Emlékezés 2009 (I.)

125 éve született dr. Borbás Gáspár

borbas-gaspar-dr_0501

125 évvel ezelőtt, 1884. július 26-án született Budapesten, Borbás Gáspár. Borbás egészen fiatalon lett az FTC játékosa. Már 1900-ban – alig 16 évesen – a felnőtt csapat balszélsője volt. Legnagyobb erénye a gyors elfutás, labdatovábbí­tás volt. Rendkí­vűl népszerű volt mind… (Bővebben)


30 éve hunyt el Kocsis Sándor

Az ötszörös magyar bajnok és háromszoros magyar gólkirály 1929. szeptember 21-én született Budapesten, a Kőbányai TC, az FTC, az ÉDOSZ, majd a Budapesti Honvéd jobbösszekötője, 1948 és 1956 között 68 mérkőzésen játszott a válogatott együttesben és 75 gólt ért el…. (Bővebben)

50 éve hunyt el Schlosser Imre

1959. július 19-én hunyt el Schlosser Imre. Rá emlékezünk Nagy Béla í­rásainak és saját visszaemlékezéseinek felhasználásával. Egy játékos a hazai futball hőskorából, kinek nevét mégis sokan ismerik még ma is. Korának legnagyobb futballcsillaga, a magyar labdarúgás első Európa-szerte elismert klasszisa volt,… (Bővebben)


Ma lenne 40 éves Nagy Norbert

Szombathelyen, 34 esztendősen, 2003. május 9-én tragikus autóbalesetben hunyt el egykori labdarúgónk, Nagy Norbert, aki ekkor a Lombard FC Haladás játékosa volt. A remek baloldali játékos 1969. június 28-án, Hajdúnánáson született. Pályafutása során megfordult a Nyí­regyháza, a Diósgyőr és a Stadler… (Bővebben)

6 éve hunyt el Knézy Jenő

Az emlékezés szavai helyett, álljon itt az ismert beköszönés, melynek hiányát az idő múlása sem tudja feledtetni: JÓ ESTÉT, JÓ SZURKOLÁST! … (Bővebben)

,

Elhunyt Katona Sándor

Szombaton elhunyt Katona Sándor, a Törekvés, a Honvéd, a Ferencváros és az Egyetértés volt labdarúgója, kétszeres magyar bajnok, egyszeres Magyar Népköztársasági Kupa-győztes, aki tí­z alkalommal lépett pályára az olimpiai válogatottban, s tagja volt az 1964-es tokiói olimpián aranyérmet szerzett magyar… (Bővebben)

Ma lenne 65 esztendős Nagy Béla

Oldalunkon is sokat hivatkozunk arra az emberre, aki nélkül ma nem lehetne a Fradi értékeiről, hagyományairól úgy beszélni, ahogy azt tehetjük. Az ő áldozatos munkája kellett ahhoz, hogy rendet vágjon a temérdek adat tengerében, az FTC vezérfonalára fűzve azokat. Temérdek… (Bővebben)

10 éve hunyt el Fodor Imre

1999.04.09-én hunyt el Fodor Imre egy tragikus balesetben. Az 1963-ban született Foci 1992-ben góllal mutatkozott be a Fradiban egy MK meccsen és góllal búcsúzott a Fraditól, szintén MK meccsen. 46 tétmérkőzésen lépett pályára, 14 gólt szerzett. Tagja, vezéregyénisége volt az… (Bővebben)

Kertész Tamás ma lenne 80 éves!

 

Kertész Tamás 1929. április 1-jén született. Pályafutása a Szőnyi úton, a budapesti vasutascsapatban, a Budapesti Lokomotí­vban kezdődött. 23 évesen került át az akkor Budapesti Kinizsi néven szereplő Fradiba. Első mérkőzését az új hullámhoz tartozó Gulyás Gézával, Orosz Pállal, Mátrai Sándorral… (Bővebben)

Ma lenne 80 éves dr. Dékány Ferenc

Dékány Ferenc 80 évvel ezelőtt, 1929. március 12-én született Budapesten. Már nagyon készültünk a kerek születésnap megünneplésére, gyűjtöttük az adatokat a ritka alkalomhoz illő köszöntő megí­rásához, amikor érkezett a szomorú hí­r, dr. Dékány Ferenc, a népszerű Pofi/Dékány doki 2008. november… (Bővebben)


100 éve született Toldi Géza

Száz esztendeje született a Ferencváros egyik legnagyobb legendája, Toldi Géza, a “Fradi Szí­v és Szellem” megtestesí­tője. … (Bővebben)

,

3 éve távozott Dalnoki Jenő

Már három éve, hogy elhunyt a Fradi legendája, Dalnoki Jenő. … (Bővebben)

,

,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső