Fábián Tibor

Fábián Tibor

A Vasas 16-szoros válogatott játékosa 1957-ben a Fradiban kezdte a labdarúgást.

Egyetlen mérkőzésen lépett pályára, az 1965-ös new yorki torna idején, ahol az első csapat vendégszerepelt.

A kupában a ferencvárosi fiatalokra várt a megméretés, hogy kiverjék a Zalaegerszegi Épí­tők csapatát. Nem sikerült.

A Budai Spartacus és Bp. Spartacus után került a Vasashoz (1970-76: 171 bajnoki / 2 gól, egyszeres bajnok és kupagyőztes) a szélsőből időközben védővé lett játékos.

“A csendes, szorgalmas, feladatát mindig kiválóan ellátó játékos példaképe. Elsősorban jobbhát­védben volt képes kiváló teljesí­t­ményre, de a védelem tengelyében és a fedezetsorban is nagyszerűen tudta segí­teni a csapatot. A Vasas büszke lehet rá, ő pedig mindig hangoztatta, hogy büszke a Vasas­hoz tartozására.” – í­rták róla a Sikerek piros-kékben c. kiadványban.

A piros-kékektől a válogatottba is bekerült. Hoffer Józsefnél debütált, majd Illovszky Rudolf kapitánykodása idején a nemzeti csapat kezdőcsapatának tagja volt három éven át (1971-74: 16x válogatott, 1972:  EB 4.).

2 hozzászólás a(z) Fábián Tibor bejegyzéshez

  • Isten nyugosztalja, bevallom, e honlap előtt semmit nem tudtam róla, most viszont azon gondolkodtam el -- “természetesen” a Pinyő-féle tegnapelőtti (meg még azelőtti) győri ligaválogatott rémálomból kiindulva -, hogy az ő pályafutása érdemi része a Vasashoz kötődik, válogatott időszaka meg Illovszkyhoz. (A kezdődő, majd rövid időre felfüggesztett, de aztán újrakezdett és azóta is tartó sehová ki nem jutásunk időszakában). Ha látatlanban vagdalkoztam és megbántottam bárkit is, sajnálom és elnézést. De valamiért eszembe jutott.

  • Emlékszem rá, válogatott hátvéd volt és emlékeim világéletében csak a Vasashoz kötötték. Két dolgot nem tudtam Róla: 1) hogy Nálunk kezdett, ő is Fradista volt, 2) Hogy ilyen fiatalon meghalt… RIP

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső