Eltemették Albert Flóriánt

A családtagok mellett állami és sportvezetők, neves közéleti személyiségek, egykori csapattársak, barátok és szurkolók több százan kí­sérték utolsó útjára Albert Flóriánt, a nemzet sportolóját vasárnap délben az Óbudai temetőben.

(MTI Fotó: Földi Imre)

A 70 éves korában, vasárnap éjszaka szí­vinfarktusban elhunyt kiváló ferencvárosi labdarúgót római katolikus szertartás szerint búcsúztatták, amelyet Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök celebrált. A temetésen tiszteletét tette Orbán Viktor miniszterelnök, Czene Attila sportért felelős államtitkár, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, a volt csapattársak közül többek között Rákosi Gyula, Szűcs Lajos és Mészöly Kálmán, valamint a vasárnap délután pályára lépő Ferencváros játékosai.

Az egyik végén nemzeti szí­nű lobogóval, a másikon a ferencvárosi cí­merrel dí­szí­tett zöld-fehér zászlóval letakart koporsónál, amely mellett Albert arcképe volt látható, elsőként Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke köszönt el a 75-szörös válogatott futballistától. Az MLSZ-elnök emlékeztetett Albert kimagasló eredményeire, arra, hogy már 17 évesen bemutatkozott a válogatottban, s tudása alapján az Aranycsapatba is befért volna. Csányi beszédében Albertet a magyar és a nemzetközi labdarúgás egyik legjelentősebb alakjának nevezte.

“Játékát a könnyedség, az elegancia, a finesz, a virtuozitás jellemezte, zseniális megoldásaival számos mérkőzést döntött el az utolsó pillanatban” – mondta az MLSZ-elnök. Hozzátette, ikonja és utánozhatatlan alakja volt a magyar labdarúgásnak, aki emberi tulajdonságaival és szerénységével is tiszteletet ví­vott ki magának.

Klubja, a Ferencváros részéről Kubatov Gábor klubelnök Albert Flórián életútját idézte fel a hercegszántói indulástól a világhí­rnévig. Kiemelte tulajdonságai közül hűségét, mint mondta, bármelyik ország bármelyik klubjában szí­vesen látták volna, ő azonban hű maradt klubjához, Magyarországhoz és családjához.

További képek …

(origo)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.27. 18:30 m4 Sport
01.30. 20:00 M4 Sport
02.06.17:15 M4Sport
MK: 02.09. 20:00 M4 Sport
02.19. 19:30 m4 Sport
02.26. 19:30 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ