Csernai Tibor

Csernai II. Tibor (1938. december 3., Pilis – 2012. szeptember 11., Tatabánya) a BVSC (-1960), az Ózdi Kohász (1960-62) és a Tatabánya (1962-70: 178 bajnoki / 61 gól) olimpiai bajnok labdarúgója, a Tokióban győztes csapat jobbösszekötője.

Kitűnő cselezés, ragyogó labdakezelés mellett a gyorsasága is átlagon felüli volt. Nagyszerűen hozta magát helyzetbe és a lehetőségeit jól használta ki.

Pályafutását Cegléden lezdte, majd a BVSC és az Ózd együtteseiben folytatta, végül Tatabányán lett stabil NB I-es játékos.

Több mint, 200 mérkőzésen játszott az élvonalban és majd’ minden második meccsén a kapuba is talált. Viszonylag fiatalon hagyta abba és a bányában szállítási felelősként dolgozott.

1962 tavaszán, a chilei világbajnokság idején kölcsönjátékosként szerepelt a Fradiban három KK mérkőzésen. Az Ózd és a Tatabánya színeiben is betalált a ferencvárosi kapuba.

(A Tatabánya kiadványainak és a Ki kicsoda a magyar sportéletben? felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Isten nyugtassa, bár Nekünk rúgott gólokat…ragyogó csatár volt, bár ma lenne 4-5 hasonló képességű az NB I-ben… gyerekkoromból emlékszem rá, hál’Istennek a TV-s meccseken mindig a Honvédnak vagy az Újpestnek rúgott gólokat! Szóval, ő is játszott a Fradiban… RIP, Csernai Tibor, a bátyja meg nemrég követte…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FACEBOOK:
HOST
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső utánpótlás emléktornák