ifj. Albert Flórián: 55

10 hozzászólás a(z) ifj. Albert Flórián: 55 bejegyzéshez

 • 50! A pofám leszakad, hogy múlnak a gyermekévek. Isten éltessen soká, drága Floresz! Neked (és nekünk) már csak a kicsit sárgább, kicsit savanyúbb idők jutottak, de hogy akkor is voltak napsütéses, szép napjaink, nagyban köszönhető Neked is!

 • A “2015”- Soroksí r bejegyzés mí r fitalabb, mint az itt felsorolt hozzí szòlí sok.

  Ezért — mint nem Magyarorszí gon élô szurkolò — felteszem kérdésemet a Soroksí r-al kapcsolatban.

  Mi köze a Soroksí r csapatí nak a Fradihoz.

  Az elsô Stadion, közismerten, a külsô Soroksí ri ùton Volt.

  A mostani Soroskí r csapat is ott tanyí zik ?

  Szí momra érdekes, hogy ifj. Albert Flòrian Soroskí ron edzôsködig.

  Valòszìnûleg nem nosztalgií bòl teszi ezt, hanem inkí bb valami kapcsolatbòl.

  Feltételezem, hogy a Soroksí r a fiatal tehetségeknek a kiszemlésére és a Fradihoz küldése miatt létezne ?

  • Együttműködés, kvázi fiókcsapat-szintű, sok volt játékosunk, meg kölcsönadott fiatalunk van ott. A csapat Soroksáron székel, a Soroksári út még a IX. kerületben van. Valamiféle sporttevékenység most is zajlik ott, de nem foci, meg ott az első pálya emlékköve, viszont pálya már nincs, kiscsapatok használták kb. a rendszerváltásig.
   Tehetségkutatás és Fradihoz irányí­tás? Ilyen tevékenység szerintem az egész országban nem zajlik, nálunk meg tutira nem. Külföldi lejárt szerződésű kukázások az adott edző vonzáskörzetéből, az igen. De most már Ramirez se lesz, lesz helyette sok pénz, egy használható balhátvéd helyett akár 4-5 új és használhatatlan játékost is fizethetünk, de jó lesz.

   • Köszönöm Ví laszodat.

    Akkor van miért aggòdnunk !

    Tehetségkutatí s és Fradihoz irí nyìtí s.

    Ezt gegint a Fradi sají t kezébe kell, hogy vegye. Ha jòl megértettem azt, ami Ìrtí l, akkor ez hií nyzik jelenleg.

    A következtetés meg ebbôl, hogy valòjí ban nem is tudja az edzô, hogy kit ví lasszon, mert nem lí tta neveltetésüket, serdülésüket és fejlôdésüket, azoknak a jí tékosoknak, amelyeket “megvesz” a klub érdekében.

    Kiképzett szakemberek, akik ehhez értenének, az edzôn kìvül, ki lehetne ?

    Kispufi: Mi a Te véleményed. A jelenlegi II. -és III. osztí lyù csapatokbòl vannak-e olyan tehetségek, akik az I. osztí lyù csapatot — elméletben — meg tudní k erôsìteni ?

    Egy naiv ötlet a végén: A Soroksí rt nem-e tudní  a Fradi leszerzôdtetni, hogy egyrészt keresse orszí gszerte a tehetségeket és mí sodrészt elôször Soroksí rra vigye és ott “nevelje” I. osztí lyù jí tékosokkí  ?

    Tudom, naiv ötlet.

    • Áh, teljesen fordí­tott az irány, a másod-, harmadosztály javarészt a volt élvonalbeliek parkolópályája, épp feltörekvő brigádok, ahol perpillanat van pénz és van élehetőség élvonalbeli-közeli játékosokat megfizetni. hogy onnan helybeli tehetségek törjenek utat maguknak? áhhh. A helyi csapatba nincs esélyük bekerülni. majd ha elfogy a pénz és megint a járásban versenyeznek, onnan meg a kutya nem fogja látni őket.
     Sokszor eljátszom a gondolattal, a mi Császárunk Hercegszántóról, az újpesti Dunaiak Garáról, mind a szerb határ közeléből -- hát hol van ma esély, reális lehetőség odavalósi gyerekeknek ilyen csapatokhoz kerülni, ilyen pályát befutni?
     Ötleteid szépek, de sok vele a munka és kevés a lenyúlható lóvé. Nem lenne megvalósí­thatatlan, de még csak halvány szándék sincs rá.

 • Hát, csak azért szólok hozzá, mert az idén innen még senki sem köszöntötte…ismétlem magam, saját jogán ragyogó futballista volt, de egy ilyen apával a háttérben… Sosem volt igazán a képességei szerint elismerve…. de az ne bántson, “Kisflóri”, erre büszkének kell lenni…7 éves voltam, és bulvársajtó nélkül is az egész ország “lélegzetvisszafojtva” várta, hogy a CSÁSZÁRNAK születik-e fia? Kedves “Kisflóri”, ez tényleg í­gy volt, ez vidéki alsó-tagozatokban téma volt, taní­tónénik, gyerekek között… engem nem az dobna fel, hogy 24 közé jutunk egy EB-n (ahol minden 2. európai ország ott lesz), én azt a feelinget szeretném még egyszer megérni, hogy az egész országban EZ legyen a téma, ne Z. L. mellnagyobbí­tása….

 • Utólag is nagyon boldog születésnapot kí­vánok Neki!

  Sajnos Édesapját nem ,viszont Őt sokszor láttam játszani.Kár ,hogy a karrierjét a sérülések hátráltatták,de í­gy is sokat tett szeretett csapatunkkért.

 • Isten éltesse Floreszt! Nyilván nem kis teher ilyen névvel élni és (lehetett) futballozni, nem is szabad bármilyen összevetésre vetemedni, de az biztos, hogy szégyellnivalója egyáltalán nincs, sőt. Amiről nem tehetett, de alapvetően befolyásolta pályáját, az a sérülékenysége. Mindneesetre sok hasonló focistát kí­vánok még magunknak a jövőben is.

 • Isten éltessen, “kisflóri”! Ha nem egy unikális zseni az apja, sokkal jobban megbecsülték volna a saját jogon elért teljesí­tményét. Tényleg élmény volt nézni, ahogy pl. Lipcseivel megértették egymást.

 • Isten éltessen sokáig Floresz!
  Úgy gondolom nélküle nem értük volna el azokat a csodálatos eredményeket a 90-es években, páratlanul kí­váló technikai tudása egyedülálló volt az akkori magyar nb1-ben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ