshop is működik. Bemutatták az új stadion terveit, a kivitelezés tavasszal el is fog kezdődni.

Advent első angyala ezért is szállt közénk. Hitet és reményt adni a további munkához. Ahhoz, hogy tovább léphessünk, tudnunk kell honnan is indultunk. Meg kell fejteni az ősök titkát, a több mint száz éves történelmünkből kell erőt merí­teni, hogy egyetértésben tudjuk céljainkat elérni.

A TempóFradi egy különleges adventi naptárral járul hozzá az ünnepi készülődéshez. Holnaptól egy olyan „kézzel í­rt történelmet” teszünk közé napi rendszerességgel mely minden Fradista szí­vet meg fog dobogtatni és adni fog egy olyan plusz erőt melyből nem csak karácsony szent ünnepéig merí­thetünk, hanem elraktározva, az előttünk álló közös célok megvalósí­tásához is segí­tséget fog nyújtani.

Advent első vasárnapja – az első fénylő gyertya a szeretet ünnepén.

5 hozzászólás a(z) Advent első vasárnapja bejegyzéshez

 • Gyönyörű a cikk, tényleg igazi emberi, sőt sportemberi szellemiségű, mert a 2 valahol ugyanaz. Az FTC labdarúgó-szakosztályát is a Jézuska hozta az emberiségnek, 1900-ban, az új évszázadnak, ajándékként. Meg kell becsülnünk ezt a csodálatos ajándékot, hisz a Fradi Ferenc József, Horthy, Szálasi, Rákosi, Kádár stb. alatt is boldoggá tudott tenni egyébként tán boldogtalan, szomorú sorsú embereket. Maga az élő történelem, hisz rendszerek jöttek-mentek, birodalmak születtek és összedőltek, a Fradi szurkoló több mint száz éve latolgatja az összeállí­tást, próbál jegyet szerezni, nézi az utánpótlást, hallgatja a világ túlvégéről jövő hí­reket stb. FRADI VOLT, FRADI LESZ!!! Üdv Néktek barátaim, áldott, békés karácsonyt minden Fradista és (még) nem Fradista honfitársnak.

 • Ez a cikk is méltó a Tempo Fradi eszmei felfogásához, értékéhez és ahhoz a gondolathoz, hogy a sport, a labdarugás nem ellenségek küzdelme, hanenen sportbarátok- ha érzelmeik különbözőek is- értékes vetélkedése természetesen a Győzelemért!
  E gondolatvilághoz tartozik talán még az is, hogy a sportbarátság szellemében szurkoljunk, lehet ezt is kulturáltan.
  Köszönet a cikk szerzőjének.

 • Örömteli az ilyen lélekből fakadó sorokat olvasni sportoldalon.Köszönet érte!A Fradit emlí­tve:ennek az egyesületnek a puszta léte is csoda.(Emlékezzünk csak az 50-es évekre,amikor a nevét és a klubszí­neit is elvették.Utána évtizedekig titkolták,hogy a Ferencváros nevet az 1956-os forradalom idején vette vissza a Fradi-család.Ugyanaz a szellemiség akarta ellehetetlení­teni a kizárással 2006-ban,amelyik szétszedte,megalázta évtizedekkel korábban.)
  A lelki rezdülésekre is figyelők érezhetik igazán,hogy micsoda kincs az FTC!Vigyázzunk rá!
  Úgy látom,hogy most a labdarúgó és a női kézilabda szakosztály jó kezekben van.Tényleg jó lenne újra klasszisokkal teletűzdelt Fradit látni a focipályán,mint például a 60-as években.Nekem volt szerencsém látni Varga Zoltánt és Albert Flóriánt játszani.(1963.őszén 5:1-re nyertünk a debreceni
  nagyerdei-stadionban,és később tudtam meg,hogy a hí­res Aranybika Szálló prí­mása ingyen húzta el Varga Zoli nótáját:mondván,hogy aki ennyire érti a szakmáját,az megérdemli ezt.Zoli 18 éves volt akkor…)Biztos vagyok benne,hogy ma is vannak magyar tehetségek,de jó nevelő edzők kellenének,akiket megfizetnek,hogy csak a munkájukra koncentráljanak.Ricardo Moniz emlí­tette,hogy ismerni akarja akár az U8-as csapat balszélsőjét is,de Ő is csak egy ember,segí­tők kellenek mellé.
  Minden kedves olvasónak nyugodt adventi készülődést és békés,boldog Karácsonyt kí­vánok!Az új évre nagyon sok Fradi sikerben reménykedve fejezem be a gondolataimat.(Persze szükség van a mai három pontra is a Pécs ellen.)

 • Nagyon szép í­rás, köszönöm szerzőnek -- a lelkemnek nagy szüksége van most az ilyesmire, mert megpróbált a sors.
  Köszönöm.
  LAci

 • Ez tényleg szép, hogy gondoltatok adventre is. A mai első gyertya égjen azok emlékéért akik már nem lehetnek velünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ