Dudás Zoltán

Dudás Zoltán (1933. augusztus 11., Miskolc – 1989. november 12., Budapest), a Diósgyőri Vasas, majd a Bp. Honvéd jobbhátvédje, 1955-ben és 1960-ban 2 mérkőzésen volt válogatott. A Bp. Honvéd örökös bajnoka.

Szívós, technikailag fegyelmezett, hasznos védőjátékosnak bizonyult. Mindkét lábbal jól rúgott. A hátvédsor jobb és bal oldalán egyenértékű teljesítményt nyújtott. Inkább a támadások elhárításában jeleskedett.

(Antal Zoltán és Hoffer József írásainak valamint a Bp. Honvéd kiadványainak felhasználásával)

8 hozzászólás a(z) Dudás Zoltán bejegyzéshez

 • Kategória : Ellenfeleink / Dudás Zoltán
  Néhai apósom személyes adatai hibásan szerepelnek
  helyesen : született Miskolcon 1933.08.11-én, elhunyt Budapesten 1989.november 12-én.
  A Farkasréti Temetőben levő sírhelye 2026-ig a család által biztosított, fia, elhunyt férjem- ifjabb Dudás Zoltán 2018.11.19-én kerül mellé és édesanyja mellé elhelyezésre, örök nyugalomra.
  A sír ezért megbontásra kerül, kérem az illetéktelen,tájékozatlan,kéretlen ” vándor on” és társait tartsák tiszteletbe megrendült családunk gyászát és a jövőben ne merészeljenek valótlan írásokkal érintett hozzátartozókat felzaklatni! Számítok ebben a jóérzésű fradisták segítségére és támogatására! ifjabb Dudás Zoltán özvegye, özv.Dudásné Bruzsa Anikó

 • Tisztelt Vándor!

  A családom, és édesapám nevében is kikérjük magunknak nagyapám (és nagymamám) sírjára vonatkozó jelzőit, miszerint idézem “gondozatlan,lepusztult”.Bár nem tartozik Önre (mert ezt úgy hívják, hogy magánügy), de családom a magyar átlaghoz képest jóval többször tiszteli meg nagyszüleim emlékét azzal, hogy évente többször is kilátogat a sírhoz. Ön nincs tisztában azzal, mi a “lepusztult és gondozatlan” sír egy budapesti temetőben.A jogi részét, miszerint “Tenni kellene valami, mielőtt felszámolják” nem is tudom értelmezni.

  Dudás Márton

 • Az e-mail-re a Honvédtól azonnal felvették velem a kapcsolatot, perceken belül válaszoltak. Már keresték a sírt, de a megadott parcellában nem találták. Ezen nem csodálkozom, mivel a 7-es parcella a temető egyik legkaotikusabb parcellája, én is véletlenül találtam rá. A sírhoz tartozó kőből faragott futball-labdára figyeltem fel. Az internet keresője pedig a fenti írást adta ki elsőnek, így jutottam ide. Még egyszer köszönöm az e-mail címet, bár minden ilyen gyorsan rendeződne.

 • Úgy lesz, megkeresem. Köszönettel: vándor

 • Dudás Zoltán sírja a farkasréti temetőben gondozatlan, lepusztult. Tenni kellene valamit, mielőtt felszámolják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 03.30. 17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4)
Következik: MK 04.03. ??:00 Videoton-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST