Csoknyai Tibor

Csoknyai Tibor

Az ötvenes évek első harmadában, az ÉDOSZ, majd a Bp. Kinizsi megtizedelt csapatában rúgdosta a gólokat az aprótermetű, saját nevelésű ifi bajnokságot nyert csatár.

Nem volt könnyű dolga, hiszen balösszekötőben Mészáros Dodóval kellett felvennie a versenyt, míg Czibor távozása után a “Rongylábú”-t kellett volna pótolnia a bal szélen. Ráadásul 1953-ban már Fenyvesi is zöld-fehérbe öltözött.

A két legtöbbet foglalkotatott idényében 17-17 bajnokin lépett pályára és az 1952-es szezonban hat gólt is szerzett. Háromszor lőtt két gólt egy mérkőzésen: a Szegedi Petőfit és a Bp. Dózsát is az ő góljaival győzte le a Fradi valamint a lila-fehérek ellen mégegyszer sikerült dupláznia.

1954-ben a Dorogi Bányász csapatába távozott.

4 Vélemény a cikkhez: Csoknyai Tibor

  • Tüske bátyánk ’53-as zöld-fehérbe öltözése kapcsán érzek némi történelmi ellentmondást…

    • A legendák szerint a piros-fehér trikó alatt volt egy zöld-fehér is

      • Ne veszekedjetek … 😛 persze, hogy hivatalosan piros-fehér volt a mezszín, de mindenki érti … Kispufi is … 😉 A Fradi akkor is Fradi volt … Atyámtól tudom, mikor ’54-55-ben bezuhant a kollégiumba, első kérdése az volt a barátjához, hogy:”Mit játszott a Fradi?” Szüleim először egy diákbálban találkoztak, Apám hajtókáján Kinizsi-jelvény volt (’55-ben!), Édesanyám kérdezte tőle, hogy ez milyen jelvény? -- “Milyen, milyen … hát Fradi!” … a többi néma csend … 40 év alatt nem értik, 40 felett pedig felesleges lenne magyarázni … imádott klubunk EZT IS túlélte … mi mindent fog még túlélni???

  • De ott sem evett meg sok sót. 1955-től kísérem figyelemmel az NB-I-et, de akkor már egyetlen csapatnál sem fordult elő a neve. Teljesen eltünt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
Hírfolyam
OLDALAK
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
Következik: 12.09. 19:30 Vasas-FTC (TV:M4)
FACEBOOK:
HOST:
FOTELSZURKOLÓ