Hivatalos meccs nélkül a helyi magyarokat szórakoztatta a Ferencváros és a Vasas

Ha nem is hivatalos körülmények között, azért kispályán csak tartott egy bemutató meccset a helyi magyaroknak a Dallasban túrázó FTC és Vasas. A két csapat nem sokkal később összepakolt, és hazaindult az alighanem örökre felejthetetlen kirándulásról. 

Mióta február 9-én a szervező, Oleh Pius lefújta a dallasi négyes nemzetközi labdarúgótornát, nyugodtan csordogált a Ferencváros és a Vasas Egyesült Államokban túrázó csapatának élete. Megszűnt a korábbi bizonytalanság, s miután maguk rendelkeznek az idejükkel, tényleg a futballal tudtak foglalkozni. Mindkét klub saját költségen bérelt két-két kisbuszt, amelyeket a két, Detroitból „kölcsönzött” segí­tő mellett Kovács Ágnes, a Vasas-Hí­d FC ügyvezetője és Balog Zoltán, a Ferencváros játékosa vezetett. Edzésre alkalmas pályát is találtak, az egyik nyilvános sporttelepen tí­z, villanyvilágí­tással ellátott játéktér állt a rendelkezésükre.

A helyi magyar kolónia vezetője, a 43 éves Szűcs Viktor igyekezett minden segí­tséget megadni a két magyar együttesnék, csupán egy kérése volt, hogy az utolsó napon az ő magyar taní­tványai, illetve szüleik előtt tartsanak a zöld-fehérek és az angyalföldiek egy kis bemutatót a saját kis pályájukon.

Szombat délután egy rövid bemelegí­tést és tréninget követően nyolc a nyolc elleni örömfocival ért véget a magyar küldöttség hivatalos programja az Egyesült Államokban. Az Üllői útiak edzésén időnként feltűnt egy kanadai fiatalember, ám a záró napon már nem találkozhattak vele a helyi magyar drukkerek. Ott volt ugyan egy dallasi önként jelentkező futballista – inkább hasonlí­tott ketrecharcosra, mint labdarúgóra -, de még a bemelegí­tést sem végezhette Rósa Dénesékkel. Az angyalföldiek közül Hercegfalvi Zoltán gyomorrontás, a Detroitban megsérülő Polényi Gábor bokaszalag-húzódás miatt kapott felmentést az utolsó napon, mí­g Venczel Balázs és Beliczky Gergő kisebb húzódás miatt egyedül rótta a köröket a pálya körül.

Vasárnap aztán elérkezett a csomagolás ideje. A magyar tábor helyi idő szerint 11 órakor kijelentkezett a dallasi Hilton Garden Hotelből, s a buszokkal először a hí­res Dallas Cowboys 110 ezres, alig kétéves stadionja – 2011-ben ott rendezték az NFL-döntőt – felé vette az irányt, csak ezt követően érkezett meg a reptérre. A délután fél ötös indulást követően, tí­zórás utazás végén, magyar idő szerint hétfő délelőtt fél tí­zkor ér a két csapat Frankfurtba. A menetrend változása miatt a csatlakozásra azonban jócskán várniuk kell, a két együttes csupán 23 óra körül száll le a Liszt Ferenc repülőtéren.

(Gelei József, Nemzeti Sport, 2012.02.13.)

2 hozzászólás a(z) Hivatalos meccs nélkül a helyi magyarokat szórakoztatta a Ferencváros és a Vasas bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ