Fábián Tibor

Fábián Tibor

A Vasas 16-szoros válogatott játékosa 1957-ben a Fradiban kezdte a labdarúgást.

Egyetlen mérkőzésen lépett pályára, az 1965-ös new yorki torna idején, ahol az első csapat vendégszerepelt.

A kupában a ferencvárosi fiatalokra várt a megméretés, hogy kiverjék a Zalaegerszegi Építők csapatát. Nem sikerült.

A Budai Spartacus és Bp. Spartacus után került a Vasashoz (1970-76: 171 bajnoki / 2 gól, egyszeres bajnok és kupagyőztes) a szélsőből időközben védővé lett játékos.

“A csendes, szorgalmas, feladatát mindig kiválóan ellátó játékos példaképe. Elsősorban jobbhát­védben volt képes kiváló teljesít­ményre, de a védelem tengelyében és a fedezetsorban is nagyszerűen tudta segíteni a csapatot. A Vasas büszke lehet rá, ő pedig mindig hangoztatta, hogy büszke a Vasas­hoz tartozására.” – írták róla a Sikerek piros-kékben c. kiadványban.

A piros-kékektől a válogatottba is bekerült. Hoffer Józsefnél debütált, majd Illovszky Rudolf kapitánykodása idején a nemzeti csapat kezdőcsapatának tagja volt három éven át (1971-74: 16x válogatott, 1972:  EB 4.).

2 hozzászólás a(z) Fábián Tibor bejegyzéshez

  • Isten nyugosztalja, bevallom, e honlap előtt semmit nem tudtam róla, most viszont azon gondolkodtam el -- “természetesen” a Pinyő-féle tegnapelőtti (meg még azelőtti) győri ligaválogatott rémálomból kiindulva -, hogy az ő pályafutása érdemi része a Vasashoz kötődik, válogatott időszaka meg Illovszkyhoz. (A kezdődő, majd rövid időre felfüggesztett, de aztán újrakezdett és azóta is tartó sehová ki nem jutásunk időszakában). Ha látatlanban vagdalkoztam és megbántottam bárkit is, sajnálom és elnézést. De valamiért eszembe jutott.

  • Emlékszem rá, válogatott hátvéd volt és emlékeim világéletében csak a Vasashoz kötötték. Két dolgot nem tudtam Róla: 1) hogy Nálunk kezdett, ő is Fradista volt, 2) Hogy ilyen fiatalon meghalt… RIP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST