Jászberényi Zoltán

Jászberényi Zoltán

A Szemere telepen kezdte a focit a kis Pitroff Zoltán, majd az MTK-ba igazolták, ahol már Pesti Zoltánként szerepelt.

Miután vasutasként dolgozó apját Vácra helyezték, elhagyta a kék-fehéreket. Vácott már Jászberényi (hogy miért éppen Jászberényire magyarosított a papa, arra nem tudott magyarázattal szolgálni…) néven rúgta a labdát.

Mindössze egy esztendőt töltött a Duna-parti városban, amikor felfigyelt rá a Ferencváros. Hívta az Újpest is, de az Üllői útra szerződött.

A ferencvárosi tizenegyben 11 bajnoki mérkőzésen szerepelt, 11 nemzetközi találkozón rúgta a labdát és összesen 11 gólt szerzett.

Az  1936/37-es ezüstérmes csapatban nyolc bajnoki mérkőzésen kilencszer talált az ellenfelek kapujába középcsatárként (ha nincs játékossztrájk, talán sohasem kerül be a Táncos, Kiss Gyula, Sárosi, Toldi és Kemény fémjelezte csatársorba). 1936. október 11-én négy gólt szerzett a Budai 11 ellen bajnoki mérkőzésen. Ez sem volt elég azonban ahhoz, hogy vetélytársa legyen Sárosi dr.-nak…

Az 1938/39-es szezonban a védelem tagjaként háromszor volt tagja a bajnoki dobogó második fokán végző csapatnak.

A kortársai szerint megbízható játékos volt, aki mindig jó átlagteljesítményre volt képes. És ha ez nem lett volna elég a csapatba kerüléshez, sértődés nélkül csak ennyit mondott: “Játsszon a jobb!”

Klubjai: MTK, Vác, Ferencváros (1936-39: 11 bajnoki / 9 gól), Nemzeti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.17.19:30 FTC-Kaposvár (TV:M4sport.hu)
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST