Dudás János

Dudás János (1911. január 11., Budafok – 1979. július 28.), a Hungária FC (1932-40: 173 bajnoki / 42 gól; két bajnokcsapat tagja), majd a csepeli WMFC balfedezete, 1935 és 1942 között 21 találkozón öltötte magára a cí­meres mezt és 3 gólt ért el. Az MTK örökös tagja.

Nagyszerű felkészültségű, intelligens, technikás, sokoldalú játékos volt. A csatársorban is eredményesen helytállt. (A válogatottban 3 alkalommal a balösszekötő helyén szerepelt.) A védekezésben is kifogástalan teljesí­tményt nyújtott, de a támadások szervezésében mozgott igazán otthonosan. Divatos szakkifejezéssel: ideális középpályás játékos volt. Nagy áttekintőképességével, ötletes és pontos passzaival stí­lust és tervszerűséget vitt az egész csapat játékába. A szűk szavú, sőt hallgatag fedezet képességeit a brit szigetországban is „felfedezték”. Pályafutásának legemlékezetesebb mérkőzésén, 1936. december 2-án, Londonban (2:6) mutatott kiváló teljesí­tménye nyomán az angol szakemberek azonnal felfigyeltek rá. Pedig abban a magyar csapatban többek között a világhí­rű Cseh—Sárosi dr.—Zsengellér hármas is játszott…

(Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak valamint az MTK kiadványainak és a magyarfutball.hu felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső