Hajdú József: 75

Tornászként kezdte, majd 17 évesen sportágat váltott és a labdarúgást választotta.

Futballista-pályafutása a Magyar Kábel csapatának kapujában indult, majd az MTK-hoz igazolt 1964-ben. A Lakat-csapatba ugyan nem fért be, de többször is őrizte az ifiválogatott hálóját.

Az 1966-os idénytől két éven át kölcsönjátékosként a Fővárosi Autóbusz csapatában védett. 1968-ban visszatért a Hungária körútra, ahol egy gólnélküli, Fradi elleni mérkőzésen mutatkozott be az élvonalban.

Noha itt még csak négy perc jutott a számára, a következő örökrangadón már a mezőny legjobbjának bizonyult, akárcsak 1973 tavaszán.

Ugyanebben az évben a VM Egyetértéshez szerződött, majd a csapat 1974 év végén fuziónált az MTK-val. Hajdút ’75 nyarán igazolta le a Ferencváros.

Két bajnoki cí­met és két magyar kupát nyert a Fradival. Az 1975/76-os bajnokcsapatban 25 alkalommal őrizte a hálót, mí­g a ’80/81 évi aranyérmes gárdában egyszer jutott szóhoz. 1983-ban vonult vissza (a Budafok területi bajnokságban játszó csapata ’83 tavaszán a bajnokság hajrájára kölcsönkérte a Fraditól), majd két év múlva az Austria Wien elleni mérkőzésen búcsúzott az Üllői úti közönségtől.

– Amikor a Ferencváros nagy családja befogadott, testi és lelki sérülésekkel teli sportember voltam. Leí­rt játékosként kerültem ide és mégis bizalmat kaptam. Ez annyira feldobott, hogy kijött belőlem a képességeim adta maximum. Sorra jöttek a győzelmek, én pedig jóleső érzéssel tapasztaltam, hogy nem kis részem volt egy-egy sikerben. Határozottan jól ment a védés, előttem pedig egy „csikócsapat” száguldozott. Bajnokok lettünk. Elképzelhetik a boldogságomat, hiszen én ezzel még személy szerint is bizonyí­tottam azoknak, akik bennem bí­ztak. Amikor később sportszerűségi dí­jjal jutalmaztak, az is nagyon felemelő érzés volt. Sportpályafutásomban már aligha lesznek ezeknél szebb emlékeim …

Később dolgozott az utánpótlásban, majd kapusedzőként is tevékenykedett.

8 hozzászólás a(z) Hajdú József: 75 bejegyzéshez

 • Mutatja emberi nagyságát, hogy Varga Zoli megvált tőle a stábból, (amikor Hajdú nálunk kapusedző volt) mert edzés közben rágyújtott és hozta helyére kapusedzőnek a korábban Újpesten védett Borbélyt. Sem ő, sem a fia nem csinált ebből ügyet. Egyik sem köpködött evégett Zolira, a fia továbbra is tette becsülettel edzésen és a kapuban is a dolgát.

 • Sok pontot köszönhetünk neki és fiának !

 • Mikor Attilát először láttam, megdöbbentő volt az apjához való hasonlóság, hála Istennek, tudásban is utolérte. Más kérdés, hogy amivel a ’90-es években 10-szeres válogatott lehetett valaki, azzal a ’70-es években a válogatott közelébe sem lehetett férkőzni. Géczi Pista visszavonulása és Zsiborás Gabi kiteljesedése között Hajdú Józsi volt a legjobb megoldás, kiváló kapus volt, megbí­zható, de hatalmas bravúrokat is bemutatott.

  • En 1962-ben egyutt futbaloztam a Hajdu Jocival a Magyar Kabel ifi csapataban.A Joci gyorsan bekerult az elso csapatba meg ifista koraban.Akkor a Magyar Kabel az NB3-ban futbalozott.Nagyon jo kapus volt mar ifista koraban.Sajnaltuk amikor az MTK leigazolta,mert amikor nem volt mecse az elso csapattal,akkor kisegitette az ifit is mert meg ifjusagi koru volt.Nagyon rendes jo srac volt a Hajdu Joci mindenki nagyon szerette.Abban az idoben az NB1-es csapatban futbalozni nagyon nehez volt,mert nagyon jo csapatok voltak vilag klasszis jatekosokkal.Kapusok teren is sok jo kapus volt.Nagyon jo itt latni a kepen,hiszen olyan regen volt es fiatalok voltunk 62-ben.Kivanok neki es kedves csaladjanak a legjobbakat Phoenixbol Az Molnar Bela

 • Isten éltessen sokáig!

  Vannak közös ismerőseink és í­gy sok szépet megtudhattam Róla!
  Remélem még legalább 20évig köszönthetjük!!!!

 • Még nem volt a Fradi játékosa, de már akkor rokonszenves volt nekem. Aztán nagyon csúnya volt, ahogyan magárahagyták. Dalnoki pedig mindig jó szemmel vette észre, hogy melyik “leí­rt” játékosban van meg a lehetőség.
  És emlékszem egy szőke kisfiúra a kispad mellett. Aki aztán egy gyenge emberöltő múlva kivédte a BL-ben azt a bizonyos tizenegyest…

 • Szégyellem, de nem nagyon emlékszem rá, pedig a hetvenes évekből már vannak emlékeim. Ezért is jók ezek  köszöntök. Boldog születésnapot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső