Horn Károly Lajos

Horn Károly Lajos az FTC (valamint a Ganz-Waggongyári Tisztviselők Labdarúgó Egyesületének) első labdarúgóinak egyike, az FTC első bajnokcsapatának tagja, a klub örökös bajnoka.

A gépészmérnök végzettségű Horn, a foot-ball mellett atletizált, vízilabdázott (1904-ben az FTC első póló-csapatának bekkje volt), vívott, síelt, hegyet mászott úgyszólván minden versenysportág aktív művelője volt.

1906-1907-ben legidősebb tagja volt a Horn-Serényi-Wachter híres hegymászóhármasnak (Serényi Jenő ugyancsak az FTC labdarúgója volt. A honvédhadnagy-ügyvéd 1915 júliusában a doberdói harcokban esett el.).

1908 novemberében az újonnan alakult vívó-szakosztály vezetője, később intézője volt.

A későbbiekben a magyar sportéletben (Magyar Sí Szövetség, Magyar Hegymászók Egyesülete, Magyar Turista Szövetség), így az FTC-ben is sportvezetőként (vívó- ill. sí-szakosztály) tevékenykedett.

Emellett kiterjedt turistairodalmi munkásságot fejtett ki.

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség honlapján így írnak róla: “Mai fogalmak szerint így nevezhetnénk: “természetvédelmi apostol”. Mindig csodálatos energiával és céltudatosan dolgozott, de sohasem akart feltűnni, soha nem várt elismerést vagy köszönetet. Ideális vezető és túratárs volt, élvezet volt vele járni a hegyeket.”

A II. világháború végén Budapest ostroma alatt vesztette életét.

Klubjai: FTC (1900-), Ganz Waggongyári TLE (1901)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
    Húsvéti...
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 04.30. 19:30 FTC-MOL VIDI FC (TV:M4)
Következik: 04.27. 19:30 Honvéd-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST