Advent zöld-fehér naptára

Vasárnap érkezett meg az első angyal akiért az első szál gyertya ég. Azért jött, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz. Mai zaklatott és rohanó világunkban nagyon sokan csak magukkal vagyunk elfoglalva és sok esetben még saját szeretteikre sem jut elegendő időnk. Az angyal azért jött közénk, hogy közelebb hozzon bennünket egymáshoz, hogy felkészí­tse az embereket a szeretet ünnepére. Az angyal segí­t abban, hogy lerázzuk magunkról a keserűséget és úgy tekintsünk a jövőre, hogy abban megtaláljuk a boldogságot.

A mi angyalunk zöld-fehérbe öltözve jön közénk. A jelenünket nézve, van feladata bőven. Először is ki kell szabadí­tani a fájdalmat és a szomorúságot a szí­vünkből amit a Császár elvesztése okozott. Meg kell tanulnunk emlékezni rá, meg kell tanulnunk átvenni azt az örökséget, amit ránk hagyott. Az angyalra egyéb feladatok is várnak. Ismét össze kell hozni a Fradi családot, melynek több mint száz éves falai kezdtek megrepedni. Az első kalapácsütést a jogtalan kizárással mérték ránk, mely során sokan elhagyták a Fradit, és még többen voltak olyanok akik elvesztették a hitüket. Azóta öt év telt el és még mindig nem találjuk a helyes utat. Vannak biztató lépések, végre vannak reménysugarak a Szentély felett, de a teljes bizonyosságig még hosszú az út. Ahhoz, hogy megtegyük a szükséges lépéseket további áldozatokra és teljes összefogásra van szükség.

Advent első angyala ezért szállt közénk. Hitet és reményt adni a további munkához. Ahhoz, hogy tovább léphessünk, tudnunk kell honnan is indultunk. Meg kell fejteni az ősök titkát, a több mint száz éves történelmünkből kell erőt merí­teni, hogy egyetértésben tudjuk céljainkat elérni.

A TempóFradi adventi naptárja ebben próbál segí­tségre lenni. Mától kezdve minden napra olyan emlékeket rakunk a naptárunkba, melyek közelebb visznek bennünket ahhoz, hogy teljes szí­vünket adhassuk a Fradi-családnak. Mindezt úgy tesszük, hogy igazodunk az advent ünnepéhez, a szent este születéséhez. Megfordí­tjuk az idő kerekét, és a jelenből utazunk vissza a múltba, hogy szentestén emlékekkel és szeretettel megtelt szí­vünkkel érkezzünk el 1899. május 3-hoz, a megalakuláshoz, a Ferencváros Torna Club születéséhez.

Az adventi vasárnapok, az angyalok érkezése és a gyertyák meggyújtása egy újabb korszakba repí­t el minket. Fogadják szeretettel Advent zöld-fehér naptárát, fogadják be szí­vükbe az angyalok érkezését és a csillagok ragyogását az égen, melyből nagyon sok a zöld-fehér sikerek dicsőségére világit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.26. 19:00 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ