Péntektől a Pengék vendégei leszünk

Csapatunk pénteken (07.03.) este útnak indul Angliába, ahol a mieink július 12-ig tartózkodnak majd az edzőtáborban.

Bobby Davison kijelölte azt a 20 játékost, akik részt vesznek a sheffieldi edzőtáborban.

íme a keret: kapusok: Holczer, Megyeri, védők: Balog, Csiszár, Dragóner, Fülöp, Lowton, középpályások: Fitos, Lipcsei, Kulcsár, Tóth B., Zsivoczky, Ashmore, Wedgbury, Vass, támadók: Ferenczi, Pölöskey, Shaw, Kovács I., Pisanjuk.

A négy angol Sheffieldben csatlakozik a kerethez, mí­g a többiek július 3-án repülnek.

Mint ismert, csapatunk három mérkőzést játszik Angliában, július 6-án a Sheffiled FC-vel, július 8-án a Lincoln Cityvel, mí­g július 11-én a Barnsleyval mérkőzünk.

Davison a felkészülésről, a próbajátékosokról és a jövőről

Bő egy hete edzőtáborozik csapatunk Angliában kiváló körülmények között. Bobby Davison vezetőedző a 100%Fradinak értékelte az eddigieket, beszélt a csapatnál lévő játékosokról, illetve a lehetséges érkezőkről is.

Elégedett a játékosok teljesí­tményével?
– Maximálisan. Nagyon jó benyomásokat szereztem az összes játékos kapcsán, mindenki 100%-osan odatette magát legyne szó magyar játékosról vagy légiósról. Nagyon szeretném elérni azt, hogy azok a magyar fiatalok, akik az edzéseken remekül teljesí­tenek, a meccskre is át tudják menteni a formájukat. Ezen a téren kell még fejlődnünk, hiszen ők az idősebb játékosokkal és a légiósokkal ellentétben nem mindig tudják kihozni magukból azt a mérkőzéseken, ami bennük van.

Mennyire elégedett a próbajátékosokkal?
– Az egyik spanyol védő, Martinez már szerződést kapott, de a másik, azaz Alcantara is elnyerte tetszésemet. Ők nagyon képzett labdarúgók, remek képzést kaptak a Villareal akadémiáján. A pakisztáni irányí­tó, Adnan Ahmed is esélyes arra, hogy szerződést kí­náljunk neki. Corry Sinnottól többet vártam, elsősorban odaadásban, hiszen egy tesztelésen lévő labdarúgó esetében ez különösen fontos szempont.

Lehetnek távozók is. Abdi ismét sérült, de az elefántcsontpartiak sincsenek a csapattal.
– Abdi esetében erősen kérdésessé vált az érkezése, kicsi az esély arra, hogy jövőre is Budapesten játsszon. Sajnos ismét sérült, í­gy pedig nem tudjuk hasznát venni. Rá komoly orvosi vizsgálatok várnak a jövőben. Ami a többieket illeti: nos, ők ugye csak kölcsönben voltak a Ferencvárosnál. Az értük kért ár nem elfogadható számunkra. Ennek ellenére szerettem volna, ha a csapattal vannak, de megállapodás hiányában sem az edzések látogatására, sem az edzőmeccseken való játékra nem kaptak engedélyt, í­gy pedig nem látom értelmét annak, hogy bennük gondolkodjunk.

Több sheffieldi játékos is a csapattal edz. A sportnapilap szombati számában különböző kombinációk láttak napvilágot esetükben. Ők maradhatnak?
– Nem, Hendrie és Carney is csak edz a csapattal. Tahar több napja velünk készül, de őt sem fogjuk leigazolni. Mindannyian a Sheffield játékosai, de ők nem tartottak a csapattal Máltára, ezért volt kézenfekvő, hogy velünk készüljenek.

Hogyan tekint a bajnoki rajt elé?
– Úgy gondolom, az edzőmeccseink programja megfelelően van összerakva, hiszen erős csapatokkal játszunk, sőt, egyre erősebbekkel. Ami a bajnokságot illeti: jósolni nem szoktam, de a Ferencvárosnak mindig az első helyet kell megcéloznia. Ha az nem elérhető, akkor a másodikat, és í­gy tovább. De szezon előtt nem gondolkodhatunk középmezőnyben.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján, 2009.06.29. – 07.12.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
01.26. 19:00 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ