Jancsika Károly: 62

Jancsika Károly

“Azon játékosok közé tartozik, akikkel -enyhén szólva- utálatos dolog a pályán könyökharcot vívni, mert szúr, mint a csalán.” – írták róla egy korabeli cikkben.

A vékony testalkatú, sziklakemény védő a 22. sz. Volánból érkezett a Fradiba 1979 nyarán.

A Bruges ellen mutatkozott be zöld-fehérben. Második élvonalbeli szezonjában már bajnoki címet ünnepelhetett, 31 meccsen lépett pályára a bajnokcsapatban.

— Számomra már az nagy kitüntetésnek számított, hogy ehhez a klubhoz hívtak futballozni. Az NB II-ben gondolni sem mertem volna arra, hogy egyszer majd megtetszik játékom a zöld-fehéreknek s elvisznek magukhoz. Aztán mégis eljött ez a nap… Arra egy pillanatig sem építettem, hogy fene nagy futballtudásom ragadta meg a szakembereket, sokkal inkább, hogy mindig hajtottam, küzdöttem és igyekeztem legjobb tudásommal hasznára lenni csapatomnak. Az elmúlt két esztendőt is ennek szellemében küzdöttem végig és örültem, ha csak egy kicsit is, de hozzá tudtam adni az eredményhez. Eddigi pályafutásom alatt egy tartalékbajnoki érmet gyűjtöttem mindössze a Kossuth KFSE-ben, így aztán tudom milyen érték egy NB I-es bajnokság.

További két ezüstérmes csapat alapemberének mondhatta magát. Az Üllői úton eltöltött 6 és fél év alatt elvétve hagyott ki mérkőzést. 1983-ban a válogatottba is bekerült.

1986 tavaszán a Volánba igazolt, majd Siófokon fejezte be élvonalbeli pályafutását. Pályafutása végén a légiós életet is kipróbálta: Svédországban az IF Södertalje játékosa volt.

Hazatérte után alsóbb osztályú csapatokban (Contrast, Monor, Magyar Kábel, Baracska) még évekig játszott.

A kétezres évek közepén újra “légiósnak” állt és meg sem állt az Egyesült Államokig. Charlie Green néven krupiéként dolgozik Las Vegasban.

(Szalay Péter, Nagy Béla és Velkei Tamás interjúinak felhasználásával)

11 Vélemény a cikkhez: Jancsika Károly: 62

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
Hírfolyam
OLDALAK
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
Következik: 11.25. 19:30 Haladás-FTC (TV:M4)
FACEBOOK:
HOST:
FOTELSZURKOLÓ