Galambos Antal: 80

Galambos Antal

1953-ban a Honvéd kölyökcsapatában kezdte pályafutását, majd 1959-ben a piros-fehérek szí­neiben mutatkozott be az NB I-ben.

Az 1961/62-es idényben a tartaléksorba száműzték, í­gy végül Oroszlányba távozott.

fedezet utánpótlás válogatottként került az FTC-hez ’63 nyarán.

Jókor is, rosszkor is. Jókor, mert tagja lehetett az 1964-es ragyogó ferencvárosi bajnokcsapatnak. Rosszkor, mert a bajnoki cí­met eldöntő mérkőzésen, Tatabányán egy ütközésnél lábát törte …

Később már nem tudta visszanyerni kitűnő formáját, mindössze két bajnokin kapott lehetőséget.

1966-ban Csepelre igazolt, majd az Egyetértésben folytatta pályafutását, ahol 1968 és 1974 között több mint száz élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára.

A nyolcvanas években ő volt az FTC öregfiúk csapatának egyik leglelkesebb tagja.

(Várkonyi Sándor interjújának felhasználásával)

2 hozzászólás a(z) Galambos Antal: 80 bejegyzéshez

  • Az Oroszlányi Bányászban eltöltött évek hiányoznak! Mielőtt a Fradiban játszott (a szerencsétlen tatabányai meccse, Deli Bandival ütközött).

    • Kedves Miklós, itt nyilván a Fradira fókuszálnak a szerkesztők, nyilván adott klubnál többet tudhatnának, bár én a szöveget értelmezve abból, hogy “Az 1961/62-es idényben a tartaléksorba száműzték, í­gy végül Oroszlányba távozott. A fedezet utánpótlás válogatottként került az FTC-hez ’63 nyarán.”, azt silabizáltam ki, hogy az 1962-63-as szezont tölthette Oroszlányban. Nem akarok hülyeséget mondani, de mintha akkortájt edzősködött volna ott Lóránt Gyula, mielőtt továbbállt rövid úton az NSZK-ba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.26. 19:00 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ