dr. Seprűs Zoltán

TFU_19870606_Fml_000 - 0002-seprus

Posztja: csatár

Érkezett: Ganz-MÁVAG

Első mérkőzés: 1960.08.31., Népstadion, Ferencváros – Dynamo Berlin: 6-3, nemzetközi barátságos
Ferencváros: Horváth Gy. – Thomann, Gerendás, Berta F. – Kocsis Gy., Dékány – Dálnoki, Seprűs, Kertész Tamás, Mátrai, Fenyvesi
Csere: Németh L., Simon I., Verebes
Gól: Kocsis Gy.(1), Mátrai(1), Seprűs(1), Fenyvesi(1), Kertész Tamás(1), Dálnoki(1)
Edző: Tátrai Sándor

Utolsó mérkőzés: 1960.09.05., Szávaszentdemeter, FK Srem – Ferencváros: 2-0, nemzetközi barátságos
Ferencváros: Horváth Gy. – Thomann, Gerendás, Kiss III. – Kocsis Gy., Dékány – Dálnoki, Seprűs, Kertész Tamás, Friedmanszky, Fenyvesi
Csere: Verebes, Simon I., Nagy G.
Edző: Tátrai Sándor

A Ferencváros szí­neiben 3 alkalommal lépett pályára, 1 gólt szerzett.

Nemzetközi barátságos és dí­jmérkőzés: 3 mérkőzés / 1 gól

2 hozzászólás a(z) dr. Seprűs Zoltán bejegyzéshez

 • Kedves Ernő,

  Köszönjük szépen az információkat.

 • A képen látható Gombkötő Dezső gimnáziumi osztálytársam és barátom volt.
  Ő is játszott az FTC- ben.
  A Monori Petőfi SE 1961-ben ünnepelte 60 éves fennállását és az FTC volt a csapat ellenfele, amelyikben Gombkötő is csereként pályára lépett .
  Ezt az interneten találtam.
  A mérkőzésről a Pest Megyei Hí­rlap í­gy számolt be:
  Az ötvenes évek végének, ill. 60-as évek elejének tudósí­tásai már a Monori Petőfi SE labdarúgó csapatának a Megyei I. osztályban töltött éveiről szólnak. 1961. április 30-án és május 1-jén ünnepelte 60 éves fennállását a sportegyesület. A Pest Megyei Hí­rlap a következőket í­rta a programokról:
  “A hétfői műsort a Monori Gimnázium -- Monori SE 3-3-ra végződött ifjúsági labdarúgó mérkőzés vezette be, s az atlétikai viadal után, 3000 (!!) néző előtt kezdődött el Ripp játékvezetése mellett a nagy érdeklődéssel várt mérkőzés. FTC: Horváth (Landi) -- Hágelmann, Gerendás, Kiss III. (Gombkötő) -- Kocsis, Dékány dr. (Seprűs dr.) -- Dalnoki II., Orosz, Vilezsál, Rákosi, Friedmanszky. MSE: Monori -- Fónyad, Szabó S., Kajli -- Godina, Stettner -- Bokros, Csetneki, Kéri (Petrányi), K. Nagy, Fényes. Gól: Rákosi (2), Orosz (2), Fried-manszky, ill. Bokros.”

  Sajnos Dezső már nincs közöttünk. Kb 10-15 éve, hogy meghalt. Ezt Dobesch Gyulától tudom, aki játékostársa volt a Budafoki MTE Kinizsiben az NB I/B-ben a hatvanas években és ott volt a temetésén . Én csak 2010-ben tudtam meg, hogy eltávozott közülünk.
  Egyébként 1941. 03. 20-án született.
  Sokszor láttam játszani az FTC ifjúsági csapatában. Tehetséges, ügyes, technikás játékos volt. Sajnos az első csapatba nem tudott bekerülni, csak a tartalék csapatban játszott.
  Úgy gondolom, annyit azért megérdemelne, hogy a Fradiban játszók között Ő is szerepeljen, mivel pályára is lépett az FTC szerelésében.
  Annyival tartozom az emlékének, hogy ha Ő már nem tudja az előbbiekben leí­rtakra felhí­vni a figyelmet, akkor én megtegyem helyette.
  Köszönettel és üdvözlettel:
  Árva Ernő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.23.17:00, m4sport
01.27.18:00, m4sport
01.30.17:00, M4Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ