Fradista anekdoták: Sipos Vilmos

Sipos Vilmos

Vilika vigyáz magára

Keveseknek adatott meg a dicsőség, hogy két ország válogatottjában is helyet kaptak. Meg aztán, sokat kell vándorolni ahhoz, hogy a focisors ebben a különleges kegyben részesí­tse kiválasztottját. Nos, Sipos Vilmos az édeskevesek egyike. Németországban született, játszott a jugoszláv, és a magyar nemzeti tizenegyben. Hol Zágrábban, hol az Üllői úton, hol Kolozsváron bukkant fel. Sehol sem vert gyökeret. Megvolt az a szép szokása, hogy ha valahol megszokták, megszerették, azonmód elillant.

A jobbszélső magyarsága hagyott némi kí­vánnivalót maga után és bizony az országutak megrögzött vándora rém gyáva legény volt a zöld gyepen. Két emlí­tett tulajdonsága a viccelődés állandó céltáblájává tette Vilikét, vagy ahogy ő mondta: Vilikát.

Egy FTC—Kőbányai Barátság mérkőzésen valósággal elmenekült a csontkemény Kónya-fivérek elől. Amikor társai szemére vetették nyúlszí­vűségét, a csatár „konyhakész” magyarázattal rukkolt elő:

— Vilika már 15 éve játszani. Rava, Foni, Sesta és Burger ellen. Sokszor. Azok nagyok, de nem tudtak megrúgni Vilikát. Majd pont most rúgjon meg a két Kónya Kőbányáról!

-Részlet: Kő András -Török Péter A magyar futball anekdotakincse-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ