Cipruson edzőtáborozik a csapat II.

Ma délután háromnegyed négykor elutazott a csapat Larnacára. A küldöttség ezúttal 10 napot tölt el a ciprusi edzőtáborban, Lipcseiék 15-én érkeznek haza. A csapat ezúttal is a Princess Beach Hotelben száll majd meg, hiszen a küldöttség elégedett volt az első túrán szerzett tapasztalatokkal. Jó hí­r, hogy Adem Kapic kivételével – aki a hivatalos ügyeit intézi, ezért később repül a többiek után – minden játékos a csapattal tarthatott, hiszen nincs sérült a keretben. Elutazott Mario Andracic is, a horvát balhátvéd vasárnapig készül a csapattal. Garami József szakmai igazgató csak ezután dönt arról, szüksége van-e a játékosra. Andracic a többi játékossal egyetemben nemcsak az edzéseken, hanem edzőmérkőzéseken is bizonyí­that, Cipruson ugyanis hat felkészülési találkozó vár a fiúkra.

Az utazó keret:

kapusok: Szűcs, Németh G., Szeróvay
mezőnyjátékosok: Vukmir, Horváth P., Vén, Hrutka, Gyepes, Lipcsei, Dragóner, Szabó T., Jovic, Zombori, Kriston, Gera, Cheregi, Balog Z., Pinte, Varga Z., Kuznyecov, Penksa, Szkukalek, Fülöp Z., Kapic, *Andracic, Szili, *Kardos, Huszti, *Nógrádi, *Fehér

* február 8-án két játékos is elhagyta az edzőtábort. A horvát Marko Andracic nem nyerte el Garami József tetszését, Kardos Ernő sérülése pedig nem javult. A két játékos helyére Nógrádi Árpád és Fehér Ádám érkezett.

Garami Józsefet az Uralal elleni edzőmérkőzést követően arra kértük, hogy a második ciprusi túra mérlegét is vonja meg.

Elégedett a mostani ciprusi edzőtábor során tapasztaltakkal?
– Ezúttal is megfelelő körülmények közepette készülhettünk, bár a hét eleji nagy esőzések miatt kicsit átalakult a programunk. Elvégeztük azt a munkát amiért jöttünk, sok játékost kipróbálhattam, és lassan letisztult, hogy kikre milyen poszton, és mennyire számí­thatok. A mérkőzések eredménye ezúttak kevésbé volt fontos, annak persze azért örülök, hogy egyetlen vereséget sem szenvedtünk. Komoly fejfájást csak Marek Penksa sérülése okoz. Ő hetek óta derékbántalmakkal küszködik, és az elhúzódó sérülés miatt még egyetlen edzőmeccsen sem próbálhattam ki. Rajta kí­vül Kardos Ernőre és Aleksandar Jovicra nem számí­thattam az elmúlt napokban, de remélem, hogy rövidesen mindannyian bevethető állapotba kerülnek.

Összeállt már a tavaszi kezdőcsapat?
– Van még hátra két edzőmérkőzés, és azok után reményeim szerint már végleg letisztul a kép, bár Penksa sérülése azért hátráltatja továbbra is azt, hogy teljesen tisztán lássak.

Pénteken utazik haza a csapat, miként alakul az elkövetkező napok programja?
– Holnap még tartunk egy kiadós tengerparti edzést itt Larnacában, majd elindulunk haza. A megérkezést követően két nap pihenőt kapnak a játékosok, azaz szombaton és vasárnap minenki regenerálódhat, és hétfőtől már a versenyidőszakban megszokott ritmus szerint éljük majd napjainkat. Gyakorlatilag mindannyian elkezdtük vágni a centit, és egyre izgatottabban várjuk a tavaszi rajt napját. Mindenki tisztában van azzal, hogy a csapat iránt nagy az érdeklődés, és azt is tudjuk, hogy a Ferencváros lelkes szurkolói szép, és eredményes tavaszban reménykednek. Csak azt í­gérhetem, hogy mindent megteszünk azért, hogy minden zöld-fehér szurkoló elégedett legyen a csapat játékával és eredményességével.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján, 2001.02.05. – 2001.02.15)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ