IV. Novák Dezső Utánpótlás Emléktorna

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • Az ullői129.hu élő közvetí­tése:

  Döntő: Ferencváros 1-2 Illés Akadémia

  Erre a találkozóra is igaz volt az, ami a bronzmeccsre, érezni lehetett a feszültséget. Az első komolyabb helyzetek az eladott labdáink miatt az Illés Akadémia előtt adódtak, ám Tóth a helyén volt a kapuban. A negyedik percben átemelték, Almássy tisztázott fejjel a gólvonalról. A hetedik percben sort cserélünk. “Félidőben” is 0-0, nagy helyzetek nincsenek, küzdelem annál inkább. A tizenkettedik percben szabadrúgásból megszerzik a vezetést a szombathelyiek, szépen kivitelezett lövés volt, sajnos. Két perc múlva megvan az egyenlí­tés! Juhász indul meg a szélen, majd a palánkra lő erősen, hogy a középen érkező Zsigmond elé pattanjon a labda, oda is megy, Benedek pedig elteszi a kapus mellett, 1-1! Tizenhatodik perc: ismét előny az Illés Akadémiánál, a sarokból adnak középre, ahonnan óriási lökettel veszik be a kapunkat. A lelátón felzúg a “Hajrá, Fradi!”. Hajrá, bizony! A hajrában a Szombathely az időt húzza, valamint faultol és akadályozza a szabadrúgásaink elvégzését, büntetlenül – futó óra van. Ezzel pedig meg is nyeri az emléktornát.

  *

  A harmadik helyért: Bene Ferenc LA 4-1 FC Komárom

  Érződött, hogy már nagyobb a tét, mint korábban, a révkomáromiak pedig talán eddigi legjobb teljesí­tményüket nyújtották. Az első gólra a tizedik percig kellett várni, a BFLA ekkor egy átlövésből szerezte meg a vezetést, a távoli löket a kapufáról pattant be. Utána viszont egyből megtriplázták előnyüket. A lilák nem adták fel, szépí­tettek is, végül a somogyiak kihasználták azt, hogy ellenfelük kitámadt és belőtték negyedik góljukat.

  *

  Héví­z SK 1-4 Mosonmagyaróvári MTE

  Hiába küzdött becsülettel a megfogyatkozott Héví­z, ez csak a becsületgólra volt elég, következnek a helyosztók. Csapatunk a cí­mvédésért megy majd a döntőben. Ez a két meccs már húszperces lesz.

  *

  Bene Ferenc LA 3-0 FC Komárom

  A somogyiak komolyabb megerőltetés nélkül múlták felül a felvidékieket.

  TIAC 1-5 Mosonmagyaróvári MTE

  Sokáig nagyon jól tartotta magát a Tapolca, ám az MTE a mérkőzés utolsó perceiben megszórta őket. A meccs jelenete mégis az övék, egyik játékosuk majdnem egészpályáról emelte át a móvári kapust.

  *

  Illés Akadémia – Ferencváros

  Az első percekben Manner szabadrúgása és Zsigmond lövése jelentett helyzetet, előbbit a sorfal, utóbbit a kapus blokkolta. A szombathelyiek szabadrúgását, ha nehezen is, de blokkoltuk, majd felszabadí­tottunk. És megvan a vezetés! A szélről Manner éles lövése talált utat a kapuba a hetedik percben. A kilencedik percben pedig már 2-0! Az Illés a palánkra lövéssel próbált felszabadí­tani, de a labda a középen üresen álló Borbélyhoz pattant, aki szépen a kapuba helyezett. Majd jön a harmadik is, Farkas egyedül támad, elhúzza a védő mellett és a hosszúba teker, szép volt, 3-0! Az utolsó percben még Juhászt rántják vissza, de előnyszabály, a helyzet pedig kimarad, de a győzelem a miénk. Magabiztosan menetelünk előre.

  *

  Felsőszeli TE 1-4 Dunaújváros PASE

  A dunaújvárosiak igazi bombagólokkal hozta a mérkőzést, a felvidékieknek csak a meccs végén sikerült megszerezniük a becsületgólt. Közben kint szakad a hó.

  *

  Bene Ferenc LA 0-2 Ferencváros

  Támadólag lépünk fel az első percekben, Borbély révén van több helyzetünk is, gól azonban nem, a BLFA egy szabadrúgás után tud veszélyeztetni, valamint egy kontrából, amit Tóth véd szépen. Az ötödik percben pedig csodás góllal szerezzük meg a vezetést, a sarokból Borbély a palánkot használva passzol hátra Mannerhez, aki kapásból a kapuba vágja. Nagy helyzetek nem alakulnak ki a folytatásban, sort cserélünk, a tizedik percben kapusunk félpályáról tűzi rá, amit véd a kaposvári poszttársa. Aztán belőjük a másodikat! Zsigmond volt erőszakos a kapussal szemben, de még a szabályok keretein belül, a jutalma gól, 2-0! A tizenkettedik percben Zsigmond a bal, mí­g Manner a jobb kapufát lövi ki, ezzel zárult a mérkőzés, amit megérdemelten nyertünk meg.

  *

  TIAC 2-2 Dunaújváros PASE

  Izgalmas meccset játszott a két csapat, bár a Tapolca volt kezdeményezőbb, mégis a DPASE szerezte meg a vezetést kétszer is, a kék-fehérek viszont mindkétszer egyenlí­teni tudtak, igazságos eredmény született.

  *

  Illés Akadémia 3-0 FC Komárom

  A szombathelyiek gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, a győzelmük lehetett volna nagyobb arányú is, de jól láthatóan inkább tartalékoltak a folytatásra.

  *

  Felsőszeli TE 0-5 Mosonmagyaróvári TE

  Az MTE esélyeshez méltó módon hozta a mérkőzést.

  *

  Héví­z SK 0-3 Dunaújvárosi PASE

  A héví­zi fiúk becsülettel küzdöttek, de nem volt esélyük a dunaújvárosiak ellen.

  *

  Rövid szünet után következnek az alsó- és felsőági meccsek, a fiúknak a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiával és az Illés Akadémiával kell majd megmérkőznie a felsőházban.

  *

  TIAC 1-3 Bene Ferenc LA

  Az utolsó csoportmérkőzés kifejezetten izgalmasra sikerült, bár gyorsan elment 2-0-ra a BFLA, utána viszont a Tapolca percei következtek, szépí­tettek, majd keményen rohamoztak is, ám az egyenlí­tés nem sikerült a kék-fehéreknek, egy ellentámadás után pedig eldöntötték a kaposvári fiatalok a találkozót.

  *

  FC Komárom – Ferencváros

  A zöldek – lilák rangadón a második percben megszerezzük a vezetést, Zsigmond keverget a sarokban, majd középre játszik, ahol üresen várja a labdát Kaszás és a hálóba helyez. A negyedik percben Kaszás visszaadta a “kölcsönt”, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Zsigmondot, aki nem is hibázott, 2-0! Egy kis kakaskodás, Kaszást próbálta a nála jóval nagyobb révkomáromi játékos fegyelmezni, de Gábor nem hagyja magát. Eztán pedig jön egy újabb gólunk, jól adogattunk az ellenfél kapuja előtt, végül Almássynak egy lépésről kellett a gólvonalon túlra segí­tenie a labdát. Utána cserélünk. Az újabb találatra nem kellett sokat várni, Juhász a palánkot használja, a kapus megfogná a labdát, de a saját kapujába löki azt, komikus jelenet volt. És ott az ötödik is! Borbély okosan az alapvonali palánkra lőve játssza meg Juhászt, akinek már csak az üres kapuba kell tennie a labdát. A végeredmény is ez marad, hátul jól zártunk, mí­g elől okosan alakí­tottuk ki a helyzeteket, amiket jó százalékban ki is használtunk. A győzelemmel hibátlanul nyertük meg csoportunkat.

  *

  Illés Akadémia 3-0 Felsőszeli TE

  A szombathelyiek végig domináltak a mérkőzésen, a felvidékieknek nem sok momentumuk volt.

  *

  Mosonmagyaróvári TE 0-2 FC Komárom

  Sokáig kiélezett küzdelem zajlott a pályán, majd úgy tűnt, hogy eldőlhet a mérkőzés az egyik irányba, a révkomáromi lila-fehérek sárga lap miatt két perces büntetést kaptak, emberhátrányban kellett játszaniuk. Ezt azonban az MTE nem tudta kihasználni, sőt! A Komárom megszerezte a vezetést, majd a kiegészülésük után rögtön megszerezték a második góljukat is.

  *

  Héví­z SK 2-3 TIAC

  A sérülések miatt megfogyatkozott Héví­z nagyon jó mentalitással lépett pályára a jól szereplő Tapolca ellen, hozzáállásuk miatt is kijár nekik a dicséret. Vezettek is és sokáig az ikszet is tartották, csak az utolsó percekben tudott előnyt szerezni a TIAC. És 1-3-nál sem adták fel, a középkezdés után félpályáról lőttek hatalmas gólt, ám pont ezúttal nem jutott nekik.

  *

  Dunaújváros PASE 1-4 Mosonmagyaróvári TE

  Bár a Dunaújváros szerezte meg a vezetést, igazán nem volt esélyük a pontszerzésre, az MTE végig sokkal jobb volt ellenfelénél, ami meg is mutatkozott az eredményben, a DASE vezető gólja után egyből egyenlí­tettek is, majd magabiztos győzelmet arattak. A Móvári 13-as fiatal pedig egy szóbeli Gera-dí­jat kap tőlünk a gólöröméért.

  *

  Héví­z SK 0-8 Illés Akadémia

  Nem egyenlő erők meccse volt ez, ami nem a gólok számáról marad emlékezetes, hanem arról, hogy a Héví­znek kétszer is kapust kellett cserélnie sérülés miatt, előbb a rendes kapusukkal rúgtak össze a szombathelyiek, majd a vészkapust bombázták fejbe, akinek eleredt az orra vére, majd egy mezőnyjátékosukat is orrvérzés miatt kellett cserélni és ápolni, mindhármuknak jobbulást!

  *

  U13-as együttesünk csapatképe:

  *

  Bene Ferenc LA 2-0 Felsőszeli TE

  A kaposváriak nehezen tudták feltörni a felvidéki zöldek védelmét, végül azért siker koronázta próbálkozásaikat.

  *

  Ferencváros 5-0 Dunaújváros PASE

  A Dunaújváros kezdte a meccset, de a labdaszerzésünk után egyből megszereztük a vezetést, Manner passzát Juhász lőtte a hosszú felsőbe! Nem sokkal később Tóthnak kellett nagyot védenie, majd tűzijátékot rendeztünk a pirosak kapuja előtt, de nem sikerült betalálni, remekül védett a kapus. Aztán hibázott, a közvetett szabadrúgásból ismét Manner – Juhász akció és gól az ötödik percben. A hatodik percben a két gólpassza után gólt is szerez Manner, a távoli lövését bevédte a DPASE hálóőre. Ezután viszont három bravúrt is bemutat, nagy védések voltak. Almássy indí­tása után Zsigmond szinte nullszögből veszi be a rövid sarkot, ez hiba a pirosak cserekapusától. A tizenegyedik percben Manner duplázik, biciklicsel után lövi ki a hosszú felsőt. Vége, az eredmény nem túlzó, akár lehetett volna nagyobb is a különbség.

  *

  Felsőszeli TE 0-2 TIAC

  A felvidékiek nem tudtak mit kezdeni a Tapolca lelkes játékával, a hazai pályán szereplő kék-fehérek teljesen megérdemelten nyertek.

  *

  Bene Ferenc LA 1-4 Illés Akadémia

  Nagy iramot, szí­nvonalas játékot hozott a két utánpótlásbázis összecsapása, amin sokáig csak azért volt előnyben a szombathelyi együttes, mert hálóőrük jobban védett. A végén azonban bevitték a kegyelemdöféseket, és ezzel megérdemelten gyűjtötték be a győzelmet.

  *

  Dunaújváros PASE 1-1 FC Komárom

  A szintén Szlovákiából érkezett Komárom méltó partnerének bizonyult a Dunaújvárosnak, gyűrték egymást a felek, egy-egy gól született, igazságos a döntetlen.

  *

  Felsőszeli TE 1-1 Héví­z SK

  A felvidéki zöld-fehérek a balatoni zöld-fehérekkel csaptak össze, kiegyenlí­tett küzdelem volt, amin a Héví­z az utolsó percben mentett meg egy pontot.

  Mosonmagyaróvári TE 1-5 Ferencváros

  Hatalmas “Hajrá, Fradi!” kiáltással hangoltak a fiúk. Egyből letámadtuk a móváriakat, Büntetőgyanús helyzet is akadt – kezezés -, de a sí­p néma maradt. A harmadik percben Zsigmond szabadja után Manner lőhetett, azonban kicsit eltörte, nem sokkal később kapufát lőttünk mi és az MTE is. És a negyedik percben meglett a vezetés! Manner lövését még védte a kapus, de Kaszás duplázásánál már tehetetlen volt! És ott a második is szinte egyből, Almássy vesz át egy labdát maga mögött, ezzel elküldve a védőt és távolról a felsőbe bombáz! Majd Manner emel a kapufára, ez gólt érdemelt volna. Ami kicsit később nem is marad el, éles szögből Manner megszerzi megérdemelt gólját, 3-0! Sort cserélünk, szépí­t az MTE, hamar válaszolhatnánk, de Juhász erős lövéseit előbb a kapufa, majd a kapus védi. És ott a negyedik! Bánki játszik a szélről Mannernek, aki középről hatalmas gólt akaszt a tizedik percben. És egyből megszerezzük az ötödiket is, stí­lszerűen az ötösben szereplő Borbély révén. Vége, megérdemelt győzelem!

  *

  Héví­z SK 1-6 Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia

  Magabiztos győzelmet arattak a kaposváriak, az eredmény nem túlzó, akár lehetett volna nagyobb is a különbség, ám ezt a megszeppenve kezdő héví­ziek kicsit javuló játéka megakadályozta. Jöhet a Fradi bemutatkozó mérkőzése!

  *

  Megkaptuk a Fradi keretet: 1 Tóth Zalán, 7 Almássy Levente, 8 Bánki József, 4 Kaszás Gábor, 6 Manner Balázs, 11 Zsigmond Benedek, 2 Palaga Noel, 3 Farkas Ádám, 5 Borbély András, 9 Juhász Bence

  Edző: Munkácsi Dávid

  *

  TIAC 2-2 Illés Akadémia

  Az első mérkőzésen a Tapolca lelkes játékával közel járt ahhoz, hogy megverje a szombathelyieket, hiába vezettek a vasi zöld-fehérek, a TIAC megfordí­totta a találkozót két szép góllal. A hajrában aztán nagyon nyomott az IA, aminek végül eredménye is lett, fél perccel a vége előtt egyenlí­tettek.

  *

  Két csoport lesz, az egyikben négy, a másikban pedig öt csapat szerepel.

  A-csoport: Illés Akadémia, Tapolca IAC VSE, Héví­z SK, Bene Ferenc LA, Felsőszeli TE

  B-csoport: MTE 1904, Ferencváros, DPASE, KFC Komárno

  A hazai pályán szereplő TIAC csap össze elsőként majd az Illés Akadémiával.

  *

  Az első mérkőzésre negyed kilenckor kerül sor, a csapatok folyamatosan érkeznek a tapolcai Csermák József csarnokba, a mi fiaink is a helyszí­nen vannak már, Munkácsi Dávid edző vezetésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ