Détári Lajos távozott

Az FTC Labdarúgó Zrt. a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott Détári Lajossal.

A szakvezető a 2011/2012-es szezonban érkezett az FTC-hez, és nagyon nehéz helyzetben tudott segí­tségére lenni csapatunknak. A Ferencváros nagyra értékeli a vezetőedző Fradiért tett erőfeszí­téseit, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy a csapat gyorsabb szakmai fejlődését egy új koncepció tudja biztosí­tani. Ezért kölcsönösen úgy döntöttünk, hogy a változás elkerülhetetlen.

Megtisztelő volt a magyar labdarúgás egyik élő legendájával együtt dolgozni, a Ferencváros sok sikert kí­ván Détári Lajosnak további szakmai karrierjéhez!

A klub a holnapi napon bemutatja a Ferencváros új vezetőedzőjét.

*

Bár a hivatalos formula az ilyenkor szokásos „közös megegyezés”, senkinek se legyen kétsége afelől, hogy Détári Lajos nem önszántából távozott a Ferencvárosi TC vezetőedzői posztjáról.

Információnk szerint ma délelőtt tí­z órakor hí­vatta a szakvezetőt Nyí­ri Zoltán, Kubatov Gábor klubelnök jobb keze. Hogy a beszélgetésen mi hangzott el, azt csak ők ketten tudják, de nem sokkal az után, hogy Détári távozott, a Ferencváros honlapján megjelent a szerződésbontásról szóló hí­r. (Azóta beszéltünk Nyí­rivel, ő most a Balatonon nyaral, ezek szerint mégsem lehetett egyszerre az Albert Flórián Stadionban és a Magyar-tenger partján. A szűkszavú közleményhez ő sem kí­vánt hozzáfűzni semmit.)

Kubatov klubelnök facebook-oldalán a következő bejegyzés jelent meg: “Ma reggel, közös megegyezéssel szerződést bontottunk a Ferencváros labdarúgó csapatának vezetőedzőjével, Détári Lajossal. Fájdalmas de elkerülhetetlen volt…”

Détárit tavaly szeptemberben kérték fel a Ferencváros vezetőedzőjének Prukner László helyére, kezdetben szakmai igazgató volt a titulusa, mert akkor még nem rendelkezett UEFA Pro licenc-szel. Időközben letette a vizsgát, már viselhette a vezetőedzői titulust – de nem sokáig.

Az Üllői úti személyzeti politika átgondoltságát jól jellemzi, hogy május 11-én, három fordulóval a 2011-2012-es bajnokság befejezése előtt – amikor a 10. helyen szerénykedett a csapat – 1+1 évvel meghosszabbí­tották a vezetőedző szerződését.

Nem tudni, miért nem lehetett várni a szezon befejezéséig, hiszen a hátra lévő három mérkőzésén kudarcot kudarcra halmozott az együttes, s fennállása során a legtöbb vereséget szenvedte el egy idény alatt.

Nyáron – a vezetők és Détári egybehangzó véleménye szerint – remekül erősí­tett a Fradi, és Kubatov klubelnök kiadta a jelszót: cél a bajnoki cí­m! Ezzel „Döme” is maradéktalanul azonosult, bár egy magánbeszélgetésben gunyorosan megjegyezte: „Ha kell, a BL-győzelmet is bevállalom!”

Erre már nem lesz lehetősége, mert ma délelőtt távozott a Fradi kispadjáról. Nem tudni, mi lett volna, ha tegnap a Megyeri úti derbi 94. percében Bavon Tsibuabua nem rúgja be az Újpest győztes gólját, de mindez már történelmietlen felvetés.

El kell ismerni, a Fradi játéka teljesen kilátástalan volt az eddigi négy fordulóban, kreativitásnak alig-alig lehetett felfedezni a nyomát. A Pakson tankként robogó Böde Dániel csak árnyéka önmagának, a “csodálatos szerbek”, Csukics és Alempijevics középszerű robotosok – a többiekről pedig nem is érdemes szót ejteni.

Tegnap este a találkozó utáni sajtóértekezleten Détári még ingerülten vágott vissza a nemzeti sportos kollégának, amikor az felvetette, arról beszélnek a városban, Détárit menesztik.

„Én semmi ilyesmit nem hallottam, te kitől hallottad?”, kérdezett vissza a szakvezető.

Ezek szerint Détári olyan volt, mint az egyszeri férj, aki mindig mindent utolsóként tud meg…

Egy biztos: az évek óta anyagi gondokkal küszködő klubnak most ki kell fizetnie a Détárinak 2013. június 30-ig járó bérét, hiszen májusban szerződést hosszabbí­tottak vele…

(chga – nb1.hu)

*

„Csodálatos élmény volt a Ferencvárosnál dolgozni, köszönöm szépen mindenkinek – munkatársaknak, vezetőknek –, akik ezt lehetővé tették, és végig támogattak a munkában. Hálás vagyok a szurkolóknak, hogy mellettünk álltak, és mindig drukkolni fogok a Ferencvárosnak. Sajnos ilyen a futball, de az élet megy tovább. Mindenkinek köszönöm az elmúlt időszakot. A továbbiakban nem szeretnék erről a témáról nyilatkozni” – mondta Détári Lajos a Nemzeti Sport Online-nak.

(A Ferencváros hivatalos honlapja, az nb1.hu és a Nemzeti Sport Online alapján)

10 hozzászólás a(z) Détári Lajos távozott bejegyzéshez

 • Sehogyan sem tiszta az ügy. Én a magam részéről sajnálom Détárit -- a végén még ő viszi el az egész balhét… Attól félek, hogy a valóságot mondjuk dédpapa koromban a következő évtizedben tudom meg. Ha még élek akkor…

 • Éppen ideje volt! Na végre a vezetők is felébredtek csipkerózsa álmukból. Arról is beszélhetne az elnökünk, hogy vajon miért is hosszabbitották meg Détári szerződését néhány fordulóval vége előtt?
  Ahogy nézegettem, ez a holland be is jöhet. Csak hát a játékosokat nem ő hozta ide a csapathoz és továbbra sincsenek szélsőhátvédjeink és gólvágó csatárunk. Nem lesz egy könnyű feladat, de azért reménykedem!

 • Ami nekem megdöbbentő, hogy ha igazak a pletykák és Hollandiából jön edző, akkor vajon vele mikor kezdődtek el az egyeztetések? Mert azt senki sem adja be, hogy a derbi után csak úgy felhí­vták a hollandot és megkérdezték tőle, hogy akar-e a Fradi edzője lenni…ja, és csomagolhat is, mert kedden már be is fogjuk mutatni.
  Ez í­gy vicces és egy kicsit megalázó is Dömére nézve. így már érthető Otten távolmaradása is, bár arra is kí­váncsi lennék, hogy ebből hogyan hagyták ki Dömét?

 • Nehogy kiderüljön néhány forduló múlva, hogy nem Döme volt itt az igazi probléma…

 • Ő Ricardo Moniz. Egy évet dolgozott vezetőedzőként a Red Bull Salzburgnál, ahol bajnok és kupagyőztes lett az osztrák kirakatcsapattal. Előtte 17 éven át pályaedző féle volt.

 • Max. egyetértek a hozzászólókkal. A látottak alapján akár még “kártyázhattak, beszélgethettek” is az edzések helyett!

 • Hosszu évek óta ilyen gyenge szakvezetése /talán csak az angol időszak egy részét kivéve-/ mint most nem volt.. Várható volt ami bekövetkezett. Koncepció nélküli ” megyünk tövább” -on alapuló, a külvilággal arrogáns, az FTC-hez nem méltó gondolkodás volt a jellemző.
  A jó szándékék és a csodálatos játéktudás nem elég az edzői munkához. Itt már kell egy kis pedagógia, pszihológia és alkalmazkodó készség a labdarugást körülvevő közeghez. Az új választásnál remélhetőleg ezt is figyelembe veszik.
  Détári Lajosnak sok szerencsét az élethez, remélve, hogy Ő is levonja a tanulságokat.

 • Sajnos ez a döntés már érett! De hol vannak a felelősök, akik négy fordulóval a bajnokság vége előtt meghosszabbí­tották a sikertelen edző szerződését? Mi lesz az edzői stáb többi tagjával? Ők még inkább felelősek a történtekért, Détári örökölte őket. Erőnlét, taktika?

 • Az FFT azonnal megkereste Détári Lajost, hogy megkérdezze, olvasta-e illetve hallotta-e a frissen megjelent információkat. A szakember jól hallható zajjal a háttérben ennyit mondott: nem, majd azonnal lecsapta a telefont.

  A hí­rek szerint a Ferencváros már kedden bemutatja új edzőjét, az FFT úgy tudja, utódja egy holland szakember lesz, aki már a Pápa elleni hazai Ferencváros-meccset is az Üllői úton tekintette meg.

  Úgy tudjuk, már a múlt héten komoly feszültségek voltak a Fradi-székházban, Détári ugyanis megtudta, hogy a háttérben edzőt keres a vezetőség, és az is a fülébe jutott, hogy ha a Lombard elleni bajnokit elveszí­ti csapata, már a meccs után megköszönik a munkáját.

  Az Újpest elleni bajnoki után egyébként az egyik újságí­ró már próbálta firtatni Détári távozásának a lehetőségét, a szakember azonban akkor pökhendi stí­lusban visszautasí­totta ezeket a pletykákat.

  NS: Úgy tudjuk, a vezetőség elvárása az első öt kör alatt 10 pont volt Détári Lajossal szemben, de mivel a 4. forduló elteltével csak öt pontja van a csapatnak, a váltás mellett döntöttek.

 • Holnap már van új edző. Mikor lett ez már megint eldöntve?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ