Horváth József

Az RTK-ból került a BTC-hez. Ügyes jobbösszekötőnek bizonyult félelmetes lövőkészséggel. Amikor 1924-ben a BTC 4. helyezést ért el bajnokságban, a gólok 70%-át a Káposzta becenevű játékos lőtte.

Bár alig játszott a Fradiban, mégis „híres futballistánk”, ugyanis Horváth II. volt a Ferencváros első profi labdarúgója!

Hogy miért? Íme, a korabeli tájékoztató:

Eddig csupán egyetlen játékos írt alá profi szerződést a Ferencvárosnak: Horváth II, akit az Újpest is szerződtetni igyekezett. Horváth II-vel tehát azért tettek kivételt, mert fennállott a veszély, hogy a lila-fehérek lestoppolják…

Utólag kiderült, hogy fölösleges volt a nagy sietség: a BTC korábbi “Káposztája” Olaszországból tért haza, de négy meccsen csak egy gólt szerzett, majd kimaradt a csapatból és már nem is került oda vissza. Horváth II. egyetlen ferencvárosi gólját a III. kerület csapata ellen szerezte, és ezzel feliratkozott az 1926/27-es ferencvárosi góllövőlistára és három meccsével ennek a szezonnak a bajnoki gárdájába. Fényképe azonban már nem került a bajnoki tablóra.

Fiatalon hunyt el.

(Képessy József, Hoppe László és Nagy Béla írásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST