Hivatalosan is eladták az FTC zRt.-t

Szerda délután négy óra után aláí­rták az Üllői úti létesí­tmény és a hozzá kapcsolódó ingatlanegyüttes, továbbá a létesí­tményhez kötődő használati jogok, valamint az FTC Labdarúgó Zrt. értékesí­tésével kapcsolatos szerződéseket.

A megállapodásokat Rieb György (FTC-elnök), Szász András (Esplanade Kft.) és Tátrai Miklós (MNV Zrt.) látták el kézjegyükkel. A vásárló cégnek egy hónap áll rendelkezésére, hogy az előí­rt összeget megfizesse az FTC és az állam részére. Rieb György elmondta, beérett az a munka, amit csapatával az elmúlt hónapokban végzett, és szerinte hamarosan újra a régi fényében tündököl majd a Ferencváros. A vevőnek 30 napja van, hogy a vételárban szereplő összegeket kifizesse az FTC-nek és az államnak.

(2008.04.09. – ftc.hu)

Rieb György a következőképpen kommentálta mindazt, hogy az í­gért határidőre az angolok kifizették a vételárat.

– Amiben sokan kételkedtek, az mára biztossá vált: örömmel jelenthetem be, hogy a Fradi megmenekült! Hosszú tárgyalások eredményeként mától új tulajdonosa van a ferencvárosi labdarúgásnak. Várhatóan június közepéig kifizetjük a fennálló tartozásokat, ezt követően tisztábban látjuk majd, mennyi pénze marad a klubnak. Célunk az, hogy az egész egyesületet új alapokra épí­tsük. Nyáron már biztosan lesz látszata annak, hogy itt vannak az angolok. Május végén egyébként közgyűlésre kerül sor, ahol új igazgatótanács áll majd munkába. A nyolc tag közül hármat mi delegálhatunk majd, ami már önmagában az angolok nagyvonalúságát jelzi, hiszen a tulajdonosi “hányadokat” figyelembe véve talán még egy hely sem járna nekünk.

Majd Terry Robinson, az FTC zRt. leendő elnöke vette át a szót, aki szintén kiemelte, hogy sok tárgyalás kellett ahhoz, hogy ez a megállapodás létre jöjjön.

– Örülök a megállapodásnak, célunk, hogy a legsikeresebb magyar klubot visszavezessük az őt megillető helyre, de ez nem fog gyorsan menni. Óriási szükség lesz a szurkolókra is, hiszen nélkülük nem lehet igazán sikeres egy futballcsapat, de előfordul majd, hogy eleinte lesz néhány népszerűtlen intézkedésünk is, amelyek rövidtávon nemtetszést válthatnak ki, de hosszútávon csak ezek hozhatnak sikert. A célunk az, hogy jövőre a csapat a pályán visszakerüljön az élvonalba, ennél távlatibb célokról egyelőre felesleges lenne beszélni.

Robinson elmondta, három napot marad Budapesten (ahová vele tartott a Sheffield egyik utánpótlásért felelős szakembere is), és ezalatt az idő alatt már kész munkatervet szeretne kialakí­tani a jövőt illetően.

(2008.05.09. – ftc.hu)

Az angol többségi tulajdonba került FTC Labdarúgó Zrt. hétfői közgyűlésén megválasztották a részvénytársaság új vezetőségét. Az igazgatóság tagjai: Kevin McCabe, Terry Robinson, John Burnley, Jason Rockett, Patrick Vangoidsenhoven, Rieb György, Horváth Gábor és Berki Krisztián. Az FTC Zrt. jövőbeni elnöke Terry Robinson, vezérigazgatója Berki Krisztián.

– Nagy örömmel tekintek a Berki Krisztián vezérigazgatóval közös munka elé – mondta a közgyűlésre Magyarországra látogató Terry Robinson. – Remélem, hogy a Fradi-család valamennyi tagjával hatékonyan tudunk majd együttműködni, és a klub a pályán, valamint a gazdasági mutatóit tekintve is hamarosan eredményes lesz.

– Egy hosszú folyamat végére tettünk ma pontot, egyszersmind egy új korszak vette kezdetét – mondta Kevin McCabe, a labdarúgó klub többségi tulajdonosa. – Mindenekelőtt köszönteni szeretném a Fradit klubjaink családjában, mely immár kontinenseket ölel át. A csapat szurkolóit pedig biztosí­thatom arról, hogy legfőbb célunk a Ferencvárost újra a zöld-fehér tradí­ciókhoz méltó magaslatokba emelni. Az elmúlt hónapokban megkezdett munkát kell folytatnunk, a már újonnan felállt FTC zRt. igazgatóságának vezetőivel. Köszönöm az FTC, valamint az FTC Zrt. elnökségének erőfeszí­téseit – hiszen nehéz körülmények között is életben tartották a labdarúgó csapatot -, és a Fotex partnerségét.

(2008.05.19. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ