Elhunyt Harót János

Életének 84. évében elhunyt Id. Harót János, a Ferencvárosi Torna Club korábbi kiváló elnöke.

Életének 84. évében elhunyt Id. Harót János, a Ferencvárosi Torna Club korábbi kiváló elnöke. A remek sportvezető 1970 és 1980 között irányí­totta klubunkat.

Idősebb Harót János elnöksége alatt roppant sikeres időszakot élt egyesületünk. Vezetése során korábban megszűnt szakosztályok éledtek újjá, felépült az Üllői úti stadion és klubház, különböző csapataink nem csak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is komoly sikereket értek el.

A visszaemlékezések az egyik valaha élt legsikeresebb, és legjobb Fradi elnökeként tartják számon.

A Ferencvárosi Torna Club vezetősége, valamint összes dolgozója megrendülten értesült Harót János halálhí­réről, és részvétét szeretné kifejezni a gyászoló családnak.

Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében!

(fradi.hu)

4 hozzászólás a(z) Elhunyt Harót János bejegyzéshez

  • Nyugodjál békében!
    A Ferencvárosért, a fradi családért tiszta szí­vvel tette amit tett, soha nem lehet elfelejteni ezt a korszakot ami a nevéhez fűződik.Sok ilyen korszakot kí­vánok a Ferencvárosnak.

  • Köszönöm, Karcsi bácsi (ha megengedi), igen, én sem szemrehányásként í­rtam, épphogy megemelem a kalapomat, hogy Honvéd-drukker létére is mindent megtett, amit megtehetett a Fradiért. Talán az ő elnöksége alatt léptünk ki a “gyanús” klub előí­télet árnyékából, amit az addigi politika ránk osztott. Ez persze nem egyedül az ő érdeme, de biztos, hogy sok köszönhető neki is, kellettek a 70-es-80-as évek higgadt Fradi-vezetői (Harót, Hargitay, Losonczi stb.), akik ország-világ előtt bizonyí­tották, hogy egy gyerek, egy sportoló a Fradiban semmivel sincs rosszabb helyen, mint másutt. Saját emlékeim szerint a ’70-es évektől vallhatta meg nyugodtan, következmény nélkül az ember bármilyen pozí­cióban, hogy Fradista.

  • Harót Jánost 1957 óta ismertem. Együtt dolgoztunk az ifjusági Sportbizottság Budapest Elnökségében. Nagyszerü sportvezető volt. Minden idegszálával tudott koncentálni, mindig megtalálta a megfelelő megoldást. és ,diplomatikussága, következetessége vezetett ahhoz, hogy valóban Ő volt a Ferencváros legsikeresebb elnöke. Csak a kubbházban lévő márványtáblákra kell nézni és a sok olimiai, világ és európa bajnok az Ő vezetése alatti FTC-ben érte el kimagasló sikereit. Az előbbi hozzászólásnak /honvéd drukker / volt egy folytatása is: “De mindent megteszek a Ferencvárosi Torna Club sikereiért, felvirágoztatásáért.” Teljesí­tette!
    Személy szerint is sokat tanultam tőle, sokat köszönhetek Neki! János ! Nyugodj békében”
    Hargitai Károly

  • Isten nyugosztalja. Bár úgy emlékszem, ő volt az, aki úgy kezdte a székfoglalóját, hogy “Honvéd-drukker vagyok és az is maradok”, mégis, az eredmények alapján az egyik legkiválóbb Fradi-elnök volt ’45 óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
10.24. 18:00 m4 Sport
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ