Fradista anekdoták: Deák Ferenc

Vezeklés

Kikapott Pestszentlőrincen a Ferencváros. A szenzáció főhőse a negyvenes évek gólzsákja, Deák Bamba volt, aki egymaga öt gólt lőtt a válogatott Csikós hálójába.

— Az elsőnél, mint olyan sokszor, lesre játszott a Fradi-védelem — emlékezett Deák. — Azaz csak játszott volna. Én ugyanis a félpályán túlról iramodtam meg… A bí­ró nem fütyült, nem is fütyülhetett, Rudas Feri, az NB I leggyorsabb hátvédje kétségbeesetten futott mögöttem, de nem tudott beérni. Én pedig kicseleztem Csikóst, 1:0…

A második gól előtt elkaszáltak: tizenegyes. Megint becsaptam Csikós Gyulát — úgy látszik, a Gyulák ellen mindig tudtam futballozni… — ő eldobta magát jobbra, az én labdám pedig besüví­tett balra.

Utána ballagok szépen visszafelé, és érzem, hogy valaki megveregeti a vállamat. Megfordulok, s látom hogy Csikós, a kapus. Gondoltam, milyen sportszerű… Aztán a következő pillanatban szemembe dobott egy marék homokot! Annyira nem láttam semmit hogy le is kellett mennem a pályáról. Amikor tí­z perccel később -viszatértem, már kiegyenlí­tett a Fradi. Bedühödtem, s még a félidő befejezése előtt bevágtam a harmadikat. Az öltöző bejárata előtt mellém lépett Sárosi Gyurka, s foghegyről odavágta: “Ezt a meccset még nem nyertétek meg fiam!”

— A mérkőzés végén azonban már megváltozott a hangja, és kedvesen csábí­tgatott:

,,Neked, fiam, a Fradiban kellene futballoznod!”

Én meg visszamosolyogtam, és azt válaszoltam:

„Minden vágyam, hogy ott játszhassak!”

De akkor már más csapatok is érdeklődtek utánam. Az Újpest például táviratot küldött külföldi portyájáról és melegen üdvözölt, mert jól elporoltuk a Ferencvárost. Mire én — nehogy szó érje a ház elejét — valamivel később a lilafehéreknek is rúgtam egy négyest!

— „Büntetésül” utóbb a Fradi, majd az Újpest játékosa lettem. í­gy „vezekeltem” a valamikori öt, illetve négy gólért.

-Részlet: Kő András -Török Péter A magyar futball anekdotakincse-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport