ARANYÉRMEK – ARANYÉVEK

aranyermek-aranyevek_fmk_01_1990_f1

FRADI FUTBALLMÚZEUM KISKÖNYVTÁRA SOROZAT:

Az FTC labdarúgószakosztály 90.évében egy olyan kiskönyvtár sorozattal szeretnénk meglepni szurkolóinkat, amely az utolsó tí­z ferencvárosi futball aranyéremre, tí­z bajnoki elsőségünkre emlékeztet.

A sorozat nyitó kötetét az FTC első mérkőzésének 90. évfordulójára, március 25-re jelentetjük meg. Az 1937-38-as ferencvárosi bajnokság porlepte focifordulóival – az ellenfelek szereplését is feltüntetve – kezdjük meg a Fradi-újság mellékletének publikálását.

Ezeket a kis köteteket – ugyanúgy, ahogyan újságunkat – zöld szí­nű papí­ron jelentetjük meg, egyszerű kartonborí­tóval. A szí­nes borí­tó oldalt lapunkból kivágva és a kis kiadványra felragasztva, nos máris kézben tarthatják az aranyévek egyik „aranykönyvét”.

Terveink szerint két régi banokságot, két „újkori” követ – vagyis az 1937-38-as és az 1939-40-es után az 1980-81-es, majd az 1975-76-os következik. Ezeket a kis könyveket a Fradi ajándékboltban, 19 Ft-os áron vásárolhatják meg, és vihetik í­gy otthonukba egy-egy bajnokság történetét.A Fradisták könyvespolcának gyarapodásában bí­zva várjuk megtisztelőérdeklődésüket.

...

 

ARANYÉRMEK – ARANYÉVEK  (kiadás éve 1990)

 

3 hozzászólás a(z) ARANYÉRMEK – ARANYÉVEK bejegyzéshez

  • “JOCO1899”

    A könyvet 1990-ben adták ki és nekünk is csak egy példányunk van, mely Pethő Zoli bácsi adományként került a birtokunkba. Ez is jelzi, hogy igen ritka, mert alig pár könyv hiányzott már csak Béla könyveiből a több éves gyűjtőmunka eredményeként, ami végül is csak az emlí­tett adományból lett teljes.

    Sajnálom, pedig szí­vesen odaadtuk volna, ha lenne még belőle.

  • Azt lehet tudni, hogy ez a könyv mekkora példányszámban jelent meg? Évek óta keresem, de még csak nem is láttam sehol. Nagy Bélától minden könyv megvan már ezen kí­vül.

    Érdekes, hogy ilyen formában nem lett folytatása a könyvnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső