Barátky Gyula

Barátky Gyula (1910. május 14., Nagyvárad – 1962. április 14., Bukarest) a Hungária FC (1928-33: 82 bajnoki / 52 gól; egy-egy bajnok- és kupagyőztes csapat tagja) játékosa, 1930 és 1933 között 9 alkalommal kapott helyet a legjobbak soraiban.

Az erdélyi származású Barátky kitűnő labdarúgó volt. Minden téren — fizikum, technika, taktika — jó adottságokkal és felkészültséggel rendelkezett. Szélsőfedezetben és összekötőben egyformán válogatott szí­nvonalon játszott. Ragyogó labdakezelés, ötletes húzások, kiváló fejjáték és nagy munkabí­rás jellemezte játékát. A gólszerzéssel azonban a válogatottban — nem volt szerencséje. 1930-ban és 1933-ban — mindkétszer Csehszlovákia ellen — egy-egy tizenegyest elhibázott. A csehszlovákok világhí­rű kapusa, Planicska, mintha „megbabonázta” volna. 1933-ban visszatért Romániába. Több alkalommal játszott a román tizenegyben is.

(Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak valamint az MTK kiadványainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK