Gansl Izidor

Gansl Izidor (fotó: Sporttagblatt)

Gansl Izidor Bécsből került a Fradiba! Az átigazolási papíron az FTC feltüntette, hogy a magyar származású játékos eddig a bécsi WAF-ban játszott.

Az MLSZ az osztrák szövetség megkérdezése nélkül, tehát szabályellenesen igazolta át az FTC részére! A csatárt ez a legkevésbé sem zavarta, kitűnő formában játszott.

A csatársor belső posztjain mindenhol játszott, de ha a fedezetsorban volt rá szükség, akkor ott szerepelt.

Az 1918/19 évi ezüstérmes csapatban hatszor volt eredményes tizenegy találkozón, ezzel Potya valamint Pataki mögött a harmadik leggólerősebb játékos volt.

Az 1919. április 6-i osztrák-magyarra Pataki sérülése miatt már szóba került az összeállításnál, de végül a válogatók kihagyták. Gansl Izidort bántotta a dolog, de érdekes, hogy csapattársát, Payer Imrét is, aki „szolidaritásból” lemondta a válogatottságot, így tiltakozott Gansl kihagyása miatt…

1919 nyarán több mérkőzést játszott az FTC Bécsben, Gansl ekkor játszott utoljára a zöld-fehérben. ’19 őszén fivérével együtt visszatért Bécsbe. Bár első osztályú bécsi csapatok hívták a Gansl testvéreket, ők az akkor II. osztályú Hakoahba igazoltak vissza.

csapatkep_191x_ifi_es_elsocsapat

(Nagy Béla írásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST