Dudás Zoltán

Dudás Zoltán (1933. augusztus 8., Miskolc – 1989. szeptember 13.), a Diósgyőri Vasas, majd a Bp. Honvéd jobbhátvédje, 1955-ben és 1960-ban 2 mérkőzésen volt válogatott. A Bp. Honvéd örökös bajnoka.

Szívós, technikailag fegyelmezett, hasznos védőjátékosnak bizonyult. Mindkét lábbal jól rúgott. A hátvédsor jobb és bal oldalán egyenértékű teljesítményt nyújtott. Inkább a támadások elhárításában jeleskedett.

(Antal Zoltán és Hoffer József írásainak valamint a Bp. Honvéd kiadványainak felhasználásával)

6 hozzászólás a(z) Dudás Zoltán bejegyzéshez

  • Tisztelt Vándor!

    A családom, és édesapám nevében is kikérjük magunknak nagyapám (és nagymamám) sírjára vonatkozó jelzőit, miszerint idézem “gondozatlan,lepusztult”.Bár nem tartozik Önre (mert ezt úgy hívják, hogy magánügy), de családom a magyar átlaghoz képest jóval többször tiszteli meg nagyszüleim emlékét azzal, hogy évente többször is kilátogat a sírhoz. Ön nincs tisztában azzal, mi a “lepusztult és gondozatlan” sír egy budapesti temetőben.A jogi részét, miszerint “Tenni kellene valami, mielőtt felszámolják” nem is tudom értelmezni.

    Dudás Márton

  • Az e-mail-re a Honvédtól azonnal felvették velem a kapcsolatot, perceken belül válaszoltak. Már keresték a sírt, de a megadott parcellában nem találták. Ezen nem csodálkozom, mivel a 7-es parcella a temető egyik legkaotikusabb parcellája, én is véletlenül találtam rá. A sírhoz tartozó kőből faragott futball-labdára figyeltem fel. Az internet keresője pedig a fenti írást adta ki elsőnek, így jutottam ide. Még egyszer köszönöm az e-mail címet, bár minden ilyen gyorsan rendeződne.

  • Úgy lesz, megkeresem. Köszönettel: vándor

  • Dudás Zoltán sírja a farkasréti temetőben gondozatlan, lepusztult. Tenni kellene valamit, mielőtt felszámolják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: MK 09.22. 15:00 SZVSE-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
FACEBOOK:
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
HOST