dr. Müller Ferenc

dr. Müller Ferenc

Alacsony, szívós, fáradhatatlan labdarúgó volt. Jól helyezkedett, ügyesen szerelt és passzolt. Rúgótechnikája és gyorsasága azonban nem volt kielégítő.

Ő volt az FTC amatőr korszakának utolsó válogatott játékosa. 1926. június 6-án a csehek ellen 2:1-re megnyert mérkőzésen csereként lépett pályára.

Az amatőr korszak utolsó éveiben játszotta ferencvárosi meccseit. A profizmus bevezetése után a sok kitűnő halfjátékos között egyre jobban háttérbe szorult. Amikor a 33 FC ajánlatát elfogadta, csak egy feltétellel igazolt oda: soha nem játszik a Fradi ellen, és továbbra is az FTC tagja maradhat!

Így történt, hogy Müller a 33 FC-ben futballozott, de az FTC tagja maradt!

Egészen 97 éves koráig, hiszen csak a Fradi centenárium hajnalán hunyt el! A klub kilencvenedik születésnapjára küldött dísztáviratára így válaszolt:

– Nagy örömmel vettem megtisztelő dísztáviratukat. Őszintén bevallom, nagyon jól esett a nem várt megemlékezés. Köszönöm!

Sok sikert kívánok az elkövetkező évekre, ami nekem is örömet fog okozni. Klubtársi üdvözlettel és a régi Fradi szívvel maradok:

dr. Makkai (Müller) Ferenc

(Nagy Béla, Antal Zoltán és Hoffer József írásainak felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Ez olyan szép, hogy hihetetlen! Ma már nincs is ilyen… Elmegy a Fraditól, de tag marad és soha nem játszik a Fradi ellen!!! Van ma még ilyen? Mert ha jól tudom, pl. Blum Zoltán is így távozott a Turulhoz (amely II. osztályú volt és zöld-fehér) … Isten nyugosztalja Müller dr-t!!! Emlékezzünk rá is egy percre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.17. 19:30 BL selejtező FC Ludogorec-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST