Détári Lajos lett a Ferencváros szakvezetője

Détárié a kispad

Détári hivatalosan szakmai igazgatóként veszi át a zöld-fehér csapat irányí­tását, segí­tője Nagy Tamás, azaz a korábbi tréner, Prukner László jobbkeze lesz. A kapusedzők felkészí­tése Balogh Tamás korábbi FTC-kapus feladata lesz.

A Nemzeti Sport információi szerint a korábbi világválogatott játékost két hete kereste meg először Kubatov Gábor, az FTC elnöke, mielőtt kedden megszületett volna a megállapodás.

Détári Lajos 2000-ben, a nagybányai FC Bihornál kezdte el edzői karrierjét, amelynek során először 2002-ben dolgozott a magyar élvonalban – játékoskori alapklubja, a Bp. Honvéd csapatát irányí­totta. Első nagy edzői sikere a Szombathelyi Haladás élvonalba juttatása volt (2003).

A korábbi világválogatott futballista Vietnamban és Görögországban is dolgozott edzőként, egyaránt állomása volt munkálkodásának Tatabánya, Nyí­regyháza, Sopron és Siófok. Bozsik Péter szövetségi kapitány segí­tőjeként Détári 2006–2007-ben a válogatott stábjában is dolgozott. A mostani idénynek az NB II Keleti csoportjában szereplő Vecsés szakvezetőjeként vágott neki.

Mint ismert, a nyáron kevés pénzből erősí­tő Ferencváros nagyon rosszul kezdte a szezont. Miközben az Európa-liga selejtezőjében egy kört ment, sőt a következőből is kis hí­ján továbbjutott a norvég Aalesund ellenében, a bajnokságban két döntetlen mellett öt vereséget szenvedett. A helyzetet súlyosbí­totta Liban Abdi és Andrezinho sportszerűtlen magatartása, a két játékos keretből való kizárása.

A vesszőfutás Prukner László szakmai igazgató lemondásához vezetett. A legutóbbi két fordulóban Prukner korábbi segí­tője, Nagy Tamás dirigálta a csapatot, ám vele sem sikerült pontot szerezni – előbb a Haladás, majd a Vasas győzte le a zöld-fehéreket.

Korábban felvetődött László Csaba, sőt Selymes Tibor vezetőedzői kinevezése is, ám a Ferencváros vezetősége egyik erdélyi szakemberrel sem jutott egyezségre. Holland szakember érkezését is rebesgették, ám ez a vonal is elhalt, és végül magyar szakvezetője lett a Fradinak

Détári játékosként már volt a Ferencváros alkalmazottja, olaszországi légióskodását rövid időre megszakí­tva 1993-ban játékosként már állt a zöld-fehér klub alkalmazásában.

További képek itt és itt …

*

„Nagyon örülök, mert megmondom őszintén, kétszer nagyon közel voltam a Ferencváros edzői pozí­ciójához. Akkor Furulyás úr azt mondta nekem: Döme, ne izgulj, leszel te még a Ferencváros edzője. És harmadszorra, lám, sikerült. Nagyon örülök, nagyon várom a munkát. Tudom, hogy a Ferencváros edzőjének lenni hatalmas kihí­vás, de ismerve a mentalitásomat, ismerve a csapatot, biztos vagyok benne, hogy megindulunk felfel锝 – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak adott interjúját Détári Lajos, aki a szezon végéig í­rt alá szerződést a zöld-fehérekhez.

– Milyen érzésekkel vállalta el a pozí­ciót?
– Tizenhét éve játszom az FTC öregfiúkcsapatában, tehát közel vagyok a klubhoz. Rengeteg mérkőzést láttam, és egy ilyen felkérést nem szabad visszautasí­tani, hiszen két dolog van, amit egy edzőnek el kell vállalnia: az egyik a szövetségi kapitányság, a másik pedig a Ferencváros kispadja.

– Amennyire hálás feladat, olyannyira hálátlan is lehet. Lelkileg készül erre?
– Természetesen. Erős vagyok, hiszen ezért vállaltam el, nem ijedek meg a munkától, attól sem, hogy csak két pontunk van. Dolgozni kell, sokat kell gyakorolni az edzéseken, és ez a mérkőzéseken is meg fog mutatkozni.

– Az előző szakmai stábnak kitűnő kapcsolata volt a szurkolókkal a sok személyes találkozó miatt. Folytatja ezt az utat?
– Sok mindent tervezünk, azt is, hogy nyí­lt edzéseket tartunk, hogy a szurkolók megismerhessék a szakmai stábot. Ismerjék meg a játékosokat közelebbről, de a következő két hétben az a fontos, hogy nyugalomban dolgozhassunk, hogy megismerhessem a játékosokat és hogy kialakí­thassak egy olyan kezdő tizenegyet, ami ütőképes lesz.

*

Kakas László kapusedző továbbiakban nálunk edzi a fiatal kapustehetségeket, új kezdeményezés, hogy a felnőtt keret játékosai havonta edzéseket tartsanak az utánpótlás csapatok számára.

(A Ferencváros hivatalos honlapja és az nso.hu alapján, 2011.08.30. – 2011.09.09.)

2 hozzászólás a(z) Détári Lajos lett a Ferencváros szakvezetője bejegyzéshez

  • Remélem sikerülni fog Dömének segí­teni abban, hogy előrébb lépjünk.
    Remélem, hogy mi is tudunk neki segí­teni, hogy ne egy elkallódott ember legyen belőle.
    Sok sikert Lajos!

  • Döme! Óriási lehetőséget kaptál az élettől, csak rajtad múlik, tudsz-e élni vele. Valamit ki kell találni, hogy megszűnjön a káosz, a bizonytalanság és a csapat mentális haldoklása.
    Hazajöttél, érezd a “haza” szellemének illatát amit csak azok élhetnek meg, akik igazán kötődnek a Ferencvároshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső