IV. Novák Dezső Utánpótlás Emléktorna

Az Illés Akadémia U13-as csapata (képünkön) nyerte a IV. alkalommal megrendezett Novák Dezső Utánpótlás Tornát Tapolcán. A szombathelyiek a döntőben 2-1-re győzték le a Ferencváros csapatát.


Legendás jobbhátvédünk, edzőnk és olimpiai bajnokunk tiszteletére negyedik alkalommal rendeztük meg az utánpótlás tornát.

Az eseményen a Ferencváros, az Illés Akadémia, a Dunaújváros, a Tapolca, a Héviz, a Bene Ferenc LA, a Mosonmagyaróvári TE, a KFC Komárno valamint a Felsőszeli TE U13-as csapatai vettek részt.

A labdarúgó-tornán egykori játékostársak, tanítványok, kollégák és barátok jelenlétükkel is tisztelegtek Novák Dezső emléke előtt.

Dr. Géczi István mellett olyan egykori sporttársak jelentek meg, mint: Szokolai László, Rab Tibor, Pogány László, Mucha József, Judik Péter, Nyilas Elek, Havasi Mihály, dr. Török Lajos, Kaszás Pál, Szabó Ferenc, Török Péter, Kereki Zoltán, Iszak Sándor, Gerencsér Ferenc, Sebestyén Péter, Hegedűs Péter, Vörös Imre, Topor Antal, Kuti László, Balassa Péter, Hegyi Gábor, Németh Zoltán, ifj. Németh Lajos, Kovács Zsolt, Vidóczi József, Harkai Dániel, Fider József.

A napot az öregfiúk csapatainak meccse zárta. A Haladás 7-3-ra, a Ferencváros 8-5-re nyert a tapolcai öregfiúk ellen.

A torna végeredménye:

1. Illés Akadémia (Olasz, Pataki, Mozsár, Udvardi, Balogh Á., Szvoboda, Varga O., Bonyhárd, Kovács B., Mohos, Magyar, Papp, Vékony; szakvezető: Noé Dávid)
2. Ferencváros (Tóth Z., Almássy, Bánki, Kaszás, Manner, Zsigmond, Palaga, Farkas Á., Borbély, Juhász; szakvezető: Munkácsi Dávid)
3. Bene Ferenc LA (Horváth F., Vörös, Stikrád, Juhász, Surányi, Pintér, Kis-Fónai, Czimmerman, Németh M., Klauz, Bellai, Tóth L.; szakvezető: Major Ádám)
4. KFC Komárno (Molnár, Jokel, Konc, Angyal, Fekete, Jóba, Ferenczi, Kovác, Pákozd; szakvezető: Pákozdi Tihamér)
5. Mosonmagyaróvári TE 1904 (Végh, Kovács M., Rajki, Bogár, Glaser, Prikler, Baróti, Horváth K., Kertész, Wurm, Szabó M.; szakvezető: Borbély Attila)
6. Dunaújváros PASE (Kovács M., Weixl, Péter, Gál, Győri, Pribék, Kovács G., Katona, Dianovszky, Vagyóczki, Kovács A., Maronai; szakvezetők: Tóth Árpád, Tóth István)
7. Tapolca IAC VSE (Bakács, Giczi, Varga Á., Kiss Bence, Szekér, Sebők, Nap, Horváth L., Kiss Balázs, Majoros, Kolompár, Nagy B.; szakvezető: Blaskovics Gábor)
8. Hévíz SK (Salamon, Turós, Molnár Zs., Darmai, Lázár, Andor, Szigeti, Reichstetter, Nagy-Balázs G.; szakvezető: Jankovics Péter)
9. Felsőszeli TE (Kaprinai F., Volovár, Kaprinai Z., Molnár, Csicsola, Varga J., Nyitrai, Szüllő, Mészáros, Varga Sz.; szakvezetők: Kalocsai Enrico, Kontár Pitvu)

Különdíjak:

A torna legjobb mezőnyjátékosa: Manner Balázs (Ferencváros)
A torna legjobb kapusa: Horváth Fábián (Bene Ferenc LA)
A torna gólkirályai: Papp Csongor (Illés Akadémia), Manner Balázs (Ferencváros), Maronai Zalán Gábor (Dunaújváros PASE), Prikler Márk (Mosonmagyaróvári TE 1904)
A torna legjobb védője: Mohos Barnabás (Illés Akadémia)
A torna legjobb jobbhátvédje: Farkas Ádám (Ferencváros)
Géczi István különdíját kapta: Tóth Zalán (Ferencváros)
A Tempó, Fradi! Alapítvány különdíját kapta: Vékony Bence (Illés Akadémia)
A legjobb tapolcai játékos: Varga Ádám

(Tempó, Fradi! Alapítvány)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • Az ullői129.hu élő közvetítése:

  Döntő: Ferencváros 1-2 Illés Akadémia

  Erre a találkozóra is igaz volt az, ami a bronzmeccsre, érezni lehetett a feszültséget. Az első komolyabb helyzetek az eladott labdáink miatt az Illés Akadémia előtt adódtak, ám Tóth a helyén volt a kapuban. A negyedik percben átemelték, Almássy tisztázott fejjel a gólvonalról. A hetedik percben sort cserélünk. “Félidőben” is 0-0, nagy helyzetek nincsenek, küzdelem annál inkább. A tizenkettedik percben szabadrúgásból megszerzik a vezetést a szombathelyiek, szépen kivitelezett lövés volt, sajnos. Két perc múlva megvan az egyenlítés! Juhász indul meg a szélen, majd a palánkra lő erősen, hogy a középen érkező Zsigmond elé pattanjon a labda, oda is megy, Benedek pedig elteszi a kapus mellett, 1-1! Tizenhatodik perc: ismét előny az Illés Akadémiánál, a sarokból adnak középre, ahonnan óriási lökettel veszik be a kapunkat. A lelátón felzúg a “Hajrá, Fradi!”. Hajrá, bizony! A hajrában a Szombathely az időt húzza, valamint faultol és akadályozza a szabadrúgásaink elvégzését, büntetlenül – futó óra van. Ezzel pedig meg is nyeri az emléktornát.

  *

  A harmadik helyért: Bene Ferenc LA 4-1 FC Komárom

  Érződött, hogy már nagyobb a tét, mint korábban, a révkomáromiak pedig talán eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották. Az első gólra a tizedik percig kellett várni, a BFLA ekkor egy átlövésből szerezte meg a vezetést, a távoli löket a kapufáról pattant be. Utána viszont egyből megtriplázták előnyüket. A lilák nem adták fel, szépítettek is, végül a somogyiak kihasználták azt, hogy ellenfelük kitámadt és belőtték negyedik góljukat.

  *

  Hévíz SK 1-4 Mosonmagyaróvári MTE

  Hiába küzdött becsülettel a megfogyatkozott Hévíz, ez csak a becsületgólra volt elég, következnek a helyosztók. Csapatunk a címvédésért megy majd a döntőben. Ez a két meccs már húszperces lesz.

  *

  Bene Ferenc LA 3-0 FC Komárom

  A somogyiak komolyabb megerőltetés nélkül múlták felül a felvidékieket.

  TIAC 1-5 Mosonmagyaróvári MTE

  Sokáig nagyon jól tartotta magát a Tapolca, ám az MTE a mérkőzés utolsó perceiben megszórta őket. A meccs jelenete mégis az övék, egyik játékosuk majdnem egészpályáról emelte át a móvári kapust.

  *

  Illés Akadémia – Ferencváros

  Az első percekben Manner szabadrúgása és Zsigmond lövése jelentett helyzetet, előbbit a sorfal, utóbbit a kapus blokkolta. A szombathelyiek szabadrúgását, ha nehezen is, de blokkoltuk, majd felszabadítottunk. És megvan a vezetés! A szélről Manner éles lövése talált utat a kapuba a hetedik percben. A kilencedik percben pedig már 2-0! Az Illés a palánkra lövéssel próbált felszabadítani, de a labda a középen üresen álló Borbélyhoz pattant, aki szépen a kapuba helyezett. Majd jön a harmadik is, Farkas egyedül támad, elhúzza a védő mellett és a hosszúba teker, szép volt, 3-0! Az utolsó percben még Juhászt rántják vissza, de előnyszabály, a helyzet pedig kimarad, de a győzelem a miénk. Magabiztosan menetelünk előre.

  *

  Felsőszeli TE 1-4 Dunaújváros PASE

  A dunaújvárosiak igazi bombagólokkal hozta a mérkőzést, a felvidékieknek csak a meccs végén sikerült megszerezniük a becsületgólt. Közben kint szakad a hó.

  *

  Bene Ferenc LA 0-2 Ferencváros

  Támadólag lépünk fel az első percekben, Borbély révén van több helyzetünk is, gól azonban nem, a BLFA egy szabadrúgás után tud veszélyeztetni, valamint egy kontrából, amit Tóth véd szépen. Az ötödik percben pedig csodás góllal szerezzük meg a vezetést, a sarokból Borbély a palánkot használva passzol hátra Mannerhez, aki kapásból a kapuba vágja. Nagy helyzetek nem alakulnak ki a folytatásban, sort cserélünk, a tizedik percben kapusunk félpályáról tűzi rá, amit véd a kaposvári poszttársa. Aztán belőjük a másodikat! Zsigmond volt erőszakos a kapussal szemben, de még a szabályok keretein belül, a jutalma gól, 2-0! A tizenkettedik percben Zsigmond a bal, míg Manner a jobb kapufát lövi ki, ezzel zárult a mérkőzés, amit megérdemelten nyertünk meg.

  *

  TIAC 2-2 Dunaújváros PASE

  Izgalmas meccset játszott a két csapat, bár a Tapolca volt kezdeményezőbb, mégis a DPASE szerezte meg a vezetést kétszer is, a kék-fehérek viszont mindkétszer egyenlíteni tudtak, igazságos eredmény született.

  *

  Illés Akadémia 3-0 FC Komárom

  A szombathelyiek gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, a győzelmük lehetett volna nagyobb arányú is, de jól láthatóan inkább tartalékoltak a folytatásra.

  *

  Felsőszeli TE 0-5 Mosonmagyaróvári TE

  Az MTE esélyeshez méltó módon hozta a mérkőzést.

  *

  Hévíz SK 0-3 Dunaújvárosi PASE

  A hévízi fiúk becsülettel küzdöttek, de nem volt esélyük a dunaújvárosiak ellen.

  *

  Rövid szünet után következnek az alsó- és felsőági meccsek, a fiúknak a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiával és az Illés Akadémiával kell majd megmérkőznie a felsőházban.

  *

  TIAC 1-3 Bene Ferenc LA

  Az utolsó csoportmérkőzés kifejezetten izgalmasra sikerült, bár gyorsan elment 2-0-ra a BFLA, utána viszont a Tapolca percei következtek, szépítettek, majd keményen rohamoztak is, ám az egyenlítés nem sikerült a kék-fehéreknek, egy ellentámadás után pedig eldöntötték a kaposvári fiatalok a találkozót.

  *

  FC Komárom – Ferencváros

  A zöldek – lilák rangadón a második percben megszerezzük a vezetést, Zsigmond keverget a sarokban, majd középre játszik, ahol üresen várja a labdát Kaszás és a hálóba helyez. A negyedik percben Kaszás visszaadta a “kölcsönt”, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Zsigmondot, aki nem is hibázott, 2-0! Egy kis kakaskodás, Kaszást próbálta a nála jóval nagyobb révkomáromi játékos fegyelmezni, de Gábor nem hagyja magát. Eztán pedig jön egy újabb gólunk, jól adogattunk az ellenfél kapuja előtt, végül Almássynak egy lépésről kellett a gólvonalon túlra segítenie a labdát. Utána cserélünk. Az újabb találatra nem kellett sokat várni, Juhász a palánkot használja, a kapus megfogná a labdát, de a saját kapujába löki azt, komikus jelenet volt. És ott az ötödik is! Borbély okosan az alapvonali palánkra lőve játssza meg Juhászt, akinek már csak az üres kapuba kell tennie a labdát. A végeredmény is ez marad, hátul jól zártunk, míg elől okosan alakítottuk ki a helyzeteket, amiket jó százalékban ki is használtunk. A győzelemmel hibátlanul nyertük meg csoportunkat.

  *

  Illés Akadémia 3-0 Felsőszeli TE

  A szombathelyiek végig domináltak a mérkőzésen, a felvidékieknek nem sok momentumuk volt.

  *

  Mosonmagyaróvári TE 0-2 FC Komárom

  Sokáig kiélezett küzdelem zajlott a pályán, majd úgy tűnt, hogy eldőlhet a mérkőzés az egyik irányba, a révkomáromi lila-fehérek sárga lap miatt két perces büntetést kaptak, emberhátrányban kellett játszaniuk. Ezt azonban az MTE nem tudta kihasználni, sőt! A Komárom megszerezte a vezetést, majd a kiegészülésük után rögtön megszerezték a második góljukat is.

  *

  Hévíz SK 2-3 TIAC

  A sérülések miatt megfogyatkozott Hévíz nagyon jó mentalitással lépett pályára a jól szereplő Tapolca ellen, hozzáállásuk miatt is kijár nekik a dicséret. Vezettek is és sokáig az ikszet is tartották, csak az utolsó percekben tudott előnyt szerezni a TIAC. És 1-3-nál sem adták fel, a középkezdés után félpályáról lőttek hatalmas gólt, ám pont ezúttal nem jutott nekik.

  *

  Dunaújváros PASE 1-4 Mosonmagyaróvári TE

  Bár a Dunaújváros szerezte meg a vezetést, igazán nem volt esélyük a pontszerzésre, az MTE végig sokkal jobb volt ellenfelénél, ami meg is mutatkozott az eredményben, a DASE vezető gólja után egyből egyenlítettek is, majd magabiztos győzelmet arattak. A Móvári 13-as fiatal pedig egy szóbeli Gera-díjat kap tőlünk a gólöröméért.

  *

  Hévíz SK 0-8 Illés Akadémia

  Nem egyenlő erők meccse volt ez, ami nem a gólok számáról marad emlékezetes, hanem arról, hogy a Hévíznek kétszer is kapust kellett cserélnie sérülés miatt, előbb a rendes kapusukkal rúgtak össze a szombathelyiek, majd a vészkapust bombázták fejbe, akinek eleredt az orra vére, majd egy mezőnyjátékosukat is orrvérzés miatt kellett cserélni és ápolni, mindhármuknak jobbulást!

  *

  U13-as együttesünk csapatképe:

  *

  Bene Ferenc LA 2-0 Felsőszeli TE

  A kaposváriak nehezen tudták feltörni a felvidéki zöldek védelmét, végül azért siker koronázta próbálkozásaikat.

  *

  Ferencváros 5-0 Dunaújváros PASE

  A Dunaújváros kezdte a meccset, de a labdaszerzésünk után egyből megszereztük a vezetést, Manner passzát Juhász lőtte a hosszú felsőbe! Nem sokkal később Tóthnak kellett nagyot védenie, majd tűzijátékot rendeztünk a pirosak kapuja előtt, de nem sikerült betalálni, remekül védett a kapus. Aztán hibázott, a közvetett szabadrúgásból ismét Manner – Juhász akció és gól az ötödik percben. A hatodik percben a két gólpassza után gólt is szerez Manner, a távoli lövését bevédte a DPASE hálóőre. Ezután viszont három bravúrt is bemutat, nagy védések voltak. Almássy indítása után Zsigmond szinte nullszögből veszi be a rövid sarkot, ez hiba a pirosak cserekapusától. A tizenegyedik percben Manner duplázik, biciklicsel után lövi ki a hosszú felsőt. Vége, az eredmény nem túlzó, akár lehetett volna nagyobb is a különbség.

  *

  Felsőszeli TE 0-2 TIAC

  A felvidékiek nem tudtak mit kezdeni a Tapolca lelkes játékával, a hazai pályán szereplő kék-fehérek teljesen megérdemelten nyertek.

  *

  Bene Ferenc LA 1-4 Illés Akadémia

  Nagy iramot, színvonalas játékot hozott a két utánpótlásbázis összecsapása, amin sokáig csak azért volt előnyben a szombathelyi együttes, mert hálóőrük jobban védett. A végén azonban bevitték a kegyelemdöféseket, és ezzel megérdemelten gyűjtötték be a győzelmet.

  *

  Dunaújváros PASE 1-1 FC Komárom

  A szintén Szlovákiából érkezett Komárom méltó partnerének bizonyult a Dunaújvárosnak, gyűrték egymást a felek, egy-egy gól született, igazságos a döntetlen.

  *

  Felsőszeli TE 1-1 Hévíz SK

  A felvidéki zöld-fehérek a balatoni zöld-fehérekkel csaptak össze, kiegyenlített küzdelem volt, amin a Hévíz az utolsó percben mentett meg egy pontot.

  Mosonmagyaróvári TE 1-5 Ferencváros

  Hatalmas “Hajrá, Fradi!” kiáltással hangoltak a fiúk. Egyből letámadtuk a móváriakat, Büntetőgyanús helyzet is akadt – kezezés -, de a síp néma maradt. A harmadik percben Zsigmond szabadja után Manner lőhetett, azonban kicsit eltörte, nem sokkal később kapufát lőttünk mi és az MTE is. És a negyedik percben meglett a vezetés! Manner lövését még védte a kapus, de Kaszás duplázásánál már tehetetlen volt! És ott a második is szinte egyből, Almássy vesz át egy labdát maga mögött, ezzel elküldve a védőt és távolról a felsőbe bombáz! Majd Manner emel a kapufára, ez gólt érdemelt volna. Ami kicsit később nem is marad el, éles szögből Manner megszerzi megérdemelt gólját, 3-0! Sort cserélünk, szépít az MTE, hamar válaszolhatnánk, de Juhász erős lövéseit előbb a kapufa, majd a kapus védi. És ott a negyedik! Bánki játszik a szélről Mannernek, aki középről hatalmas gólt akaszt a tizedik percben. És egyből megszerezzük az ötödiket is, stílszerűen az ötösben szereplő Borbély révén. Vége, megérdemelt győzelem!

  *

  Hévíz SK 1-6 Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia

  Magabiztos győzelmet arattak a kaposváriak, az eredmény nem túlzó, akár lehetett volna nagyobb is a különbség, ám ezt a megszeppenve kezdő hévíziek kicsit javuló játéka megakadályozta. Jöhet a Fradi bemutatkozó mérkőzése!

  *

  Megkaptuk a Fradi keretet: 1 Tóth Zalán, 7 Almássy Levente, 8 Bánki József, 4 Kaszás Gábor, 6 Manner Balázs, 11 Zsigmond Benedek, 2 Palaga Noel, 3 Farkas Ádám, 5 Borbély András, 9 Juhász Bence

  Edző: Munkácsi Dávid

  *

  TIAC 2-2 Illés Akadémia

  Az első mérkőzésen a Tapolca lelkes játékával közel járt ahhoz, hogy megverje a szombathelyieket, hiába vezettek a vasi zöld-fehérek, a TIAC megfordította a találkozót két szép góllal. A hajrában aztán nagyon nyomott az IA, aminek végül eredménye is lett, fél perccel a vége előtt egyenlítettek.

  *

  Két csoport lesz, az egyikben négy, a másikban pedig öt csapat szerepel.

  A-csoport: Illés Akadémia, Tapolca IAC VSE, Hévíz SK, Bene Ferenc LA, Felsőszeli TE

  B-csoport: MTE 1904, Ferencváros, DPASE, KFC Komárno

  A hazai pályán szereplő TIAC csap össze elsőként majd az Illés Akadémiával.

  *

  Az első mérkőzésre negyed kilenckor kerül sor, a csapatok folyamatosan érkeznek a tapolcai Csermák József csarnokba, a mi fiaink is a helyszínen vannak már, Munkácsi Dávid edző vezetésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST