Forgács Ernő

A Ferencváros egykori védője így nyilatkozott pályafutásáról:

– Nekem gyerekkorom óta a foci volt a mindenem. A VIII. kerületi Rákócziban, majd a Ferencvárosi SE-ben, azután az MTK-ban, Bukovi Marci bácsi keze alatt játszottam. Az volt az álmom, hogy egyszer élvonalbeli labdarúgó lehessek. Azután húszévesen bevonultam a Bástyából. Következett a Veszprémi Bástya, majd a Kőbányai Dózsa. 1954-ben megnyertük az osztályozó mérkőzéseket, és az NB I-re készültünk! Nem sokáig… Közölték velünk, hogy nem kell még egy budapesti Dózsa csapat. Helyünkön egy másik belügyi gárdát, a Pécsi Dózsát indítják.

A nagyszerű gárdánk szétszéledt, én a Bp. Spartacus játékosa lettem. 1957-ben leigazolt a Ferencváros, két évig voltam az Üllői úton. Csodálatosan szép volt, különösen 1957 nyara. A Fradi tizennyolcas kerete Ausztráliában túrázott, mi az újoncok, ifistákkal és tartalékokkal kiegészülve – a kis zöldfülű Rákosi Gyuszi is velünk volt – megnyertük az Esti Kupát. A döntőben a válogatottakat is felvonultató nagy MTK-t vertük 2-1-re. A budapesti futballbörze rólunk beszélt, éppen ezért a csapat trénerét, Csanádi Árpádot Bécsben a repülőtéren már úgy fogadták, hogy a Ferencváros nagymenői kössék fel jól a textíliát, hiszen a kis Fradi – így hívtak minket – csodálatosan focizott. Néhány nappal később Csanádi összeengedte a két csapatot, és az Üllői úti pályán zsúfolt lelátók előtt(!) 3:3-at játszottunk a sztárok ellen!

Szomorú emlék? 29 évesen egy téli előkészületi meccsen olyan súlyos sérülést szenvedtem, amely lényegében pontot tett pályafutásomra.

csapatkep_tartalekcsapat_1958

(Nagy Béla interjújának felhasználásával)

2 hozzászólás a(z) Forgács Ernő bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.23. 17:00 FTC-Puskás (TV:M4 stream)
Következik: MK 02.26. 20:00 Kisvárda-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST