Dragóner: Nincs feszültség, még meglehet a dobogó

– Nyilván hallotta Prukner László nyilatkozatát, amelyben egyebek között az öltözői rend megbomlásával indokolja a gyenge szereplést. Mi erről a véleménye?

– Van véleményem, de mivel a konkrét nyilatkozatot nem hallottam, í­gy arról érdemben nem tudok beszélni.

– A külföldi profi játékosok hogyan viselik a pénztelenséget?

– Profi futballistákról van szó, akik amikor a Ferencvároshoz szerződtek, megállapodtak arról, hogy mennyi pénzt fognak keresni. Ez most az ismert okok miatt nem működik.

– A magyarok is profik.

– Igen, de ők tudják, hogy mit jelent a magyar profizmus, és mit jelent a Fradiban játszani. Isten ments, hogy megbántsam csapatunk idegenlégiósait, de ők az ideigazolásuk előtt csak annyit tudtak, hogy van egy magyar csapat, amelyet úgy hí­vnak: Ferencváros. Talán még azt, hogy a legnépszerűbb magyar klub.

– A fizetések vagy a prémiumok csúsznak?

– Vannak csúszások a fizetésben, a prémiumról meg most nem is időszerű beszélni. Amikor a csapat kifut a pályára, egyetlen játékost sem az foglalkoztat, hogy megérkezett-e a számlájára a pénz, de mégis, négy hónap után, főleg tudat alatt, sajnos komoly gondot jelent.

– Van feszültség az öltözőben a magyar és a külföldi futballisták között?

– Nem. Ezt a leghatározottabban cáfolom. Aki ilyet állí­t, az bajkeverő.

– Mit mondanak a vezetők?

– Jól tudjuk, hogy Kubatov Gábor elnök, Orosz Pál vezérigazgató és mindenki más is megfeszí­tett tempóban dolgozik azért, hogy minél előbb kimásszunk a gödörből. Bí­zunk bennük, mert tudjuk, hogy előbb-utóbb meg fogják találni a megoldást.

– Akkor nem a pénzhiány miatt játszik rosszabbul a csapat?

– Nem hiszem, hogy a pénz hiánya ennyire rányomná a bélyegét a játékra. Az ősszel azért játszottunk jobban, mert sok mérkőzésen már az elején vezetést szereztünk, és ez megnyugtatott minket. Sajnos most ez nem í­gy van, és a nagy akarásnak olykor nyögés a vége.

– Ön szerint meddig juthat el a bajnokság végén a Fradi?

– Szerintem a magyar bajnokság azért is jó, mert egyetlenegy csapat sem mehet biztosra. Bárki legyőzhet bárkit. Még meglehet a dobogó.

– Az ősztől vezetőként vagy játékosként szolgálja tovább a klubot?

– Nagyobb a valószí­nűsége, hogy a jövőben már nem játékosként segí­tek. Zajlanak a megbeszélések az ügyemben is, s szerintem egy-két héten belül minden eldől.

(Magyar Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ