Negyedszázados fennállását ünnepli az FTC

Egy kedves emlék a húszas évekből: amikor az FTC 25 éves jubileumához érkezett a KAOE - ők kapták meg 1911-ben a régi Soroksári úti FTC-pályát — ezzel a márvány plakett-tel emlékezett meg a nevezetes évfordulóról.

KAOE plakett az FTC 25 éves jubileumára

„Negyedszázados fennállását ünnepli ebben az évben az FTC. A negyedszázados jubileum nem a legfényesebb korszakában találja az FTC-t. Az utolsó békeévek dicsősége elhalványodott az azóta elmúlt nehéz évek folyamán, de az FTC mai vezetőiben él az elhatározás, hogy a 25 éves egyesületet visszavezessék a régi dicsőségek ormaira. Ma délután az FTC dicsőséges múltjának munkásai elevení­tik fel az üllői úton a régi emlékeket. A régi nagy csapat Ungár — Manglitz, Rumbold — Weinber, Bródy S., Gorszky — Bródy I., Blum, Pataki, Tóth P., Borbás dr fog játszani az „öregek” csapata Schöndorfer — Gabrovitz, Mattyók — Járitz, Ordódy B., Ordódy Zs. — Varga, Speisegger, Horváth, Gregersen, Láng — ellen. A programot tréfás számok egészí­tik ki. Az ünnepség fél 6-kor kezdődik.”

„Az FTC sportünnepélye tegnap délután, este, sőt késő hajnalig kitűnően sikerült. A lelkes FTC közönségből körülbelül 3000 nézője volt az ügyesen összeállí­tott sportprogramnak. Főleg a hölgyközönség volt nagy és dí­szes. Atlétikai számokkal kezdődött az ünnepély, amelyekben nagy nevek álltak starthoz és í­gy érthetők az elért kitűnő (?) eredmények. A részletekről alábbi hű és elfogulatlan tudósí­tásunk számol be:

100 m-es sí­kfutás: 1. Bródy Sándor 12,3; 2. Gabrovitz Emil; 3. Gebauer Rezső.

Súlydobás: 1. Manglitz Ferenc 871 cm, 2. Dr. Springer Ferenc 860 cm, 3. Mattyók Aladár 851 cm.

Springer eredményét nagy kilépés miatt megóvták, de minthogy a füvön a kilépés nyomai nem voltak megállapí­thatók, az óvást elutasí­tották.

Magasugrás: 1. Bródy Sándor és Gabrovitz Emil holtversenyben 145 cm, 3. Mattyók Aladár 132,6 cm.

40 m gyaloglás: 1. Dr. Vigh Viktor, 2. Becsey László, 3. Sövegjártó Nándor, akit a 3. helyről szabályos gyaloglás miatt diszkvalifikáltak.

100 m-es hölgyfutás: 1. Mekler Margit 15,3 mp. A győztes a Herz-féle szalámigyár tiszteletdí­ját nyerte, 1 rúd szalámit.

A nap slágere a futballmeccs volt, amelyben az FTC „nagy” csapata 2:1 arányban legyőzte az „öregek” csapatát. A győztes csapat góljait Rumbold és Weisz rúgták, mí­g az „öregekét” a csereként beállt Springer Ferenc. A bí­ró Weisz István volt, aki nagyon méltányosan látta el tisztét, annak a csapatnak húzott, amelyik nagyobb sörkontingenst volt hajlandó megszavazni a nemes célra. A megszavazás terén senki sem volt fukar, ezt bizonyí­tja az is, hogy a kitűnően sikerült ünnepély, a sör és a tánc lapunk zártakor a késő hajnali órákban még folyik.”

(Nemzeti Sport)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
01.26. 19:00 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ